שתף קטע נבחר

 

הסתירות בעדותה של א' סביב הטלפונים לקצב

בעקבות הביקורת הציבורית הקשה נגד עסקת הטיעון עם הנשיא קצב, מתבררות סתירות נוספות בעדויות המתלוננות נגדו. כך למשל התברר כי א' ממשרד התיירות התקשרה לבית הנשיא 35 פעם בשנים האחרונות, למרות שטענה בחקירה כי התקשרה פעם או פעמיים. עורך דינו של קצב: "המתלוננות המרכזיות נגד הנשיא שיקרו לכל אורך חקירתן"

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, והפרקליטים הבכירים במשרדו ניסו בימים האחרונים להסביר מדוע נאלצו לחתום על עסקת טיעון. ההסברים המרכזיים שלהם עסקו בראיות הבעייתיות והסתירות בעדויות. הערב (יום א') דוּוח בחדשות ערוץ 2 כי א' ממשרד התיירות התקשרה לבית הנשיא לא פחות מ-35 פעם מאז 2000, למרות שבחקירתה טענה שהתקשרה פעם או פעמיים.

 

 

לפי ספר ההודעות של לשכת בית הנשיא, עולה ששנים אחרי שסיימה לעבוד במשרד התיירות, התקשרה פעם אחר פעם לבית הנשיא, בין היתר בעניינים אישיים. באחת הפעמים הודיעה לנשיא על ברית מילה, ובפעמים אחרות ביקשה להיפגש עם קצב. באפריל 2003 התקשרה לאחל לנשיא חג שמח. בארבעת החודשים שלפני פיצוץ הפרשה, התקשרה 11 פעמים לבית הנשיא וביקשה לדבר עם המנכ"ל.

 

בעקבות השימוע נשאלה א' על קשריהּ עם קצב. אחד החוקרים שאל: "האם זכור לך כמה פעמים התקשרת ללשכת הנשיא?", א' השיבה: "לא זוכרת, אולי פעמים בודדות". אחר כך ציינה שהיו שיחה או שתיים. היא נשאלה באופן ספציפי, האם הזמינה את קצב לברית המילה של בנה, והשיבה בשלילה.

 

"האם הודעת לקצב שנולדה לך בת?", הקשה החוקר, וא' הכחישה שוב. "אני מבין שלא הודעת לקצב על אירועים משפחתיים", אמר החוקר, ו-א' השיבה: "נכון, לא הודעתי". הכחשותיה של א' נפרסים על פני דפי חקירה רבים, והסתירות בין עדותה לבין הראיות האחרות שיכנעו כנראה את היועץ המשפטי לממשלה לסגת בו מכוונתו להאשים את קצב באונס של א'.  

 

בעקבות הדברים, אמר ל-ynet עו"ד אבי לביא, מפרקליטיו של קצב: "חבל שהמתלוננות המרכזיות נגד הנשיא סיפרו שקרים ברורים לכל אורך חקירתן. אין ספק כי במעשיהן אלו, הן פגעו במתלוננות בתיקים דומים. קריאתן 'זאב-זאב' אינה במקומה, והניסיון הנואל לתת אמיתות לתלונתיהן על ידי סערה ולינץ' תקשורתי סופו שיגווע, שכן לשקר אין רגליים והוא לא מחזיק לאורך זמן".

 

שופט בית המשפט העליון, סלים ג'ובראן, החליט היום כי הגשת כתב האישום נגד קצב בבית משפט השלום בירושלים תוקפא עד מחר ב-15:00, לכל הפחות. המטרה היא לתת הזדמנות לדון בעתירות שהוגשו בידי התנועה לאיכות השלטון, שדולת הנשים בישראל וארגונים נוספים, נגד עסקת הטיעון.

 

השופט ג'ובראן הבהיר בהחלטתו: "ניתן להניח כי עד לדיון בפני ההרכב, לא יוגש כתב האישום על-ידי היועץ המשפטי לממשלה לבית משפט השלום בירושלים", תוך שהוא שולח רמז עבה למדינה. השופט קבע שיש להביא את העתירות לדיון בפני הרכב שופטים, וייתכן שהחלטה זו תעכב את הדיון למועד מאוחר יותר מהזמן שנקצב למדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב
צילום: איי פי
המתלוננות שיקרו. עו"ד אבי לביא
צילום: גיל יוחנן
מומלצים