רוסיה: כתב אישום חדש נגד האוליגרך ברזובסקי
עורכי דינו של בוריס ברזובסקי, איל ההון הרוסי הגולה בבריטניה, מסרו כי התביעה הגישה נגד מרשם כתב אישום חדש - באשמת מעורבות בניסיון הפיכה. כפי הנראה מדובר באותו כתב אישום שהוגש נגד ברזובסקי באפריל לאחר שבראיון לעיתון בריטי טען כי השלטון ברוסיה יוחלף רק בכוח
הרשויות ברוסיה הגישו היום (ב') כתב אישום חדש נגד האוליגרך הרוסי הגולה בבריטניה, בוריס ברזובסקי, באשמת מעורבות בניסיון להדיח בכוח את המשטר במדינה.
עורכי דינו של ברזובסקי הודיעו על כתב האישום החדש שהוגש נגד מרשם, ודחו את האישומים החדשים. ידידו של ברזובסקי טען כי מדובר בניסיון נוסף של הקרמלין להסיט את תשומת הלב מהחשדות כי מוסקבה מעורבת בהרעלתו של סוכן הקג"ב לשעבר, אלכסנדר ליטוויננקו, בלונדון בנובמבר שעבר.
אחד מעורכי דינו של ברזובסקי, סמיון אריה, מסר כי בחודש שעבר הגישה התביעה ברוסיה כתב אישום נגד ברזובסקי, בתגובה לדברים שאמר בראיון לעיתון הבריטי "הגרדיאן" באפריל. בראיון אמר ברזובסקי כי הדרך היחידה להביא לחילופי שלטון ברוסיה תהיה תוך שימוש בכוח. מאוחר יותר, הבהיר ברזובסקי כי לא הביע תמיכה פומבית באלימות - ולא קרא לנקוט פעולות אלימות. ואולם, התביעה ברוסיה אמרה כי התבטאויותיו מהוות הזמנה לבצע הפיכה בכוח ברוסיה.
לטענת אריה, התביעה ברוסיה לאחרונה צירפה את האישומים החדשים לאישומים דומים שהועלו בעקבות דברים שאמר ברזובסקי לרדיו אחו-מוסקבי בינואר 2006.
סוכנויות הידיעות ברוסיה ציטטו עורך דין אחר של ברזובסקי, אנדריי בורובקוב, שאמר כי הגוף שעומד מאחורי כתב האישום הוא ה-FSB, שירותי הביטחון הפדרליים, הגוף שהחליף את הקג"ב. ה-FSB - כמו התביעה הכללית ברוסיה - סירבו להגיב לטענתו של בורובקוב.
ברזובסקי היה אחד מאילי ההון הבולטים ברוסיה, שעשה את מרבית הונו לאחר התמוטטותה של ברית המועצות. בתקופת משטרו של בוריס ילצין, היה ברזובסקי מקורב לשלטון, אך הצליח להסתכסך עם ממשיך דרכו של ילצין, נשיא רוסיה הנוכחי ולדימיר פוטין. הוא נמלט מרוסיה לבריטניה ב-2000 כדי להימנע מחקירה - שלטענתו נבעה ממניעים פוליטיים. בריטניה,
שהעניקה לו מקלט מדיני, סירבה להסגירו לידי רוסיה.
היום נפתח במוסקבה משפטו של ברזובסקי באשמת מעילה בהיקף של 214 מיליון רובל (כ-8 מיליון דולר) בחברת התעופה הרוסית איירופלוט. בנוסף למעילה, מואשם ברזובסקי גם בהלבנת הון בהיקף של 16 מיליון רובל. ברזובסקי נשפט שלא בפניו.