אחרי 40 שנה: ספר תורה ברשות השידור
עשרות מעובדי רשות השידור השתתפו היום בהכנסת ספר תורה שהושאל לבית הכנסת המאולתר בבניין הטלוויזיה. המנכ"ל שקלאר: "זהו מהלך טבעי ביותר". חתן השמחה, הכתב אורי רווח: "נקווה שזה ישפיע על השידורים"
היסטוריה ברוממה: 40 שנה אחרי שהחל השידור הציבורי, הוכנס היום (שלישי) לראשונה ספר תורה למתקן המיתולוגי של רשות השידור הנמצא (כמה סמלי?) ברחוב תורה מציון בירושלים. תחת השמש הקופחת, למרות רעש הקידוח מאתר העבודות הסמוך ובמרחק פסיעה מהמולת שכונת גאולה החרדית, הגיעו עשרות רבנים, עובדי הרשות, מקורבים וסתם סקרנים כדי ללוות את ספר התורה החדש.
התהלוכה לכיוון האולפנים (צילומים: דודי ועקנין)
בין המשתתפים הרבים היו סגן ראש הממשלה, השר אלי ישי, יו"ר המפד"ל ח"כ זבולון אורלב, הרבנים יצחק בצרי, דב ביגון, יוסף בא-גד ושלום הרוש, מנכ"ל רשות השידור מוטי שקלאר, מנהלי המחלקות השונות וכמובן חתן השמחה איש הרדיו והטלוויזיה אורי רווח. רווח, עובד ותיק ברשות השידור, חזר לפני שבע שנים בתשובה, הפך את משרדו בבניין הטלוויזיה לבית כנסת מכובד וכעת הכניס אליו את ספר התורה ששאל מהרב ציון פרץ, בעל חנות לתשמישי קדושה בעיר.
סמוך לשעה שתיים הוצא הספר מבניין הטלוויזיה אל הרחוב הסואן, שם התקיימה התהלוכה המסורתית. בליווי כלי נגינה ובניצוח אופנועני "איחוד הצלה", שהובילו את התהלוכה ושמרו על הסדר, הובא בחזרה הספר אל תוך אולפן נקדי המפורסם להמשך החגיגות. גם השילוט הזועק "שקט מצלמים" לא הצליח לעצור את המשתתפים שהתעלמו ממנו באלגנטיות בדרך למה שנראה היה כחזרה גנרלית מוצלחת לקראת חג שמחת התורה הקרוב.
"בסוף אולם נקדי עצמו יהפוך לבית כנסת"
כיאה לטקס יהודי טוב, לא דילגו ברשות גם על שלב הנאומים. שר התמ"ת, אלי ישי, בירך את המנכ"ל שקלאר "שמאז כניסתו לתפקיד הכניס במקום תורה ועכשיו ספר תורה". ח"כ זבולון אורלב השלים בקריאת ביניים: "וזה עוד מחוץ לתקציב". בהמשך אמר אורלב: "רשות השידור נתפסת כמעוז החילוניות הרחוק מאוד מענייני דת, צריך הרבה מאבקים כדי שהיא תשדר את השידור האמיתי של העם היהודי". לדבריו, לא מדובר במהלך טכני אלא באירוע שתהיה לו השפעה על רשות השידור כולה עד שאולם נקדי יהפוך בעצמו לבית כנסת.
ריקודים עם התורה, באולם "פופוליטיקה"
מנכ"ל הרשות, מוטי שקלאר, אמר כי מה שהשתנה בארבעים השנים האחרונות הוא הנגישות של כל עם ישראל לתורה ולזהות יהודית, דבר שהיה בעבר נחלת סקטורים מסוימים בלבד. "מוסד ציבורי שמבטא את הקולקטיב במדינה יהודית דמוקרטית - חשוב וטבעי ביותר שיהיה בו גם ספר תורה", אמר שקלאר. לשאלת ynet האם היו התנגדויות כלשהם למהלך בקרב העובדים, השיב המנכ"ל באצבעו: "תראה איך הם רוקדים".
ח"כ לשעבר הרב יוסף בא-גד אמר ל-ynet: "הכנסת ספר תורה לרשות השידור הכופרת הוא ניצחון גדול בדיוק כמו מה שעשו בסאטמר לציונים בשבוע שעבר כשהניחו אבן פינה למוסדות החסידות דווקא על חורבות קולנוע אדיסון, שהיה לפני עשרות שנים במרכז המאבק בין דתיים לחילונים בירושלים".
חתן השמחה, הכתב אורי רווח, סיכם: "קיימנו את האירוע דווקא באולם נקדי שמצלמים בו את 'פופוליטיקה' ותוכניות אחרות של התלהמות הרוחות, הצלפות הדדיות ורכילות, וזו ההוכחה לכך שגם התיאטראות באולפני הטלוויזיה יכולים להיות מקומות של תורה". רווח בירך על ריבוי המשתתפים, דתיים ושאינם והוסיף: "אני מאמין ומקווה שהדבר ישפיע גם על השידורים והתכנים האחרים בטלוויזיה".