שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף רונן

סגול עמוק: עוגת אפרסקים ואוכמניות

עונת האוכמניות בשיאה: יעל גרטי מגישה מתכון לעוגת אפרסקים ואוכמניות קלה להכנה וטעימה מאוד, שקצת קשה להפסיק לאכול

אם עד היום הסתפקתם באוכמניות קפואות, הגיעה העת להכיר את האוכמניות הטריות. באופן פלאי למדי, כשהן טריות טעמן חמצמץ, לא כל כך מוצלח ולא מצדיק את מחירן הגבוה, אך כשהן נאפות בעוגה - הן פשוט נפלאות!  


טעם חמצמץ. אוכמניות טריות (צילום: ירון ברנר)

 

בעוד אוכמניות קפואות הופכות סמרטוטיות בהפשרתן - האוכמניות הטריות שומרות (יחסית) על צורתן העגולה באפיה. להבדיל מדובדבנים או פירות קיץ אחרים כאן אין צורך לקלף, לגלען או לחתוך- פשוט מוסיפים לעוגות בחושות או לעוגות שמרים, ומתענגים על טעמן החמצמץ-מתוק, הכה-רענן.  

 

בימים אלו משווקות אוכמניות שגדלות במטעי קיבוץ אלרום ברמת הגולן תחת מותג "בראשית". ניתן להשיגן ברשת "שופרסל" במחיר של 19.90 שקלים לאריזה במשקל 170 גרם. בנוסף ניתן להשיג בחנויות ירקות מובחרות אריזות בלתי ממותגות של אוכמניות, במשקלים ובמחירים שונים.

 

עוגת אפרסקים ואוכמניות

עוגה קלה להכנה וטעימה מאוד, שקצת קשה להפסיק לאכול. אפשר להכין את העוגה הזו עם חבילה אחת של אוכמניות, אפשר עם שתיים - הכל עניין של תקציב. אני הכנתי את העוגה עם 270 גרם אוכמניות, אך אפשר להסתפק בפחות.  


קצת קשה להפסיק לאכול. עוגת אוכמניות ואפרסקים (צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

200 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים מס' 2

1 כפית תמצית וניל איכותית

11/2 כוסות קמח תופח (או 11/2 כוסות קמח לבן + 11/2 כפיות אבקת אפיה)

3 אפרסקים גדולים, לא קשים מדי ולא רכים מדי, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות

170-340 גרם (1-2 חבילות קטנות) אוכמניות טריות, שטופות

3 כפות סירופ מייפל אמיתי

מעט חמאה לשימון התבנית

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני, כ-170 מעלות.
  2. מקציפים חמאה עם סוכר בעזרת מקציף חשמלי/מיקסר, עד לקבלת קרם.
  3. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
  4. מוסיפים קמח ומקציפים עד לקבלת עיסה חלקה.
  5. משמנים תבנית בחמאה מומסת ומעבירים אליה 1/2 עד 2/3 מהעיסה.
  6. מפזרים מעל העיסה אפרסקים ואוכמניות בצורה אחידה.
  7. יוצקים מעל הפירות סירופ מייפל ומוסיפים את יתרת העיסה. מכסים את הפירות ככל שניתן ומיישרים את פני העוגה. מנקים את שולי התבנית ומכניסים לתנור.
  8. אופים במשך 40-50 דקות לערך. אם כעבור חצי שעה העוגה כבר מוזהבת דיה בחלקה העליון, ניתן לכסותה בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות. אופים עד שהעוגה נראית יציבה דיה והקיסם יוצא יבש. מוציאים, מצננים במשך 5 דקות ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים