אולמרט: "לא נוכל למגן את עצמנו לדעת"
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, נאם בכנס קיסריה והזכיר לתושבי היישובים מוכי הקסאמים כי "החיים בישראל כרוכים בסיכון". לדבריו, "אי אפשר למגן את עצמנו לדעת. איננו יכולים בטווח זמן קצר לספק את כל הביטחון האישי שהיינו רוצים". בהתייחסו לסוגיית החיילים החטופים הוסיף: "אנחנו רגישים, אבל לא נכנע לסחטנות"
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר הערב (ה') בנאום בכנס קיסריה ואמר כי למדינה אין פיתרון מיידי לביטחונם האישי של אזרחי ישובי עוטף עזה. "החיים בישראל כרוכים בסיכון ביטחוני", אמר ראש הממשלה, "אבל הסיכון בישראל נמוך מזה שמאיים על יהודים במקומות אחרים בעולם".
כנס קיסריה נערך במלון דן כרמל בחיפה. את נאומו פתח בסקירה כלכלית של יעדי הממשלה ובהם הפחתת העוני, עידוד התעסוקה, טיפוח ילדים בסיכון וקירוב הפריפריה באמצעות שידרגות מערכת התחבורה.
בהמשך עבר אולמרט לדבר על הנעשה ביישובי עוטף עזה ועל החיילים החטופים. "הטרור מבקש להכניע את ישראל באמצעות פגיעה באזרחים חפים מפשע, תוך ניצול רגישותה לחיי תושביה", אמר, "רגישות זו מנוצלת גם באמצעות חטיפה של חיילינו, ניהול משא ומתן לגבי קבלת מידע על מצבם ושחרור קטעי קלטות מוכתבים מראש".
הוא הוסיף כי "ישראל אינה מתביישת ברגישותה ואף גאה בה, אולם הדבר אינו אומר שתיכנע לסחטנות. נשקול את צעדנו בזהירות, תוך איזון בין הרצון להביא לשחרורם המהיר ככל האפשר של גלעד אודי ואלדד, ובין הצורך לשמור על האינטרסים האחרים של ישראל".
בהתייחסו לנושא המיגון ביישובי עוטף עזה, אמר אולמרט כי להערכתו מיגון של כל המבנים באזור במיגון מקסימלי יהיה צעד לא נכון "בדיוק כמו ההיענות לדרישה לפתור את בעית הקסאמים בשדרות באמצעות מחיקת בית חאנון ויישובים נוספים ברצועה מעל פני האדמה". לדבריו, "מדינה לא יכולה למגן עצמה לדעת, כי אין לדבר גבול".
הוא פנה לתושבי שדרות ויישובי עוטף עזה וקבע: "איננו יכולים בטווח הזמן הקצר לספק לכם את כל הביטחון האישי שהיינו רוצים לתת לכם. החיים במדינת ישראל כרוכים בסיכון ביטחוני מסויים ומי שבוחר לחיות במדינת היהודים לוקח על עצמו סיכון זה. עדיין הסיכון הזה נמוך לאין ערוך מכל הסיכונים והאיומים שמאיימים על הקיום היהודי בכל מקום אחר בעולם.
"אנחנו מצפים מתושבי ישראל לזכור זאת ולהפגין את אותה יכולה עמידה בסיכונים ובסכנות שעם ישראל הפגין בכל 60 שנות המדינה ובתקופות קשות פי כמה וכמה. מותר לנו לצפות מראשי הציבור וגם מכלי התקשורת ההמוניים לגלות את האחריות המתבקשת ולא לעודד אפילו לא בשתיקה תביעות ששום ממשלה נורמלית לא יכולה לקבל".
בעת הכנס הפגינו במרכז הכרמל כ-100 בני אדם במחאה על הסדר הטיעון שנחתם עם הנשיא הנבצר, משה קצב. המפגינים ביקשו לצעוד לעבר המלון בו נערך הכנס אך המשטרה מנעה זאת מהם.
בתגובה לדבריו של אולמרט אודות מיגון יישובי עוטף עזה, אמר יושב ראש המטה לביטחון שדרות, אלון דוידי, כי "אין ספק שראש הממשלה היה צודק שאין צורך מיגון, אם הוא היה מורה על פעולה קרקעית ברצועה עד למיגור הטרור. לצערנו ראש הממשלה עוסק אך ורק במיגון לשכתו עד לבחירות הבאות. לכך ניתן להקצות משאבים גם ללא פסיקת בג'ץ".
במקביל לנאומו של אולמרט, נאמה שרת החוץ, ציפי לבני, בבית מפלגת קדימה והתייחסה לענייני המפלגה הפנימיים: "היה לי חשוב להגיע בגלל אותה תחושה שהיתה לפני שנתיים ושחסרה לי כיום. אני רוצה להחזיר את האמונה למי שחושב שזו מפלגה חד פעמית. קדימה תשאר על המפה, כי יש לנו עוד מה לעשות.
"להיות מפלגת מרכז משמעותה שיש לנו אידאולוגיה מרכזית. המטרה שלנו היא שתי מדינות לאום, שתתן ביטוי לפלסטינים. הדרך למדינה פלסטינית עוברת דרך המלחמה בטרור. במצב שנוצר, צריך ללכת חזק נגד החמאס, ובו בזמן ללכת קדימה עם הממשלה החדשה שהוקמה אצל הפלסטינים", אמרה לבני.