הותר לפרסום: פשיטה על אתרי השיתוף הגדולים בארץ
בחודש שעבר פשטו נציגים מטעם בית המשפט והאגודה להגנה על יצירות סינמטוגרפיות (א.ל.י.ס) על בתיהם של שלושה מפעילי אתרים. לבקשת ynet הוסר צו איסור הפרסום בפרשה
היום (ד') הותר לפרסום כי בתחילת החודש שעבר פשטו אנשי א.ל.י.ס (האגודה להגנה על יצירות סינמטוגרפיות) על בתיהם של שלושה מפעילי אתרים ישראלים לשיתוף קבצים.
לטענת האגודה, המייצגת את אולפני הקולנוע הגדולים בעולם, אתרים אלה הפיצו תכנים המפירים את זכויות היוצרים של אולפני הסרטים הגדולים וחברות הפקה בארץ ובעולם. זאת, באמצעות פעולות כמו הצגת קישורים להורדות ישירות של
סרטים, קובצי כתוביות תרגום, תמונות ועטיפות של הסרטים.
פרטי התביעה היו עד כה חסויים בהוראת בית המשפט, וכעת הותרו לפרסום בידי סגן נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה גדעון גינת, בעקבות בקשה שהגישו עורכי הדין תמיר גליק ותום נוימן ממשרד עורכי הדין "ליבליך-מוזר" בשם ynet.
הפשיטה התבצעה ביום ה', 2 באוגוסט, בשעות אחר הצהריים. זאת במסגרת תביעה על סך 200,000 שקלים, לצורכי אגרה, שהוגשה בבית המשפט המחוזי בחיפה נגד בעלי האתרים myakuza, xvoom ואתר שיתוף גדול נוסף.
לטענת א.ל.י.ס, אתרים אלה גרמו לשולחיה נזק משמעותי ואף התעשרו על חשבונם של בעלי הזכויות, בכך שמכרו שטחי פרסום באתריהם. יש לציין, כי א.ל.י.ס בחרה בהליך תביעה אזרחי ולא הליך פלילי. נתבעות רשמיות בתיק הן ספקיות האינטרנט "קווי זהב 012", "ברק 013" וחברת שירותי אחסון נוספת שאצלהן התאחסנו האתרים בפועל.
בעלי אתרי שיתוף הקבצים הביעו תרעומת על האופן שבו ביצעה א.ל.י.ס את צווי כונס הנכסים ועל עצם התביעה, ואף החליטו לפתוח במאבק משפטי נגד האגודה.
הסיבוב הקודם: לפני שנתיים
במהלך המשפטי הגדול הקודם של א.ל.י.ס נגד אתרי הורדות לפני כשנתיים, הוצאו צווים שהביאו לסגירתם של אתרים כמו Lionetwork ו-Lala. מפעילי אותם אתרים הגיעו לפשרות משפטיות עם א.ל.י.ס, ושמו של הנתבע האחרון בפרשה, נמחק מכתב התביעה לפני כשנה.
האתרים הנתבעים כעת, בדומה לאתרים שנתבעו בשעתו, אינם מספקים את הסרטים עצמם להורדה, אך הם הקלו מאוד על פעולת ההורדה, בכך שסיפקו קישורים להורדת התכנים, והיוו מעין "מדריך" להורדות שכאלו. כמו כן, לטענת האגודה, באתרים ניתן היה להוריד עטיפות ותמונות הקשורות לסרטים, כמו גם כתוביות תרגום - שגם הן מוגנות בזכויות יוצרים.
ארגון א.ל.י.ס. (אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות), מייצג את אולפני הסרטים הגדולים בארה"ב, ו-26 חברות ישראליות המחזיקות ביוצרים זכויות על יצירות הכוללות מוזיקה וסרטים.