שתף קטע נבחר
 

אין אוטובוסים? מותר לחנות בתחנה

בניגוד לדעת עיריית תל-אביב, זיכה היום בית המשפט המחוזי נהג שחנה באזור תחנת אוטובוס, לאחר סיום פעילות התחבורה הציבורית. השופט: "לא עבר עבירה שהיא, ואין להרשיעו בדין". העירייה תערער לעליון - טוענת כי הרכב חנה בזמן שקו האוטובוס היה עדיין פעיל

מסתובבים ברחובות העיר ולא מוצאים מקום חניה? לדעת בית המשפט המחוזי, אתם יכולים לחנות גם באזור תחנות האוטובוסים. כל זאת בתנאי שאתם עושים כך בשעה מאוחרת יותר מזו המצוינת על השלט כשעת "סיום הפעילות בקו". עיריית תל-אביב חשבה אחרת, קנסה את בעל הרכב ואף זכתה בפסק דין אוהד של בית משפט השלום. לאחר ערעור שהוגש, פסק בית משפט המחוזי אחרת.

 

מדובר בפסק דין שנתן היום (א') שופט בית המשפט המחוזי דוד רוזן, אשר דן בעיניינו של עיתונאי הרכב רוני אהרונוביץ', כך מפרסם היום "ידיעות אחרונות". זה האחרון חנה ביום ה-15.2.2006, בשעה 23:47, את מכוניתו בתחנת אוטובוס אשר ברחוב אבן גבירול בתל-אביב. פקח עירייה שזיהה את הרכב החונה בתחומי תחנת אוטובוס, הזמין גרר אשר סילק את הרכב ממקומו והביאו למגרש העירוני.


תחנת אוטובוס. מותר לחנות? (צילום: יהודה כלתום)

 

העירייה טענה כי אסור היה לו לחנות במקום, ר' טען כי עשה כך מכיוון שלפי הכיתוב בתחנת האוטובוס, גמר השירות של קווי האוטובוס לתחנה האמורה היה 23:10. אשר על כן, לא הייתה מניעה לדעתו לחנות שם עם מכוניתו. לכן ערער על הקנס ועל הגרירה, והגיע עם עיריית תל-אביב לבית משפט השלום.

 

שם קבע השופט כי אין משמעות לשעות פעילות תחנת אוטובוס. לטענת השופט, הכיתוב על השלט שמציין את שעות הפעילות "אינו מתיר עצירה, עמידה או חניה". מכיוון שר' לא הוכיח כי יש הוראת חוק הפוטרת אותו מאיסור החניה, הרי הוא אשם.

 

ר' החליט לערער על ההחלטה באמצעות עו"ד אתי לוי. ובית המשפט המחוזי אכן קיבל את טענותיו. לדברי השופט, העירייה הסתמכה על-כך שסעיף ס' 72א' בתקנות התעבורה קובע כי "לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו ולא ישאירנו עומד... באחד המקומות המנויים להלן, אלא לשם מניעת תאונה או לשם מילוי אחרי הוראה... אלא אם סומן בתמרור אחרת. ואלה המקומות... (12) ... בתחום תחנת אוטובוסים המוגדרת על-ידי סימון על-פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך 20 מטר לפני תמרור 'תחנת אוטובוסים' ו-20 מטר אחריו...". כבוד השופט דוד רוזן הבהיר כי מדברים אלה עולה שבית משפט השלום רואה את תחנת האוטובוס כאסורה לחניה במשך 24 שעות ביממה, ללא קשר לפעילותה.

 

אלא שהוא לא מצא כי כך יש לפרש את החוק. לדברי כבוד השופט רוזן, חניה אחר שעות הפעילות אינה מהווה עבירה כלשהי. אם צוינה שעת הפסקת פעילות באופן בולט, מותר לחנות עם הרכב בתחנת אוטובוס. יתר על-כן, לדבריו על עיריית תל-אביב, המבהירה כי בכוונתה לתרום לרווחת התושבים, לאפשר זאת עקב מצוקת החניה הקיימת.

 

ואיך מגיבה לפסיקה עיריית תל-אביב? "בעקרון העירייה אינה אוכפת חניה בתחנות אוטובוס בשעות הלילה המאוחרות, ובערב שישי עד צאת השבת. זאת כל עוד הרכב החונה לא מפריע לתנועה השוטפת. במקרה המדובר העירייה תערער לבית המשפט העליון, שכן הרכב חנה לכאורה בזמן שקו האוטובוס היה עדיין פעיל".


פורסם לראשונה 24/06/2007 15:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
גוררים לכם?
צילום: מיכאל קרמר
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים