שתף קטע נבחר
 

ישר ממדריד: צ'ורוס קון צ'וקולטה

מי שביקר בספרד בטוח פגש אותן - סופגניות ארוכות ודקות, עשויות מבצק רבוך, מזולפות ישירות אל השמן העמוק, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות טבולות בשוקולד חם. פינוק ספרדי אמיתי

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צ'ורוס קון צ'וקולטה

המרכיבים (30 יחידות):

לבצק:

125 מ"ל מים

125 מ"ל חלב

10 גרם סוכר

1 גרם מלח

125 גרם חמאה

170 גרם קמח

4 ביצים

שמן לטיגון עמוק

לרוטב שוקולד:

1/2 ליטר מים

250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 32%

120 גרם סוכר

קורט מלח

260 גרם שוקולד מריר משובח

לגלגול:

1/2 כוס סוכר

1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מרתיחים יחד בסיר חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר.
  2. כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ, עד שהעיסה נפרדת מהדפנות. ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות, עד שהבצק יבש וחלק.
  3. מעבירים את העיסה למיקסר ומעבדים עם מלוש K (גיטרה), עד שכל האדים משתחררים. מוסיפים ביצה (תוך כדי ערבול), מחכים שהיא נבלעת בתערובת, מוסיפים ביצה נוספת וכך הלאה עם יתר הביצים, עד שהבצק קרמי ומבריק. המבחן: אם מחזיקים חתיכת בצק קטנה בין האגודל לאצבע ופותחים, החומר צריך להיות אלסטי ולהמשך, לא להיקרע מיד.
  4. מעבירים את בלילת הבצק לשק זילוף עם צינטר משונן.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מודדים 180 מעלות) ומזליפים פנימה רצועות באורך של כ-10 ס"מ (אפשר לגזור בכל הזלפה את הבצק הנזלף בעזרת מספריים).
  6. מטגנים בשמן עמוק למשך כמה דקות, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ל-1-2 דקות.
  7. רוטב השוקולד: מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה.
  8. מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות, עד שנוצר רוטב אחיד, סמיך ומבריק, המצפה בעדינות את הכף.
  9. הרכבת המנה: מערבבים בצלחת סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצ'ורוס, טובלים ונהנים.

 

בחסות "השף הלבן ". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן .

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טובל בשוקולד. יניב גור אריה
צילום: סאן וידאו
מומלצים