שתף קטע נבחר

 

המומלצים: שירותי תמונות ברשת

המחשב האישי והטלפון הסלולרי עמוסים בתמונות? אם עדיין לא עשיתם את זה, הגיע הזמן להעלות את כל התצלומים לרשת ולשתף עם העולם. גם אם אתם כבר שם, המדריך הזה עשוי לסייע לכם לבחור שירות מוצלח יותר

בעקבות פריחתן של המצלמות הדיגיטליות וטלפוני המצלמה צמחו ברשת שירותים המאפשרים להעלות לרשת את התמונות הדיגיטליות ולשתפם עם אחרים. סביר להניח שהתמונות המשפחתיות מאירוע המנגל בחצר של דודה חווה לא ממש יעניינו את כל הגולשים בעולם, אבל החברים הקרובים ובני המשפחה עשויים לגלות עניין. שמירת התמונות על הרשת אמינה ועדיפה על שמירה בדיסק הקשיח שעל המחשב בבית. כך ניתן לגשת אליהן מרחוק, למשל מהמחשב בעבודה.

 

הדור הראשון של שירותי התמונות המקוונים היו בעיקר פרטיים - הם אמנם איפשרו לגולשים לחלוק בתצלומים עם בני משפחה וקרובים, אך השיתוף לא היה העיקר. הדור השני, אותו מייצג היטב אתר Flickr, כבר התייחס לתמונות כאל רשת חברתית. כלומר, הנחת היסוד היא כי מי שיביט בתמונות שפירסמתם ירצה לעיין גם בתמונות שצילמו גולשים אחרים בנושאים דומים (המכונים תגיות - Tags) או בתמונות שצילמו החברים שלכם. זאת, כל עוד היתרתם לכולם לצפות בתמונות, כמובן. כל השירותים האלה מאפשרים גם אחסון של תמונות פרטיות.

 

יאהו הודיעה לאחרונה על סגירת Yahoo Photos, אחד השירותים הפופולרים יותר ונפוץ יותר מ-Flickr המדובר, שנרכש על ידי החברה. למה, בעצם? Flickr מתקדם ומוצלח יותר, וביאהו הבינו שאין טעם להחזיק בשני שירותים מקבילים. בעקבות הסגירה הצפויה ב-20 בספטמבר, משמשי השירות מתבקשים להחליט לאן להעביר את התמונות שלהם.

 

אם אתם חברים ב-Yahoo Photos וגם אם לא, אנחנו כאן כדי לעזור. בכתבה הבאה בחרנו להתמקד בשירותים הבלוטים, לטעמנו, ולראות מה האפשרויות של הצלם החובב ברשת לשתף את התמונות. 

 

הערה: יאהו מציעה למשתמשי Yahoo Photos להעביר את כל התמונות שלהם באופן אוטומטי לחמישה שירותים: Flickr, Snapfish, Kodak Gallery, Shutterfly ו-Photobucket (הראשון והאחרון מופיעים בסקירה זו). שלא במקרה, Picasaweb של גוגל, המתחרה הגדולה של יאהו, לא נכלל בין חמישה השירותים האלה. כל מי שרוצה להשתמש בשירות אחר ייאלץ להעביר את התמונות אחת אחר השנייה או לרכוש דיסק עם כל התמונות.

 

Flickr

השירות הבסיסי של Flickr ניתן בחינם ומאפשר למשתמשים להעלות עד 100 מגה בייט של תמונות מדי חודש (מדובר בעשרות עד מאות תמונות ברזולוציה של מצלמה דיגיטלית ממוצעת). מי שמוכן לשלם כ-25 דולרים בשנה יכול להעלות מספר בלתי מוגבל של תמונות, וליהנות מאפשרויות מתקדמות נוספות.

 

ניתן להעלות את התמונות באמצעות תוכנה ייעודית או דרך הטלפון הסלולרי. כל תמונה תוכלו לסמן בתגיות - גם בעברית - למשל "חתול", "בית" "יום הולדת", ולחפש תמונות של גולשים אחרים עם אותן תוויות.

 

האפשרויות המעניינות ב-Flickr הם הכלים החברתיים שלה. אפשר להגיב מתחת לכל תמונה, וניתן גם לציין הערות על עצמים המופיעים בתוך התמונה על פי מיקומם. אפשרות טובה נוספת היא ה-GeoTagging - סידור התמונות לפי האיזור בהן הן צולמו בממשק גרפי נוח על גבי מפת העולם. כך תוכלו גם לראות תמונות אחרות מהמקום בו אתם צילמתם. האתר הזה מציע כלים חיצוניים נוספים לגלישה ושימוש ב-Flickr.

 

השירות של Flickr יכול לעזור גם למתלבטים לפני רכישת מצלמה. עמוד המצלמות של Flickr מאפשר לחפש תמונות לפי המצלמה בעזרתן צולמו ופשוט לשפוט את איכות התמונות. במקביל, העמודים האלה מספקים נתונים השוואתיים לגבי כמות התמונות שצולמו בכל דגם ובכל מצלמה.  

 

ציון:


 

PhotoBucket

PhotoBucket הוא שירות אחסון התמונות הפופולרי ביותר בארה"ב, שרבים משתמשים בו לאיחסון תמונות שמתפרסמות ב-MySpace, eBay ובשירותי הבלוגים המובילים. במאי האחרון הוא נרכש על-ידי תאגיד הענק של רופרט מרדוק, News Corp.

 

רוחב הפס החודשי (המתייחס לתעבורת הנתונים באתר - כמה גולשים יוכלו לצפות בתמונות כמה פעמים) שלו הוא 25 גיגה בייט. משתמש פרטי ממוצע לא יחצה את המגבלה הזו. גודל אלבום התמונות המרבי (נתון המתייחס לסך כל נפח התמונות) הוא גיגה בייט אחד. צלמים כבדים ירצו לשדרג את הנפח. עבור שלושה דולר בחודש (או 25 דולר לשנה) הם ייהנו מחשבון של חמישה גיגה בייט. הנפח המרבי לכל תמונה יוכפל לשני מגה בייט (ורזולוציה מקסימלית של 1024X768). נוסף על כך, מנויים משלמים יכולים להעלות לאתר תמונות באמצעות תוכנת FTP.

 

העלאת התמונות לשירות קלה ופשוטה. ניתן לכווצן לגדלים קבועים מראש, ליצור מצגות (כלי שלא תמיד עבד בבדיקות שלנו) ולפרסם קטעי וידאו קצרים. תכונה חביבה מאפשר ליצור תמונה בגודל Avatar, דמות קבועה לפרופילים באתרים ופורומים שונים. אך אין אפשרות להצמיד תגיות לתמונות.

 

הסרטונים מוגבלים לגודל של 100 מגה בייט - 5 דקות - למנוי רגיל ו-10 דקות למנוי פרימיום (כנראה כדי למנוע העלאה של סרטים וסדרות שיפרו זכויות יוצרים, בדומה לשיטה של YouTube). מעט מדי בשביל שירות בתשלום.

 

תכונה נוחה נוספת הוא העלאת סרטונים וקבצים מרחוק במצבים בהם אין גישה מלאה לאינטרנט, למשל בסלולר. שולחים את הווידאו לכתובת אימייל סודית ש-PhotoBucket מגדיר, וכל מה שמגיע לתיבה עולה לאתר. תמונות עירום, אגב, אסורות לחלוטין.

 

ציון:


 

PicasaWeb

PicasaWeb של גוגל הוא שירות אחסון תמונות צעיר יחסית, שמאז מרץ האחרון מציע אלבום חינמי בנפח הצנוע של גיגה בייט אחד (מספיק לכ-4,000 תמונות ברזולוציה סטנדרטית). ניתן לשדרג את הנפח הזה בעלות שנעה בין 25 דולר לשנה ל-7 גיגה בייט ועד 500 דולר לשנה עבור הנפח העצום של 251 גיגה בייט.

 

אפשר להעלות לשירות תמונות גדולות במיוחד - עד 20 מגה בייט, אבל PicasaWeb ידחוס אותן לגודל של 1600 פיקסלים לכל היותר. בנוסף למיון לפי תגיות, ניתן לסווג את התמונות לאלבומים, ואף להגדיר תמונת "כריכה" לאלבום.

  

PicasaWeb נקראת על שם Picasa, תוכנה לניהול ועריכה קלה של אוסף התמונות הביתי אותה רכשה גוגל ב-2004. באמצעות Picasa אפשר אפשר לבצע פעולות עריכה פשוטות ובסיסיות, לתקן עיניים אדומות, להקטין את התמונות, לשפץ את הגוונים, לשנות את סוג הקובץ ולהעלות ל-PicasaWeb ללא צורך בדפדפן.

  

אחד היתרונות העיקריים של PicasWeb היא ההתממשקות לתוכנת Picasa, המאפשרת לנהל אלבום תמונות בנפח גדול על המחשב ולהעלות בקלות לרשת חלק מהתמונות בנפח קטן יותר. נוסף על כך, יתרון חשוב נוסף של PicasaWeb היא האפשרות להעלות לשירות קטעי וידאו חינם - באמצעות Picasa.

 

גוגל מאפשרת לשירות להתממשק עם שירותים אחרים שלה, למשל לשלוח הזמנה לצפייה באלבום לכתובת מייל מפנקס הכתובות של Gmail ולצפות בתמונות שהועלו דרך בלוגים בשירות Blogger. אפשר לשתף את התמונות גם בשירות הצ'ט של גוגל, Google Talk, באמצעות תוסף ייעודי. יתרון נוסף שגוגל מביאה מהבית הוא החיפוש היעיל באלבום הפרטי ובאלבומים של אחרים.  

 

ציון:


 

Zooomr

Zooomr הוא שירות שיתוף תמונות בן שנתיים המשוייך לז'אנר ה-Web 2.0, שהושווה פעמים רבות ל-Flickr ואפילו הואשם בחיקוי שלו. אבל ל-Flickr יש עוד הרבה מה ללמוד מ-Zoomr. קשה להאמין שהמתכנת שעומד מאחורי השירות הזה, קריס טייט, שהיה רק בן 17 כשהעלה את האתר לאוויר. 

 

החל ממרץ האחרון בוטלו כל ההגבלות, ו-Zooomr, במטרה לפתות משתמשים בשירותים המתחרים, נותן נפח ורוחב פס אינסופיים לאיחסון תמונות – אין שום הגבלה על כמות התמונות. הממשק של Zoomr נקי, עשוי היטב ונעים לשימוש למשתמשים מתקדמים ומתחילים כאחד.

 

הכלי להעלאת תמונות, למשל, מציע החלת אותן תוויות על כמה תמונות ביחד. ניתן להגדיר את האלבום כציבורי או כפרטי, לעיניכם בלבד. מי שחולם להתעשר ממכירת התמונות שצילם, יכול לקבוע להן מחיר בדולרים ולהציע אותן למכירה באתר. בדומה למתחרים, אפשר להתעדכן ב-RSS כשתמונה חדשה בחשבון של חבר באתר מתפרסמת.

  

ניכר כי השירות מתעדכן לפי אופנות הווב 2.0 האחרונות: אפשר להוסיף מסגרות עם הערות לתמונות, כולל לינקים ופיסה מתמונה אחרת (המכונה באתר portal, "שער"). שימוש נחמד לתכונה הזו אפשר למצוא כאן: הנה תמונה אחת של חתלתול בן שבועיים, ובתוכנה קישור לתמונה של אותו חתול בגיל שנתיים.

  

יש בשירות חלונית בסגנון המיני-בלוג Twitter, בה המשתמש יכול לעדכן מה הוא עושה כרגע (ברוב המקרים התשובה תהיה משהו בסגנון של "מארגן את התמונות שלי ב-Zooomr"). יש גם שימוש במפות של Google Maps לצורך Geotagging, תיוג תמונות לפי מיקומן הגאוגרפי. לא כל התכונות הטרנדיות האלו גם שמישות, ורבים יסתפקו רק בהעלאה ותיוג של תמונות.

 

ציון:


 

Showme

אתר Showme הישראלי מאפשר לשלוח להעלות תמונות דרך האתר או לשלוח תמונות באמצעות הסלולרי. באתר טוענים, אגב, כי אין כלל מגבלה למספר התמונות שמעלים. תהליך ההעלאה ב-showme פחות ידידותי מהמתחרים, אבל עושה את העבודה טוב. ראשית, לפני העלאת התמונות יש לפתוח אלבום ולבחור לו קטגוריה ומילות מפתח (תוויות) על מנת שגולשים אחרים יוכלו למצוא אותן.

 

בפעם הראשונה שמעלים תמונות, יש להתקין רכיב מיוחד לדפדפן (מה שיקשה על העלאת תמונות ממחשבים שהם לא שלכם). לאחר מכן תוכלו לראות את תכולת המחשב שלכם בתוך הדפדפן, לבחור תמונות, לסובב אותן אם צריך, ולהעלות. הרזולוציה של התמונות תפחת באופן אוטומטי על מנת להתאים בגודל המלא למסך, אך לא תוכלו לגשת באתר לתמונות ברזולוציה המלאה. לאחר העלאת התמונות תוכלו לבחור להן שמות ותיאורים, אך לא תוכלו לתת תוויות לתמונות עצמן.

 

כשתגלשו בתמונות של עצמכם ושל חבריכם תוכלו לכתוב תגובות לכל תמונה, לשמור מועדפים או לרכוש את התמונה למכשיר הסלולרי שלכם תמורת חמישה שקלים. אם מישהו חושב שתמונה של גולש ראויה לקניה בסכום כזה, היינו מצפים למודל חלוקת רווחים עם הצלם, אך לא מצאנו כזה, למרות שמכרנו תמונה אחת. 

 

ציון:


 

תפוז אלבומים

תפוז מציעה שירות אלבומים, המאפשר לאחסן עד שני גיגה של תמונות באלבום פרטי, ומספר בלתי מוגבל של תמונות באלבומים ציבוריים, שחשופים בפני כל הגולשים. בתמונות תוכלו לצפות במחשב או באמצעות האינטרנט הסלולרי.

 

תהליך ההעלאה בתפוז מצריך התקנה של רכיב לדפדפן, בדומה ל-showme, אך ניתן גם להעלות תמונה בודדת באמצעות הדפדפן, ללא צורך בהתקנת שום תוכנה או רכיב חיצוני. בזמן העלאת התמונות תוכלו לתת להן תוויות בעברית או באנגלית, על מנת למצוא אותן בקלות, וכן תוכלו לסדר את התמונות באלבומים.

 

לאלבומים של תפוז מערכת תגובות נוחה, המאפשרת גם להוסיף תגובות משורשרות לתמונות שלכם, ולמחוק בקלות תגובות שאתם לא רוצים שתופענה שם, וכן אפשרות לשמור תמונות מועדפות מהאלבומים שלכם ומאלבומים של חברים וגולשים אחרים.

 

ציון:


 

 

Pic.co.il

Pic, שנקרא גם "חבר'ה תמונות", הוא אחד מהשירותים המוכרים בתחום בישראל, אבל הוא מאכזב למדי. ראשית כל, הוא לא עובד היטב תחת הדפדפן Firefox, מה שאומר שכ-10% מהקוראים של הכתבה הזו יצטרכו לוותר עליו. בנוסף, יש צורך בהתקנת רכיב ActiveX לדפדפן, מה שמסרבל את השימוש.

 

נפח האחסון הוא גיגה בייט אחד, אבל מותנה בהזמנת עשרה חברים לאתר באמצעות האימייל. אחרת נפח האחסון מסתכם ב-110 מגה בלבד. תמונות גדולות עוברות הקטנה מסויימת ויופיעו באתר ברזולוציה קמת יותר נמוכה. ניתן להגדיר את התמונות כפרטיות או ציבוריות, לנהל אלבומים ולקבל כתובת פשוטה להקלדה, כמו name.pic.co.il, אבל הממשק כולו רועש מדי, לא ברור ולא נוח לשימוש.

 

מרגיז לא פחות לגלות כי חייבים להיכנס לאתר לפחות פעם בשישה חודשים, אחרת הקבצים יימחקו. באימייל שקיבלנו לאחר ההרשמה נכתב: "אלבומים שאינם פעילים למעלה משישה חודשים יחשבו כאלבומים נטושים, לא יתמכו ע''י האתר, כתובתם עשויה להתפנות לטובת משתמשים חדשים, והתמונות בהם אינן מוגנות מפני מחיקה".

 

היתרון היחיד של Pic הוא שהממשק הבעייתי דובר עברית ומותאם לקהל הישראלי. קיימת אפשרות של הדפסת התמונות על נייר צילום ועל מוצרים שונים, כגון חולצה או לוח שנה, וקבלתן בדואר או באיסוף עצמי. אפשר לשלוח את התמונה לסלולרי, אבל עלות הרישום הראשונית לשירות היא שני שקלים. מנויי HOT בעלי ממיר דיגיטלי יכולים להעלות את התמונות לטלוויזיה ולצפות בהן בערוץ ייעודי.

 

ציון:


 


השוואה בין שירותי התמונות

השוואה בין שירותי התמונות
שירות נפח אחסון חינמי בסיסי תגיות תמונות פרטיות וידאו ציון כללי מתוך 5
Flickr 100 מגהבייט בחודש יש יש אין 4.5
PhotoBucket 1 גיגהבייט אין יש * יש 4
PicasaWeb

1 גיגהבייט

יש יש יש 4
Zooomr בלתי מוגבל יש יש אין 4.5
ShowMe בלתי מוגבל לאלבומים שלמים בלבד אין אין 3.5
תפוז

בלתי מוגבל לציבורי.

2 גיגה לאלבומים פרטיים

יש יש יש. דרך Flix 4
pic 110 מגה (או יותר אם ממליצים לחברים) אין יש * אין 3.5

*אלבומים פרטיים בלבד, ולא תמונות בודדות

 

תפוז ו-pic.co.il מאפשרת גם להדפיס את התמונות הללו תשלום לפי תמונה, ובתוספת דמי משלוח בהתאם לכמות התמונות. נחמד מאוד להדפיס תמונות מהרשת, אך תמיד כדאי לבדוק לפני כן שירותים מקבילים וכן את השירותים של חנויות מקומיות.

 

חשוב לזכור שאמנם השירותים הללו מצוינים בתור שירותי אחסון וגיבוי לתמונות ואמינים ברובו המוחלט של הזמן, אך כדאי לשמור גיבוי של התמונות גם על המחשב ועל דיסק חיצוני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים