האו"ם גינה את איראן בעקבות הדיווח על הסקילה
"סקילה היא הפרה ברורה של החוק הבינלאומי", נמסר מנציבות זכויות האדם של האו"ם, לאחר שהגיעו אליה עשרות דיווחים כי ביום חמישי שעבר הוציאה איראן להורג בסקילה גבר שהורשע בניאוף. דובר הנציבות הבהיר כי איראן חתומה על אמנה בינלאומית האוסרת ביצוע עונשים מסוג זה
נציבת זכויות האדם של האו"ם, לואיז ארבור, גינתה היום (ג') את איראן בעקבות דיווח כי השלטונות האיראניים הוציאו להורג בסקילה גבר שהורשע בניאוף.
"כפי הנראה, ההתנקשות התבצעה למרות שאיראן החליטה ב-2002 לאסור על ביצוע גזר דין מוות בסקילה", אמר דוברה של ארבור, חוסה דיאס, איש הנציבות לענייני זכויות אדם של האו"ם. לדבריו, ללשכתה של ארבור הגיעו אינספור דיווחים על כך שג'עפר כיאני הוצא להורג בסקילה ב-5 ביולי, וכי הנציבה ממתינה לאישור רשמי.
על פי הדיווחים, ג'עפר כיאני נידון לסקילה לאחר שהורשע כי קיים יחסי מין עם מכרמה איברהימי, היושבת בכלא ועתידה לוט בערפל כרגע. לפני 13 שנה מכרמה וג'עפר נישאו ונולד להם ילד אך השופט שדן בתיק לא אישר את הנישואים של השניים וקבע כי מדובר ב"קשר של ניאוף". בסוף השבוע נלקחה האשה למשרדי הכלא ושם סיפרו לה כי בן זוגה נסקל. גזר הדין בוצע בכפר בטקסטאן שבצפון-מערב איראן, וזאת לאחר שכיאני ריצה עונש של יותר מעשר שנים בבית כלא באשמת ניאוף. סקילתו של כיאני התבצעה שבועיים בלבד לאחר שהלחץ הבינלאומי הביא את השלטונות האיראניים לעכב את ביצוע גזר הדין נגדו.
"סקילה היא הפרה ברורה של החוק הבינלאומי", אמר דיאס, והוסיף כי הנציבה רואה בסוג התנקשות זה כעונש אכזרי, לא אנושי ומבזה - שאסור על פי אמנה בינלאומית שעליה חתומה איראן. "החוק הבינלאומי גם מחייב להפעיל עונש מוות רק נגד עבריינים שהורשעו בפשעים החמורים והאלימים ביותר", הוסיף.