שתף קטע נבחר

 

לשכת רה"מ: גם ביבי תמך בשחרור אסירים

בכיר בלשכת ראש הממשלה אמר כי נתניהו ולבנת תמכו לפני שנתיים בשחרור אסירים. שרי ישראל ביתנו וש"ס אמרו כי הם מתנגדים להחלטה. השר ישי: "שחרור האסירים, הלבנת המבוקשים והכנסת בכירי אש"ף בראשות חוואתמה הם לא במקום". בפתיחת ישיבת הממשלה בירך אולמרט את פרס

ביקורת על המבקרים: בלשכת ראש הממשלה תקפו הבוקר (יום א') את יו"ר האופוזיציה, ח"כ בנימין נתניהו, ואת ח"כ לימור לבנת שמתחו ביקורת על ההחלטה לתת חנינות ל-180 מבוקשי פתח, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet.

 

"הליכוד שוב שכח", אמר בכיר בלשכת ראש הממשלה, "בפברואר 2005 נתניהו ולבנת תמכו בהתלהבות במחוות לרשות הפלסטינית. בין היתר הם תמכו בהסדר מבוקשים ושחרור אסירים. מה קרה עכשיו שהם תוקפים? הם שוב שכחו?"

 

בישיבת הממשלה השבועית הנושא לא יובא להצבעה, עם זאת לא מן הנמנע שראש הממשלה, אהוד אולמרט, יסקור בפני השרים את המחוות שהוא מעניק לנשיא הפלסטיני, מחמוד עבאס (אבו-מאזן). בקרב השרים מתנגדים למתן המחוות שרי ישראל ביתנו וש"ס.

 

שר התמ"ת, אלי ישי (ש"ס), המתנגד למחוות לפלסטינים אמר לפני ישיבת הממשלה: "שחרור האסירים, הלבנת המבוקשים והכנסת בכירי אש"ף בראשות נוואף חוואתמה הם לא במקום. ניסיונות לחזק את אבו-מאזן עלולים להביא דווקא להחלשתו. הוא יכול לחזק את עצמו בכך שיפעל מול החמאס, הרי הוא בעל המאה וכידוע בעל המאה הוא בעל הדעה".

 

חברו למפלגה, השר יצחק כהן, הוסיף: "הכל צריך להיבחן לפני מבחן התוצאה, בו לא צריכה להיות הלבנה טוטאלית של מבוקשים. צריך לנהל מעקב צמוד אחר מה יקרה בעקבות המחוות הללו". בעניין חואותמה הוא אמר: "זאת שאלה מאוד קשה שאין לי תשובה עליה, בעיקר בהתייחס לרגשותיהן של המשפחות השכולות". שר התחבורה, שאול מופז, אמר שהוא מתנגד בכל תוקף להכנסתו של חוואתמה לשטחי הרשות הפלסטינית.

 

לעומת זאת אמר השר יצחק הרצוג (עבודה): "במאזן שנדרש כאשר אנו מנסים לחזק גורמים מתונים, אין ספק שהדבר מחייב גם מחוות ישראליות שהן קשות ולא פשוטות".

 

פגישת אולמרט אבו-מאזן מחר בירושלים

המחוות לפלסטינים נעשו ערב פגישתם של אולמרט ואבו-מאזן. הפגישה תיערך במעונו הרשמי של אולמרט בירושלים, זאת בניגוד לפרסומים אחרים שהפגישה צריכה להתקיים ביריחו. במסגרת הפגישה עתיד ראש הממשלה להציג בפני הנשיא הפלסטיני שורה של מחוות: שחרור 250 אסירים של הפתח, החזית הדמוקרטית והחזית העממית, טיהורם של 180 מבוקשים ובהם זכריה זביידי מג'נין.

  

אבו-מאזן צפוי להציג שורה של דרישות: הכנסת חטיבת באדר הפלסטינית של צבא ירדן לשטחי יהודה ושומרון, הכנסת עשרות שיריוניות ממצרים, מאות אפודים עבור אנשי הפתח ביהודה ושומרון ואוהלים ומדים לאנשי הפתח. בלשכת ראש הממשלה אומרים שהבקשות ייבחנו, אך לא ברור עם הן יאושרו.

 

בפתיחת הישיבה, התייחס אולמרט להשבעתו של שמעון פרס לנשיא התשיעי של מדינת ישראל. "זהו יום גדול לעם ישראל ולמדינת ישראל. עיניי העולם כולו נשואות לירושלים. ממשלת ישראל תגיש לנשיא כל עזרה וסיוע נדרשים".

 

עוד אמר אולמרט: "אין ספק שאם היו צריכים לכתוב מחקר אקדמאי ולגבש את רשימת התכונות האישיות הנדרשות כדי להיות נשיא, ההישגים וגם מאזן הכישלונות, הכל ביחד, הרי שההיסטוריה האישית של שמעון פרס יכולה לשמש מודל לבחירת נשיא. זהו יום גדול לעם ישראל, יום גדול למדינה שלנו. הכנסת תמנה היום את אחד האישים הגדולים ביותר ב-60 שנות ההיסטוריה של עם ישראל. אין מקובל ממנו בעולם כמייצג ישראל. זה כבוד גדול לעם ישראל ששמעון פרס הוא נשיאה ונציגה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. מחוות לאבו-מאזן
צילום: עמית שאבי
נתניהו. "תמך בעבר בשחרור"
צילום: חיים צח
מומלצים