ישר ממדריד: צ'ורוס קון צ'וקולטה
מי שביקר בספרד בטוח פגש אותן - סופגניות ארוכות ודקות, עשויות מבצק רבוך, מזולפות ישירות אל השמן העמוק, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות טבולות בשוקולד חם. פינוק ספרדי אמיתי
צ'ורוס קון צ'וקולטה
המרכיבים (30 יחידות):
לבצק:
125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב
10 גרם סוכר
1 גרם מלח
125 גרם חמאה
170 גרם קמח
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
לרוטב שוקולד:
1/2 ליטר מים
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 32%
120 גרם סוכר
קורט מלח
260 גרם שוקולד מריר משובח
לגלגול:
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- הבצק: מרתיחים יחד בסיר חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר.
- כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ, עד שהעיסה נפרדת מהדפנות. ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות, עד שהבצק יבש וחלק.
- מעבירים את העיסה למיקסר ומעבדים עם מלוש K (גיטרה), עד שכל האדים משתחררים. מוסיפים ביצה (תוך כדי ערבול), מחכים שהיא נבלעת בתערובת, מוסיפים ביצה נוספת וכך הלאה עם יתר הביצים, עד שהבצק קרמי ומבריק. המבחן: אם מחזיקים חתיכת בצק קטנה בין האגודל לאצבע ופותחים, החומר צריך להיות אלסטי ולהמשך, לא להיקרע מיד.
- מעבירים את בלילת הבצק לשק זילוף עם צינטר משונן.
- מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מודדים 180 מעלות) ומזליפים פנימה רצועות באורך של כ-10 ס"מ (אפשר לגזור בכל הזלפה את הבצק הנזלף בעזרת מספריים).
- מטגנים בשמן עמוק למשך כמה דקות, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ל-1-2 דקות.
- רוטב השוקולד: מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה.
- מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות, עד שנוצר רוטב אחיד, סמיך ומבריק, המצפה בעדינות את הכף.
- הרכבת המנה: מערבבים בצלחת סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצ'ורוס, טובלים ונהנים.
טובל בשוקולד. יניב גור אריה
צילום: סאן וידאו
מומלצים