בגדד: ארה"ב, עיראק ואיראן שוב מסביב לשולחן
תת-הוועדה הביטחונית הכוללת נציגים מארה"ב, איראן ועיראק התכנסה היום לראשונה בבגדד בדרג מומחים, כדי לדון בסוגיות הקשורות לייצובה הביטחוני של עיראק. על הקמת תת-הוועדה הוחלט במפגש הקודם שקיימו שגרירי איראן וארה"ב בבגדד
נציגים מטעם ארצות הברית, איראן ועיראק נועדו היום (ב') בבגדד, במפגש הראשון שקיימה תת-הוועדה הביטחונית שנועדה לקדם את שיתוף הפעולה בין שלוש המדינות למען ייצובה של עיראק.
דובר שגרירות ארה"ב בעיראק, פיליפ ריקר, מסר כי בראש המשלחת האמריקנית עומדת מרסי ריס, יועצת לעניינים פוליטיים וצבאיים בשגרירות בבגדד. "זוהי תת-הוועדה שעליה דובר זה זמן מה. היא מתכנסת היום בדרג מומחים, באירוחם של העיראקים ובארגונם", הוסיף ריקר.
דובר משרד החוץ האיראני, מוחמד עלי חוסייני, אמר כי בראש המשלחת האיראנית יעמוד סגן השגריר בעיראק, אמיר עבדולליאן.
במפגש שהתקיים לפני שבועיים בדרג שגרירים בין איראן, עיראק וארה"ב, סוכם על הקמת תת-ועדה לענייני ביטחון שתכלול נציגים משלוש המדינות - כדי לקיים מגעים על השבת היציבות לעיראק. במפגש התקיים עימות בין שגרירי ארה"ב ואיראן בעיראק, ריאן קרוקר וחסן קזמי-קומי. קרוקר טען בפני עמיתו האיראני כי הסיוע שמגישה איראן למיליציות רק גדל מאז סבב
השיחות הקודם, בסוף מאי.
"מה שראינו בשטח במהלך החודשיים האחרונים מייצג הסלמה - ולא שיפור", אמר קרוקר במסיבת עיתונאים עם תום השיחות. עם זאת, קזמי-קומי דחה את הטענות בשאט נפש ואמר כי לאמריקנים אין שום הוכחה לכך.
הקמת תת-הוועדה היתה ההישג המשמעותי ביותר עד כה של השיחות הישירות בין ארה"ב לאיראן - שכבר כמעט 30 שנה שאין ביניהן יחסים דיפלומטים. וושינגטון מאשימה את טהרן בליבוי האלימות והאיבה הבין-עדתית בעיראק ובהענקת תמיכה לחמושים השיעים, אך טהרן דוחה טענה זו מכל וכל. לשיטתה, הסיבה לאלימות הפושה בעיראק היא הפלישה האמריקנית.