מחקר: לחץ במקום העבודה מכפיל את הסיכון לדיכאון
חוקרים בריטים מצאו כי עומס עבודה רב ומלחיץ מעלה עד פי 2 את הסיכון ללקות בדיכאון וחרדה. ההשערה: הלחץ משחרר הורמונים המובילים לעייפות, חסר שינה ודיכאון
וורקוהוליקים - היזהרו: לחץ במקום העבודה מכפיל את הסיכון לדיכאון והפרעות חרדה בצעירים, כך מגלה מחקר חדש אותו ערכו חוקרים מבריטניה. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת Psychological Medicine.
במחקר נבדקו אלף צעירים בני 32 מניו זילנד, שעבדו במגוון עבודות. בין הנבדקים היו שחקנים, נוירוכירורגים, מורים, טייסים ועתונאים. הנבדקים נשאלו האם חשו עומס בעבודה, האם נאלצו לעבוד שעות חריגות, והאם חשו שהם עובדים קשה מדי.
בקרב 45% מהנבדקים נמצאו מקרים חדשים של דיכאון וחרדות, שיוחסו ללחץ בעבודה. מבין אלו נמצאו 10% גברים ו- 14% נשים שסבלו מתסמינים חדשים של דיכאון או חרדה לאורך תקופת המחקר. הסיכון לדיכאון וחרדה היה כפול אצל אלה שעסקו בעבודות התובעניות ביותר.
"המחקר שלנו מראה כי לחץ בעבודה מעורר דיכאון וחרדה בעובדים צעירים ובריאים", אמרה ד"ר מריה מלצ'יור, ראש צוות החוקרים מהמחלקה לאפידמיולוגיה ב- Kings College בלונדון. מלצ'יור הסבירה כי קיימים כמה הסברים אפשריים לכך, וייתכן כי חלקם תלויים בהורמוני לחץ במוח המובילים לדיכאון, עייפות וחסר שינה. הסבר אפשרי נוסף הוא שהלחץ בעבודה גוזל מזמן הפנאי, מה שמותיר פחות מפגשים חברתיים.
לחץ בעבודה? ייתכן שההורמונים אחראים גם לזה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים