שתף קטע נבחר

חשד: רופאה ניסתה לנתק בנהּ ממכונת הנשמה

הילד, בן שבע, מחובר למכונת הנשמה זה שלוש שנים ומוגדר 'צמח' לאחר שנפצע בתאונת דרכים. ביה"ח "שיבא" הזעיק שוטרים לאחר שנשמעה אזעקה והאם נראתה מחברת את המכונה מחדש לפני בנהּ. האם מכחישה וטוענת: מדובר בסכסוך עם בית החולים. בית משפט השלום דחה את בקשת המשטרה להרחיק את האם מבנה, אך התיר לה לבקרו בתנאי שתגיע עם מלווה

האִם ניסתה רופאה לנתק את בנה ממכונת הנשמה שאליה הוא מחובר שלוש שנים? שוטרי תחנת מסובים בודקים את החשד ועצרו את הרופאה, בת 44 מרמת-גן, שטוענת כי מדובר בסכסוך משפטי בינה לבין בית החולים, וכי בשום פנים ואופן לא ניסתה לנתק את בנה, בן שבע, ממכונת ההנשמה.

 

אתמול אחר הצהריים הופעלה במרכז הרפואי "שיבא" בתל-השומר אזעקה שהתריעה על ניתוק מכונת הנשמה מהילד המאושפז שם במשך שלוש שנים כ"צמח", לאחר שנפצע בתאונת דרכים. הצוות הרפואי חש לחדר שבו הילד מאושפז, והבחין באם כשהיא מנסה לחבר את המכשיר.

 

הצוות הרפואי חיבר את מכשיר ההנשמה, והזעיק למקום את המשטרה. אנשי הצוות טענו באוזני השוטרים כי הם חושדים באם שהיא זו שניתקה את בנה ממכונת ההנשמה.

 

האם הובאה לחקירה, ושם הכחישה את החשדות נגדה מכל וכל. לדבריה, היא רופאה בהכשרתה, וכאשר הבחינה שמכונת ההנשמה התנתקה מפניו של בנהּ, ניסתה לחבר אותה בחזרה. במשטרת מסובים החליטו להביא אותה הבוקר לבית משפט השלום בתל-אביב, ושם לבקש את שחרורהּ בתנאים מגבילים.

 

מקורות במשטרה אמרו כי לדעתם, האם לא ניסתה אמנם לגרום נזק לבנהּ, אלא ניסתה לבדוק האם הוא מסוגל לנשום בכוחות עצמו. הבוקר אמר אביו של הילד בבית המשפט, כי אשתו מעולם לא רצתה לפגוע בילד, ורק כאשר הבחינה שמכשיר ההנשמה יצא ממקומו, ניסתה להחזיר אותו. עוד אמר האב, כי קיים סכסוך משפטי בינם (בני הזוג) לבין בית החולים, ומשום כך "שיבא" מנסה להתנכל להם ולהאשים אותם בהאשמות שווא.

 

עו"ד עמיקם הדר, המייצג את האם, אמר ל-ynet: "מרשתי מכחישה מכל וכל את החשדות נגדה. מדובר במרדף של בית החולים אחר ההורים, וזאת בעקבות תלונה שהגישו לאחרונה נגד מנהל המחלקה במשרד הבריאות ובמשטרת מסובים על תקיפה". המחלוקת בין ההורים לבין בית החולים נסובה סביב הטיפול בילד, הואיל והאם טוענת שנדרש כיוון טיפול אחר לחלוטין.

 

מהמרכז הרפואי שיבא נמסר בתגובה: "מטעמים של צנעת הפרט ושמירה על חיסיון רפואי - כמתחייב מחוק זכויות החולה - אנו מנועים מלהגיב על מקרה טראגי זה. הנושא נדון בימים אלה בערכאות המשפטיות".

 

בתום הדיון שהתקיים אחר הצהריים בבית משפט השלום בתל-אביב, כתבה השופטת מרים דיסקין: "בחנתי את תיק החקירה ומצאתי שיש בו חשד סביר נגד החשודה לניתוק מכשיר ההנשמה, מסיבה כזאת או אחרת. לא מן הנמנע כי על-פי שיקול דעתה המקצועי, כך היה ראוי לעשות, אך לא היה זה בגדר סמכותה. בסיטואציה הקשה והנוראה שהיא נקלעה לתוכה, היא יכולה לתפקד רק כאם וכמטפלת, ולא כרופאה. אמנם, אין עד ראייה ישיר לפעולת הניתוק עצמה, אך קיים יסוד ראייתי לביסוס חשד זה, העולה מעדות האחות במחלקה".

 

בסיכומו של דבר, השופטת לא נעתרה לבקשת המשטרה להרחיק את החשודה למשך כחודש ימים מבנה המאושפז, אלא התירה לה להגיע לבית החולים, ולשהות בחדר שבו מאושפז בנה. זאת, בתנאי שתהיה מלוּוה באדם נוסף. כמו כן אסרה עליה השופטת לטפל במכשירים הרפואיים המוצבים בחדר, לרבות מכשירי ההנשמה. בכל מקרה של סכנה, כך כתבה השופטת, היא תוכל להזעיק מיידית את הצוות הרפואי.

 

בסיום הדיון פנתה השופטת אל האם, הסבירה לה את החלטה, וציינה בפניה כי אם היא לא מרוצה מהטיפול הרפואי, היא יכולה תמיד לעבור לבית חולים אחר. בעלה של הרופאה - אביו של הילד - אמר לשופטת בתום הדיון: "חמש פעמים הילד שלנו כמעט מת, כי הם פשוט לא באים אליו לחדר".

 

בהכנת הידיעה השתתפה מורן ראדה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים