שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: חלפים למטוסי F-14 נמכרו בניגוד להנחיות

דו"ח שהגיש צוות חקירה לקונגרס חשף כי למרות שהפנטגון הודיע בתחילת השנה כי יפסיק למכור חלקי חילוף שיכולים להתאים למטוסי קרב מסוג F-14, הנמצאים בשימוש רק באיראן - נמכרו יותר מאלף פריטים שכאלה. הפנטגון: הרשימה ששימשה את האתר שדרכו נמכרו החלפים לא עודכנה כהלכה

משרד ההגנה של ארצות הברית מכר בחודש פברואר לציבור כ-1,400 חלקי חילוף המתאימים למטוסי קרב מסוג F-14 - שנמצאים כיום בשימוש רק באיראן. כך עולה מדו"ח שהגיש אמש (יום ד') צוות חקירה של הקונגרס בוושינגטון.

 

רכיבי המטוסים נמכרו למרות שעוד קודם לכן הודיע הפנטגון כי הפסיק למכור את הפריטים הללו, מחשש שיעשו את דרכם לאיראן, שמשקיעה מאמצים רבים בתחזוק כשירותו של צי מטוסי ה-F-14 (טומקאט) שברשותה.

 

אנשי מחלקת מכירת העודפים של הפנטגון אמרו לחוקרים מטעם הקונגרס כי חלקי החילוף נמכרו משום שרשימת בקרה אוטומטית ששימשה את האתר שבו נמכרים החלפים לא עוכדנה בזמן. בדו"ח נאמר כי משרד ההגנה האמריקני שיפר בינתיים את אמצעי הבטיחות שננקטים בתוכנית למכירת עודפים, כדי למנוע מכירת פריטים רגישים שכאלה בעתיד.

 

"ידוע שיש מדינה אחת עם מטוסי F-14 פעילים, איראן, ושהיא פועלת להשיג את החלקים האלה", כתב בדו"ח ראש צוות החקירה מטעם הקונגרס, גרג קוץ. "אם חלקים שכאלה יהיו נגישים לציבור, הדבר עלול לסכן את הביטחון הלאומי".

 

הסנאטור הדמוקרטי מאורגון, רון וויידן, אמר כי הדו"ח מוכיח שחקיקה שהציע בנושא, שתאסור למכור את כל חלקי ה-F-14, נחוצה מתמיד. "המערכת של הפנטגון מלאה בחורים. מדובר באותם חלקים שהם אמרו שאסור למכור, ובכל זאת עשו זאת. לכן יש להבטיח שההחלטה על השינוי במדיניות המכירה תיושם". החקיקה שהציע וויידן ביחד עם חברת קונגרס מאריזונה, גבריאל גיפורגד, אושרה בבית הנבחרים וממתינה כעת להצבעה בסנאט.

 

משרד ההגנה האמריקני הודיע כבר בחודש ינואר כי הוא משעה את מכירת כל חלקי מטוסי ה-F-14, ובכלל זה חלקי החילוף שיכולים לשמש גם למטוסים מסוגים אחרים, במקביל לפתיחת חקירה פנימית שנועדה לבחון את השלכות המכירות על ביטחון ארה"ב. הודעת הפנטגון פורסמה כמה שבועות אחרי תחקיר שפרסמה בנושא סוכנות הידיעות איי-פי, שחשף כי איראן, סין ומדינות אחרות מנצלות את מכירת העודפים כדי לשים ידן על ציוד של צבא ארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטוס קרב מסוג F-14. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים