שתף קטע נבחר
 

קונספט, זה כל הסיפור: מסעדות עם גימיק

רק קרפצ'יו? רק כדורי בשר? רק מלצריות עם חזה גדול? ואולי בית קפה שהוא גם מספרה או מכבסה? קפה בחממה או באמצע הצומת? קבלו מקבץ של מסעדות ובתי קפה המציעים גימיקים (או "קונספטים", תלוי את מי שואלים). בעל הבית השתגע?

קונספט, זה כל הסיפור גם וגם האוכל מגיע אליך גימיקים, גימיקים 

"הגימיקים לא מתים, הם רק מתחלפים", מלמלתי לעצמי בשנה החולפת כשעוד ועוד מסעדות-גימיק צצו והצליחו לרגש את ההמונים לרגע-קט. כמעט שנה וחצי אחרי הכתבה הקודמת בנושא מתברר, באופן מפתיע למדי, שרק חמש מבין המסעדות שנזכרו בה ("פרנק פיש", "פנגיאה", "כפית", "טיירה" ו"דו-קפה") נסגרו, ואם יורשה לי: ללא כל קשר לגימיק שבזכותו נכללו בכתבה. יצאתי לברר אילו מסעדות גימיק חדשות נפתחו מאז (או נשמטו מהרשימה הקודמת), ומה אומרים המסעדנים נוכח שפע הגימיקים ומסעדות הקונספט המאיים להשתלט על ענף המסעדות.

 

"סף הגירוי שלנו כצרכנים הוא כה גבוה כיום", אומר השף דניאל זך מ"כרמלה בנחלה", "צריך כל הזמן להדליק את האנשים ולהביא את הדבר הבא. אני שמח שיש עדיין מספיק קהל שמעריך קלאסיקה של אוכל ויין, אך בהחלט מבין את הצורך של הקהל לנסות דברים חדשים".

 

"אם מסעדה מתמחה בסוג מסוים של אוכל ועושה את זה טוב", אומר השף רפי כהן מ"רפאל", "היא מבחינתי מסעדת קונספט. אם היא עושה את זה רע - היא מסעדת גימיק. אני לא מאמין במקומות שמשלבים שני עיסוקים יחדיו, כמו מסעדת פסטה ומרפאת שיניים. אני מכבד אנשים שמתמקצעים בתחום אחד. אם מישהו מצליח להתמקצע בארבעה תחומים - כל הכבוד לו".

 

"גימיק פשוט, להבדיל מקונספט, לא יכול להחזיק מסעדה", אומרת אורלי סגל, יועצת תקשורת למסעדות, "אם המוצר אינו שלם - הוא לא יחזיק מעמד, מה גם שלא ניתן לצרוך מוצר כזה באופן שוטף. לטווח הארוך - למקומות הללו אין סיכוי".

 

קונספט, זה כל הסיפור

 

לאכול בחושך מוחלט (ולהזמין בשפת הסימנים)

"אנשים שלא מסוגלים לאכול מבלי לראות את האוכל שהם אוכלים, לא יגיעו לארוחה שכזו", מצהיר גיל עומר, מנכ"ל מוזיאון הילדים בחולון, בו מוצגת מזה שלוש שנים תערוכת "דיאלוג בחשיכה". לפני כשנה וחצי הושקה כאן "ארוחה בחשיכה", בה מוגש תפריט בשרי או תפריט טאפאס ל-10-20 סועדים, בחושך מוחלט. "החושים מתחדדים", מספר עומר, "המשתתפים חשים בטעמים שלא הכירו ולעתים אף מגלים התלהבות ממאכל שתעבו בילדוּת. אנחנו משתדלים שלא לספר למשתתפים מה מוגש, כדי שיטעמו, יריחו ויגלו לבד". לאחרונה מסתמן להיט בארוחות: הצעות נישואין בעלטה. המציע מספר על כך מראש לצוות, מפקיד את הטבעת אצל המדריך, ששולף אותה ברגע המתאים. "זה קורה גם בקבוצות של זרים גמורים", מספר עומר, "בסוף כולם מוחאים כפיים בהתרגשות".

 

ואם עולמם של החרשים מעורר את סקרנותכם, תערוכת "הזמנה לשקט", שנפתחה לאחרונה במוזיאון, תאפשר לכם להזמין שתיה וחטיפים בשפת הסימנים, מבּרמן חרש.

 

  • "ארוחה בחשיכה ", תערוכת "דיאלוג בחשיכה", מוזיאון הילדים, רח' מפרץ שלמה 1, פארק פרס, חולון. טל': 03-6503005. בתיאום מראש בלבד.

 

מועדון ארוחת הבוקר

"תמיד יש בוקר איפה שהוא בעולם", אומר יאיר קינדלר, שהקים לפני שמונה חודשים יחד עם איתי פשיגודה וגיא אוסדון את "בנדיקט", המציעה ארוחות בוקר מכל העולם, 24 שעות ביממה. "אנחנו עולם הבוקר", הוא ממשיך, "המלצריות תמיד אומרות בוקר טוב, תמיד ניתן למצוא עיתונים ותמיד מושמעת מוזיקה של בוקר". מה אוכלים? ארוחת בוקר טקסנית (סטייק פילה, הום פרייז, ביצה עין ורוטב יין אדום); קדירה צרפתית (קדירת ירקות שורש, בשר וביצים) - וארוחת בוקר ישראלית, כמובן. "ארוחת בוקר זהו ז'אנר קולינרי בפני עצמו", מצהיר קינדלר, "בשונה מארוחת ערב או ארוחת צהריים שהן מותנות-זמן". השעות העמוסות ביותר במקום הן, מתברר, בין 03:00 ל-07:00 בבוקר ("אנשים באים אחרי בילויים") ובשעות הבוקר היותר מאוחרות. "יש מי שבאים אלינו ל-13 שעות ברציפות וחורשים על התפריט", מספר קינדלר, "ויש גם מי שנרדמים אצלנו".

 

  • "בנדיקט", רח' בן יהודה 171, תל אביב. טל'03-5440345


רק ארוחות בוקר. "בנדיקט"

 

שאנסון לקרואסון

רועי ועדי פישמן, צמד אחים, תכננו בכלל לפתוח מסעדה באמסטרדם. אחרי שאפסה תקוותם נוכח הקשיים הבירוקרטיים, הם יצאו לטייל בנורמנדי. לילה אחד, משלא מצאו מלון, החליטו ללון ברכב. בבוקר, כשפקחו את עיניהם, המקום הראשון שראו היה הפּטיסרי של ורוניק, שם נפלו שדודים בחיקו של הקרואסון המקומי. עדי, טבח במקצועו, החליט להשאר, ובמשך שלושה חודשים התמסר למסתרי הקרואסון הצרפתי. כששבו ארצה החליטו להקים מקום שיעניק לקרואסון את הכבוד לו הוא ראוי. כך קמה לפני ארבעה חודשים "לה-גאטרי", בה מציעים השניים קרואסונים צרפתיים אמיתיים, על בסיס חמאה ("ההכנה שלהם זה סבל שלא יתואר"), ממולאים בשפע גבינות ונקניקים: אמנטל, גאודה, קממבר, סרבלד, שינקן מעושן, קרקובסקה, ועוד. בגזרת הספיישל: קרואסון עם פרושוטו, ריבת שזיפים וגבינה כחולה או קרואסון עם קוויאר וסלמון מעושן. המחיר? 24-22 שקלים. "רצינו ליצור מקום ביתי, כפרי ונשי", מספר רועי, "כיוון שלנשים אין מקומות בהן הן מרגישות נוח להתמנצ'ס. מבחינתנו זה לא גימיק, זה מה שאנחנו יודעים לעשות ואת זה אנחנו רוצים לעשות את זה הכי טוב שאפשר".

 

  • "לה גאטרי", רח' בן יהודה 184 א', תל אביב. טל' 077-2180077

 

מה, מה, תפוח אדמה

בתפריט של מסעדת "תפוח אדמה", שנפתחה לפני כחצי שנה, מככבים תפוחי אדמה ענקיים שנאפים בתנור ברזל יצוק, ממולאים בשפע מליות: צ'ילי קון קרנה, גולאש, חציל קלוי עם יוגורט, עגבניה וביצה קשה; שמנת חמוצה ופלפלים קלויים, שמנת ופטריות, רוטב פונדו, ועוד. המחיר? 24-22 שקלים. מאחורי המקום מסתתרת סנאית זליבנסקי (כן, כמו במערכונים של הגשש), שראתה מסעדות מסוג זה בעולם הגדול והחליטה כי טוב, למרות שמסעדת "דון פטטון" שהציעה את אותו קונספט בדיוק - נסגרה. "אנשים אוהבים פחמימות", אומרת סנאית, "תפוח האדמה משתלב עם שפע טעמים ו...סליחה על הקלישאה: זה אוכל מנחם. אנשים אמרו לי: 'אם תציעו רק תפוחי אדמה אתם תיפלו, אנשים לא יבואו', אך אני מאמינה בקונספט ובינתיים שפע הלקוחות החוזרים מוכיחים שאני צודקת".

 

  • "תפוח אדמה", רח' אבן גבירול 54, תל אביב. טל' 03-6953335


רק תפודים. "תפוח אדמה" (צילום: ימית ריבייר)

 

הכדור הוא עגול

"נוכחתי שאנשים אוהבים ללכת למקומות שמתמחים בסוג אחד של אוכל, ושאף אחד עוד לא עשה כלום עם כדורי בשר", מספר ירון אבישר, שהקים לפני כחצי שנה את "מאמא'ס מיטבולס". כאן הוא מציע כדורי בקר וכבש עם צנוברים ותרד, כדורי בקר בכבדי עוף עם בצל מתוק וצימוקים, כדורי בשר ברוטב עגבניות, פלפלים ולימון כבוש - ולקינוח? כדורי שוקולד, כמובן. "מה יש לך מכדורים"? אני שואלת. "מת על כדורי בשר", עונה ירון, "זה בא מהבית, מכדורי הבשר שאמא שלי מגישה מדי יום שישי, עם מטבוחה וחציל זעלוק". המחירים? עד 49 שקלים למנה. "זו לא מסעדת גימיק", מצהיר ירון, "כי אם מסעדת קונספט. בעיר הזו חשוב אפקט הראשוניות".

 

  • "מאמא'ס מיטבולס", רח' אבן גבירול 185, תל אביב. טלפון: 03-6023777

  •  

    רק כדורי בשר. "מאמא'ס מיטבולס" (צילום: שי בן אפרים)

     

    נא ונד

    מאחורי ה"קרפצ'יו בר", שנפתח לפני כחצי שנה, עומדים צמד האחים יותם ואסף דוקטור, האחד טייס חיל האוויר בדימוס, והשני שף. "נוכח המגמה הקולינרית המסתמנת לאחרונה", אומר יותם, "לפיה מקומות המתמחים במנה ספציפית מצליחים, ונוכח העובדה שקרפצ'יו זה בסט סלר במסעדות, החלטנו ללכת על זה". כאן מציעים השניים קרפצ'יו רול; קרפצ'יו עם חומץ בלזמי מצומצם, קונפי שום, שמן שום ועלי רוקט; קרפצ'יו עם חומץ בן יין אדום, שמן אגוזים, אגוזי לוז קלויים וגבינה כחולה; קרפצ'יו עם בלזמי מיושן, פטריות כמהין קצוצות ושמן כמהין ("זו המנה הכי וואו"), קרפצ'יו זוקיני עם גבינת עיזים וסלק, ולקינוח: קרפצ'יו פירות. המחירים? 29-24 שקלים למנה. "כל הפרוסות הדקיקות האלה משביעות"? אני חוקרת. "אנחנו לא מתיימרים להשביע אנשים", עונה יותם, "מקסימום אוכלים שתי מנות".

     

    • "קרפצ'יו בר", רח' אבן גבירול 8, תל אביב. טל' 03-6098118.


    רק קרפצ'יו. "קרפצ'יו בר" (צילום: גיא קרן)

     

    חזור למעלה
    גם וגם

     

    קפה עם רולים

    אם נמאס לכם לצאת מהמספרה כדי לקושש מזון כשפיסות נייר אלומיניום מעטרות את ראשכם - המספרה של יוסי שמאי מציעה בית קפה צמוד. "החלל כאן מאוד גדול", מסביר שמאי, "תמיד חלמתי להקים בית קפה והלקוחות תמיד שאלו היכן ניתן לאכול באזור, אז החלטתי לפצל את המספרה לשני חלקים". "השערות לא עפות לתוך האוכל?" אני מקשה. "שני המקומות מופרדים היטב", עונה שמאי, שמציע במקום קפה, כריכים, קישים ועוגות. "אבל אצל הספר שלי אני מקבלת קפה חינם", אני מקניטה. "הלקוחות של המספרה נהנים מהנחה בת 10% בקפה", עונה שמאי, "ומי שלא מעוניין להזמין - מוזמן לקפה נמס על חשבון הבית".

     

    • יוסי שמאי – מספרה ואספרסו בר, רח' בן יהודה 142, תל אביב. טל' 03-5298816

     

    סלון מחוץ לבית

    לפני תשעה חודשים נפתח בית קפה שהוא גם מכבסה בשירות עצמי, קפה-אינטרנט וספריית DVD. בזמן שהכביסה מתייבשת אפשר לשכור לפּ-טופ ולראות סרט, לגלוש באינטרנט, לאכול משהו ולהשתרע על הספה. מה הפלא, אם כך, שאנשים נרדמים או שוכחים כאן את הכביסה שלהם? יאיר שחר ונעמי פירסט (28), שהקימו את המקום, מכנים אותו Hang-out. "סלון מחוץ לסלון הפרטי", אומר יאיר, "מקום ביתי, חם וכייפי". "זה לא קצת יותר מדי במקום אחד?" אני מקשה. "כל השירותים עונים על הצרכים של הקהלים שלנו", עונה יאיר, "יש לקוחות שמשתמשים בכל השירותים. המציאות מראה שכנראה זה לא יותר מדי". "אנשים לא מרגישים קצת יותר מדי בבית?" אני תוהה. "יש מי שמניחים רגליים על השולחן", מודה יאיר.

     

    • "דיזי", רח' בן עמי 13, כיכר דיזנגוף, מול קולנוע רב-חן, תל אביב. טלפון: 03-5224559


    לשתות ולצפות. "דיזי" (צילום: שי בן אפרים)

     

    קפה וסרט

    התפריטים נתונים בתוך מארזי DVD, לשקשוקה קוראים "גבעת חלפון", למוּזלי קוראים "משהו טוטאלי", למאזטים קוראים "החמישייה הקאמרית" ולשני סוגי הפנקייק קוראים "יוסי וג'אגר". ברוכים הבאים ל- DVD Run Café, בית קפה שהוא גם ספריית DVD, מאחוריו עומדים האחים עידן וערן טל. הספרייה נפתחה לפני ארבע וחצי שנים, הקפה נפתח לפני שנתיים וחצי, ביניהם חוצץ אקוואריום שמאפשר להציץ מצד אחד למשנהו. כאן יכולים ילדים לצפות בסרט כשהם ישובים על פּוּפים, תוך שהמלצריות מגישות להם את האוכל שהזמינו.

     

    • DVD Run Cafe, ליד קניון M הדרך, בכניסה למושב בית חרות. טל' 09-8666454 (ספריה), 09-8665545 (קפה)

     

    חזור למעלה
    האוכל מגיע אליך

      

    במרחק נגיעה

    אם אתם שונאים לחכות למלצר, שנעלם תמיד ברגעים הכי קריטיים, התפריט הדיגיטלי, שממתין לכם במסעדות אחדות ברחבי הארץ, נועד עבורכם. מדובר במחשב בעל מסך מגע (או עם עכבר) שממוקם לצד השולחן, בו ניתן לראות סרטוני וידאו ותמונות של המנות, להזמין שירים חינם, לבקש את הסטייק מדיום-רייר, לקרוא למלצר, לצ'טט עם העלמה שבקצה הבר ולהזמין חשבון. מאחורי הפטנט, שמטרתו להעלות את הממוצע לסועד ואת המחזור של השולחן, כמו גם להעצים את החוויה של הסועד, עומדת חברת "קונספטיק". "העולם הולך לכיוון הדיגיטלי", אומר עדי צ'יטיאט, מנכ"ל החברה ואחד מחמשת מייסדיה, "יש מסכים בכל מקום ואני משוכנע שתוך כמה שנים זה יהיה הסטנדרט".

     

    • "בלו בר", התע"ש 24, כפר סבא. טל' 09-7662222
    • "בורגוס", יגאל אלון 96, תל אביב. טל' 03-5638822
    • "פריים", ראול ולנברג 2, אזור התעשיה רמת החייל. טל' 03-6498080
    • "קולומבוס", שדרות אבא אבן פינת שנקר 2, הרצליה פיתוח. טל' 09-9589880
    • "דבלין", המדע 1 , קרית רבין, רחובות. טל' 08-9470504
    • "רומי קפה", קניון דרורים, צומת דרור. טל' 09-7966500


    הקץ למלצרים. המלצר הדיגיטלי של "קונספטיק"

     

    הנודלס יבוא אל ההר

    גם הנודלס מוכן להגיע עד לרכב שלכם, בתנאי שתטלפנו 15-10 דקות לפני הגיעכם לפתח המסעדה. "התחלנו להציע את שירות ה'דרייב' בחודשים האחרונים", מספר חיים טל, הבעלים של 'גו-נודלס', "בעקבות העבודות המתבצעות ברחוב אבן גבירול, שיצרו בעיות חניה קשות". "מה אומרים הפקחים בנדון?" אני תוהה. "זה דווקא מצוין מבחינתם", עונה חיים, "שכן כך אנשים לא עוצרים בחניה כפולה ונעלמים. עשרות מנצלים את השיטה מדי יום, לא האמנו שזה יצליח כך בפרק זמן כה קצר. כנראה שזה היה חסר לאנשים".

     

    • "גו נודלס", רח' אבן גבירול 54, תל אביב. טל' 03-6964040

     

    קפה בפקק

    בשורה חדשה ממתינה למתייבשים בפקקים בדרך השלום, בואך עזריאלי: "פקקפה", הקפה שמגיע אליך לרכב. כיצד זה עובד? מצלצלים לקיוסק (מ-07:00 בבוקר ועד 22:00 בלילה) דקות ספורות לפני שמתקרבים אליו, מזמינים קפה, מאפים, כריכים או סיגריות. מתקרבים לנתיב הימני, והופּס! הקפה אצלכם. מאחורי היוזמה עומדים גבי גרבי וגלעד אשר, שהחליטו לפני שלושה חודשים לשמח את הממתינים בפקק הנצחי שבאזור זה - ועל הדרך לשלשל מצלצלים לכיסיהם. יקר? ממש לא. קפה קר או קפה ומאפה עולים 10 שקלים בלבד. "זה לא מסוכן"? אני תוהה. "אנחנו עושים הכל כדי לא להסתכן", עונה גרבי, "מבקשים מהלקוחות להצמד לימין, או ניגשים למכונית כשיש רמזור אדום".

     

    • "פקקפה", דרך השלום 5, תל אביב. טל' 052-8883331

     

    חזור למעלה
    גימיקים, גימיקים

     

    קפה לנשים בלבד

    "לכאן מגיעות נשים כדי לפטפט בניחותא, ללא מבטיהם הבולשים של הגברים", מצהירה אור ברקת, מנהלת השיווק של מלון 'סנטרל פארק' באילת, בו שוכן קפה 'דנה'. מעוצב בסגנון אנגלי כפרי, מציע הקפה ספות גדולות ומפנקות, מגזינים לנשים ושפע הרצאות בנושאי טיפוח, נומרולוגיה, אסטרולוגיה, יזמות לנשים ועוד. "ואם מגיע גבר, מגרשים אותו?" אני שואלת. "זה לא קרה עד היום", עונה אור, "הגברים מסתדרים היטב עם הפאב האירי ועם הביליארד שממול". התפריט מציע מנות קטנות, קלות ובריאות: כריכונים, פירות, סלטים, ועוד. אליה וקוץ בה: ב- 1 בספטמבר יוסב הקפה לטרקלין עסקים, אך ימשיך לתפקד כקפה לנשים בימים מסוימים.

     

    • "קפה דנה", מלון "סנטרל פארק", אילת. טל' 08-6388440.

     

    אפקט החממה

    אם מתחשק לכם לשתות קפה בסביבה ירוקה, סמוך למפל מים, "גרינהאוס קפה", שנפתח לפני כשלוש שנים, ממתין לכם בתוך משתלת "וונדי" בשילת. הטמפרטורה איננה לוהטת כפי שניתן לחשוב כשמדובר בקפה בתוך חממה, שכן מדובר במבנה זכוכית ממוזג, בתוך חממה. "השילוב בין הבריכות והצמחייה הולך יופי עם אוכל ושתייה", אומר ווֹאן וונדי, הבעלים של משתלות 'וונדי', "זה אך מתבקש שיהיה מקום לשבת ולאכול ברוגע אחרי שוטטות במשתלה. כמעט ואין אף משתלה גדולה בעולם שלא פתחה מסעדה בתוכה". יש מי שבאים לבית הקפה וקונים עציץ, יש מי שבאים למשתלה ומתפתים למנת סלמון צרוב עם קינואה - ויש מי שבאים רק לבית הקפה, הפעיל עד חצות. "מגיעים הנה גם אנשים מניו יורק" מספר גיא רוזין, המפעיל את בית הקפה, "ואומרים: כזה מקום עוד לא ראינו אף פעם".

     

    • "גרינהאוס קפה", משתלת וונדי, אזור מסחרי שילת, ליד מודיעין. טל' 08-9760949


    קפה באווירה ירוקה. "גרינהאוס קפה" (צילום: גיא רוזין)

     

    יפן זה כאן

    "אצל היפנים אי אפשר לבוא לבקר בספונטניות", מספר שלמה אליאש, שהקים בשנת 1988, יחד עם טאיקו, אשתו היפנית, את בית התה היפני במצפה מכמנים שבגליל. "זה נובע מהרצון לארח כראוי", הוא מסביר, "מגיל צעיר מלמדים את היפנים לחשוב על הזולת. הם אינם מאמינים שאירוח ספונטני עשוי להצליח". לצד גן יפני ומטעי דובדבנים ושזיפים יפניים מציעה טאיקו, אמנית יצירת קימונו מסורתי, טקס תה יפני מסורתי בו היא מסבירה אודות כל פרט ופרט. הכבוד לאורח מתבטא גם בטקס זה: "לאורך כל הטקס המארחת מכינה ומגישה תה", מספר שלמה, "היא לעולם לא תשב עם האורחים". לקבוצות של ארבעה אנשים ומעלה מציעה טאיקו ארוחה יפנית ביתית-מסורתית ("שונה לחלוטין מאוכל של מסעדה יפנית"), מלווה בהסברים. בתפריט: סומשי, תבשיל אצות ים, סוקיאקי, דג אויו ברוטב ג'ינג'ר, טמפורה ירקות, ועוד. המחיר: 155 שקלים לסועד.

     

    • "טאיקו - בית התה היפני", מצפה מכמנים, ליד כרמיאל. טל' 04-9884989. בתיאום מראש בלבד.

     

    מסעדה עם חזון

    אין דרך אחרת לומר זאת: המסעדה הזו מעסיקה עובדות עם חזה גדול בלבד. מאחורי החזון, תרתי משמע, עומדת אליה-אולגה וקנין שניהלה מסעדות בארה"ב (ותפסה מבטא אמריקאי), למדה מלונאות וכיהנה בתפקידים בכירים בתחום המזון והמשקאות בבתי מלון באילת. משהגיעה לעיר הגדולה - פתחה את "בוביז". "זה בא מפרגון לנשים עסיסיות", מסבירה אליה, "בכל מסעדה אחרת המעסיקים דורשים מלצריות במידות 90-60-90, אז אצלנו לא". בתפריט: אוכל בריאותי ו-40 סוגי מרגריטות. בתכנית האמנותית: ערב קריוקי, תחרות החולצה הרטובה ועוד. "מה אומרות הפמיניסטיות?" אני שואלת, "אני פמיניסטית בעצמי", עונה אליה, "אין שום דבר שובניסטי בהדגשת הנשים השופעות. אף אחת לא טופלס ואין סטריפטיז. אנשים נכנסים ורואים מקום חמוד, בצבע ורוד, עם אנרגיות טובות. מגיעים בגלל הבוביז - ונשארים בגלל האוכל".

     

    • "בוביז", רח' פרישמן 13, תל אביב. טל' 03-5292824

     

     

    מכירים עוד גימיקים במסעדות? טקבקו את זה!

     

    חזור למעלה
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    טעים ונאים. "קרפצ'יו בר"
    צילום: גיא קרן
    הכדורים של אמא. כדורי בקר וכבש עם ירקות שורש על מצע קוסקוס "מאמאס מיטבולס"
    צילום: שי בן אפרים
    הכל כולל הכל. ארוחת בוקר אנגלית
    קדימה אטריות. "גו נודל'ס"
    צילום: חיים שוורצנברג
    מומלצים