ראשי רשויות: להמשיך לגבות דמי כניסה לפארקים
ביטול החוק שהתיר לדרוש תשלום עבור הכניסה לגנים עירוניים מעורר את זעמם של ראשי רשויות. "אין צודק והוגן ממהלך זה, שמשיב לקופת העיר ולתושבים מעט ממה שהושקע בפארקים", כתבו לשר הפנים יו"ר מרכז השלטון המקומי וראשי רשויות
חשבתם שדחיית החוק המאפשר לגבות דמי כניסה לפארקים עירוניים עברה בשקט? תחשבו שנית. מתברר שהדחייה מקוממת ראשי רשויות מקומיות ובראשם עדי אלדר, יו"ר מרכז השלטון המקומי וראש עיריית כרמיאל. "אין צודק והוגן ממהלך זה, המאפשר להשיב לקופת הרשות ולתושבי העיר מעט ממה שהושקע בבניית הפארק ובתחזוקתו", כתב אלדר לשר הפנים מאיר שטרית. "בשמם של ראשי רשויות רבים הנני לעודד אותך בשאיפתך לאפשר גבייה זו".
בראשית החודש דחו חברי ועדת הפנים והסביבה של הכנסת את התיקון לחוק שהציע שיטרית, המתיר לרשויות לגבות דמי כניסה לפארקים ציבוריים ממבקרים שאינם תושביהן. דחיית התקנה נכנסה לתוקפה ב-15 לאוגוסט, ומתאריך זה ואילך היא אסורה. במכתב, שהועבר לשר הפנים ביום בו נכנס האיסור לתוקף, אלדר מקווה כי "תימצא הדרך
להעלות את הנושא שוב בפני הוועדה על-מנת לאשר לרשויות את גביית דמי הכניסה". בסיומו של המכתב, שעותקים ממנו נשלחו גם לחברי הוועדה, אלדר מציע לשר לסייע בשכנועם לשנות את ההחלטה.
לפנייתו של אלדר מצטרף גם ראש עיריית רעננה נחום חופרי, המקווה שחברי הוועדה ישתכנעו בחיוניות התשלום. "הפארק של רעננה הוקם בכספי משלמי המסים", הוא אומר. "הקמתו עלתה 100 מיליון שקל שאותם לא קיבלנו מאף-אחד, הכל מהארנונה של התושבים. בנוסף, אחזקת הפארק עולה למעלה מארבעה מיליון שקל בשנה". לדברי חופרי, התשלום שנגבה ממבקרים שאינם תושבי העיר העומד על 10 עד 15 שקל, "מכניס לקופת העירייה למעלה ממיליון שקל בשנה.
"אני חושב שאין סיבה שתושבי רעננה יממנו פארק עבור אנשים שבאים מעיר אחרת", מתעקש חופרי. "זהו פארק יפהפה עם פינת חי ופינת משחקים לילדים, יש בו אגם, מגרשי ספורט ובוסתנים של שבעת המינים ושל ארבעת המינים. אני מבין שהתנגדות מצטלמת הרבה יותר טוב, אבל אני חושב שגם תושב עירי שמתנגד לגבייה (יו"ר ועדת הפנים ח"כ אופיר פינס - מ.ר) עושה זאת רק בשביל לזכות בקולות. אם ממשלת ישראל רוצה לעזור, שתעזור לנו לתחזק את הפארק", הוא מסכם. "אני חושב שלא נכון להטיל את כל העלות רק על תושבי רעננה".