הוכרזו הזוכים בפרס א.מ.ת
בתחום הספרות יוענק השנה הפרס לסמי מיכאל ודוד גרוסמן שיחלקו 200 אלף דולר. עוד בזוכים: השופט אהרון ברק ופרופסור אבישי מרגלית מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית
הוכרזו הזוכים לשנת 2007 בפרסי א.מ.ת.הפרסים, בסכום מיליון דולר, מוענקים זו השנה השישית על הצטיינות והישגים אקדמיים או מקצועיים בעלי השפעה מרחיקת לכת ותרומה מיוחדת לחברה. הפרסים מוענקים בחמש קטגוריות שונות והן מדעים מדויקים, מדעי החיים, מדעי הרוח, מדעי החברה, תרבות ואמנות. ועדת הפרס, בראשותו של שופט בית המשפט העליון בדימוס גבריאל בך, כללה השנה את מנכ"ל קרן א.מ.ן המעניקה את הפרס, היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה עו"ד שלומי ברנע פרגו, יו"ר ועדת הכספים של התעשייה האווירית לישראל ולשעבר שגריר ישראל בקולומביה עו"ד חיים אהרון, שלומית שמיר, פרופסור חיים סידר מהפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים, סגן יו"ר מועצת המנהלים של מכון ויצמן פרופסור מיכאל סלע ואיש התקשורת שמואל שם טוב.
בקטגוריות התרבות והאמנות החליטה ועדת הפרס להעניק שני פרסים על תרומה לספרות לדוד גרוסמן ולסמי מיכאל. "יצירתו של גרוסמן הכוללת קבצי נובלות ורומנים, ספרי תיעוד והגות, מחזה וספרים לנוער ולילדים, מתמודדת בעמקות ובאופן רחב ולא מהוסס עם שאלות יסוד של הקיום האנושי בכלל והקיום היהודי-ישראלי
בפרט", כתבו השופטים. "יצירתו הספרותית מאירה בהבנה מורכבת, מדויקת ואינטימית את תודעת גיבוריה וגיבורותיה ואת תהליכי הנפש העוברים עליהם בתוך הקשר לאומי-היסטורי והיא מצטיינת במקוריות ובגיוון צורותיה האמנותיות".
בנימוקיהם למתן הפרס לסופר סמי מיכאל כתבו השופטים: "מיכאל הגדיר מחדש את החוויה הישראלית והרחיב את גבולותיה על ידי שצירף אליה מחוזות חברתיים שלא נכללו בה עד אז. ייצוגו האותנטי של קולו ה'אחר', והצבת המהגר, האישה והערבי במרכז היצירות, חוללו מהלך פלורליסטי רב השפעה בספרות העברית. יצירותיו של מיכאל מצטיינות ברקימת עלילה מרתקת ובונות מציאות ריאליסטית על גבול הפנטזיה שקשה להינתק מעוצמת המתרחש בה".
בתחום מדעי הרוח נחלק הפרס גם הוא לשניים כשהשנה בחרו השופטים להעניקו בתחום הפילוסופיה וההיסטוריה. פרס א.מ.ת על תרומה בתחום הפילוסופיה יוענק לפרופסור אבישי מרגלית על תרומתו המקורית ורבת ההשפעה בתחום המחשבה הפוליטית, האתיקה והפילוסופיה של הדת. "עבודותיו שדנות בסוגיות המוסריות והפוליטיות המורכבות של זמננו, העמידו את פרופסור מרגלית כאחד הפילוסופים החשובים בישראל ובעולם", כתבו השופטים. את הפרס בתחום ההיסטוריה בחרו השופטים להעניק לפרופסור מרים ירדני על מחקריה החלוציים בתחום ההיסטוריה של מערב אירופה ובמיוחד של צרפת, על עבודותיה אודות ההוגנוטים, יהודים ומיעוטים בתווים אחרים והתהוות הזהות הלאומית הצרפתית, שהם אבני יסוד בהיסטוריוגרפיה המודרנית ועל מנהיגותה האקדמית כמחנכת וחוקרת.
במדעי החברה יוענק פרס לפרופסור אהרון ברק, לשעבר נשיא בית המשפט העליון. "הפרס מוענק לפרופסור ברק על תרומתו הייחודית לחקר המשפט ולפיתוחו וכן לביסוס שלטון החוק וזכויות היסוד של האדם בישראל", כתבו השופטים והוסיפו, "כמו כן מוענק הפרס לפרופסור ברק על תרומתו יוצאת הדופן להעלאת קרנם של המשפט ובית המשפט העליון בישראל וברחבי תבל".
בתחום הקרימינולוגיה הוענק הפרס לפרופסור שלמה גיורא שוהם מהחוג לקרימינולוגיה באוניברסיטת תל אביב. "הפרס מוענק לפרופסור שוהם בשל תרומתו בפיתוח הגות מקורית ומעמיקה בתחומים מגוונים של הקרימינולוגיה ותורת הענישה ועל כך ששם לעצמו כיעד לפתח את הקרמינולוגיה כענף מדעי חברתי-משפטי והיה לאחד מהחלוצים ומורי הדרך בארץ בהוראה ובמחקר בתחום, לרבות בהקמת מכונים לקרימינולוגיה ולמפשט פלילי באוניברסיטת תל אביב ובר-אילן".
שטחים נוספים בהם יוענקו פרסים הם מדעים מדויקים ומדעי החיים. השנה הזוכים בתחום המתמטיקה הם פרופסור שמואל אגמון ופרופסור ויטלי מימן. בתחום מדעי המחשב הזוכה הוא פרופסור מיכה שריר. פרס בתחום הביו-כימיה יוענק לפרופסור יוסי ירדן ופרס בתחום המיקרוביולוגיה יוענק לפרופסור אליאורה רון.
פרסי א.מ.ת בחסות משרד ראש הממשלה, מוענקים מדי שנה על ידי קרן א.מ.ן. לקידום המדע, התרבות והאמנות בישראל. הקרן רואה בפרס אות והוקרה לאלה הרואים את המצוינות כדרך חיים ואת מיצוי היכולות האישיות כצווי ליצירת עולם טוב יותר לדורות הבאים. את הקרן הקימו בשנת 1999 קבוצת ידידי ישראל מאמריקה הלטינית. קבוצה זו פועלת עוד מלפני קום המדינה ומעורבת בפרויקטים בתחומים מגוונים במטרה לעודד ולקדם את העשייה הציונית. הקרן לקחה על עצמה כמטרה לקדם את המחקר והפיתוח בישראל ולסייע במקביל לרווחת הציבור הישראלי. בין המוסדות הקשורים לפעילות הקרן – אוניברסיטת בן גוריון בנגב, האוניברסיטה העברית בירושלים, מכון ויצמן למדע, אוניברסיטת תל אביב, המרכז הרפואי "אסף הרופא", המרכז הרפואי רמב"ם ואגודת אקי"ם.