שתף קטע נבחר
 

הבורסה תעבור לרחוב אחוזת בית בתל-אביב

25 שנה אחרי שעברה למשכנה ברחוב אחד העם בתל-אביב, מתכננת הבורסה לניירות ערך את המעבר לבניין חדש בן 8 קומות שיוקם בתוך 3 שנים על מגרש בן דונם וחצי שרכשה ברחוב אחוזת בית בתל-אביב, בסמוך למגדל שלום

הבורסה לניירות ערך רכשה מגרש בן דונם וחצי ברחוב אחוזת בית בתל-אביב, בסמוך למגדל שלום, לא רחוק ממקום מושבה הנוכחי ברחוב אחד העם, מחיר הרכישה לא נמסר.

 

למשכנה החדש תעבור הבורסה בעוד 3 שנים עם השלמת הקמתו של בניין בן 8 קומות שישרת את משרדיה ואת מרכז המבקרים המורחב שלה. הקרקע נרכשה מהבעלים של מגדל שלום, משפחת מאיר, משפחת קופלמן ומשפחת אפשטיין.

 

הבורסה לניירות ערך הוקמה בשנות ה-30 ומשרדיה שוכנו תחילה בנק אנגלו-פלשתינה המנדטורי - לימים בנק לאומי. בשנת 1960 עברה הבורסה לרחוב אלנבי בתל-אביב. למשכנה ברחוב אחד העם 54, עברה הבורסה לפני כמעט 25 שנה, רגע לפני משבר מניות הבנקים בשנת 1983.

 

היום, מתנהל המסחר בבורסה באמצעים אלקטרוניים ובניגוד לעבר לא דורש נוכחות פיזית באולם המסחר כדי לבצע עסקה. כיום לא נשאר הרבה מחדרי המסחר הגועשים של אז. משרדי הבורסה כוללים היום מרכז מבקרים, משרדי הנהלה ומסלקה שמרכזת ומקזזת את כל פקודות הקניה והמכירה של חברי הבורסה.

 

מנכ"ל הבורסה: "המקום הנוכחי התחיל להיות צפוף"  

מנכ"ל הבורסה אסתר לבנון התייחסה הערב לרכישה ואמרה: "כשהבורסה עברה למשכנה הנוכחי, היא לקחה בניין משרדים עם אולמות מסחר, 25 שנים אחר כך מדובר בבורסה אחרת לגמרי המתנהלת יותר כמו חברת היי-טק עם צרכים טכנולוגיים אחרים לגמרי. מרכז מבקרים, מערכות מחשוב מתקדמות והמקום הנוכחי התחיל להיות צפוף".

 

לפני שנה וחצי, אומרת לבנון, "החלטנו לחפש מקום אחר כשהכוונה היתה לייחד בניין לבורסה כי איננו יכולים להיטמע סתם כך בבניין משרדים רגיל. חיפשנו בכמה מקומות בתל-אביב, אחרי הכל זו הבורסה של תל-אביב, חיפשנו לא רק בסיטי אבל זו היתה האופציה העדיפה מבחינתנו, המגרש הנוכחי נבחר כאלטרנטיבה הטובה ביותר שגם תשאיר אותנו בסביבה. אנחנו מתככנים לבנות 8 קומות מעל הקרקע אבל שטחים רבים תת קרקעיים שיהיו מיועדים למרכז מבקרים, חדרי מחשב עמוקים וממוגנים ומחסני עזר. בסך הכל תשתרע הבורסה החדשה על 13 אלף מ"ר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים