"משרד החינוך מחסל את הלימוד בדו-קיום"
בבית הספר הערבי-יהודי במשגב לומדים יחדיו בשתי שפות תלמידים ערבים ויהודים יחדיו. אלא שכעת משרד החינוך מחייב את הורי התלמידים לשלב את בוגרי כיתה ט' בתיכון אחר באזור. ההורים מתרעמים: "זו גדיעת מפעל חיים". משרד החינוך: הצענו פתרונות, אך נענינו בסירוב
בית הספר הוקם לפני כ-10 שנים, ופעל מתוך מבנה בסמוך לבניין המועצה האזורית משגב, במתכונת של בית ספר צומח, שבו מדי שנה מצטרפת כיתה נוספת. בשנת הלימודים שעברה למדו בבית הספר כ-200 תלמידים, 55 אחוז מהם היו ערבים והשאר יהודים. הלימודים בכיתות מתנהלים בעברית וערבית, ללא תרגום, והתלמידים 'נאלצים' להבין את שתי השפות או להסביר את חומר הלימודים לחבריהם, כחלק משיטת הלימוד.
עם סיום שנת הלימודים החולפת, התכוננו בבית הספר לקראת עלייתם של הבוגרים לכיתה י', אלא שמשרד החינוך אינו מאשר זאת ודורש שאותם תלמידים יעברו ללמוד בבית ספר תיכון רגיל באזור. לדברי המשרד, הסיבה לכך היא העובדה שבאותה כיתה לומדים רק 13 תלמידים, והמסגרת הנוכחית בבית הספר משגב "אינה מאפשרת מתן מענה מגוון לכישורים ולרצונות של התלמידים, ולהביא לידי ביטוי את השונות שביניהם".
הורי התלמידים זועמים על ההחלטה וטוענים כי מדובר במכת מוות לפרויקט, שכן הורים רבים, במיוחד המוסלמים מביניהם, יסרבו לשלוח את בנותיהם לבית ספר תיכון יהודי רגיל. אלדד גרפונקל מהיישוב רקפת, אחד ממקימי בית הספר ואב לתלמיד בכיתה ט', אמר ל-ynet בעקבות ההחלטה: "משרד החינוך פשוט בא וגודע מפעל חיים. הוא מחסל את האפשרות של יהודים וערבים ללמוד ביחד".
גרפונקל אף פנה בנושא אל שרת החינוך, יולי תמיר, וכתב לה: "ייחודו של בית הספר מתבטא בכך שלאורך כל שנות קיומו, עת ידע האזור ומדינת ישראל משברים לאומיים קשים בין יהודים לערבים, לא פסקה העשייה המשותפת בו, ולו לרגע. הייתה זו נקודת מפגש חיובית בין יהודים לערבים שגרמה לכל תושבי האזור להתייחס אליו באהדה עצומה".
"החלטת משרד החינוך - סוף הדרך"
לדברי גרפונקל, קשה להשתחרר מהתחושה שמדובר בניסיון מכוון מצד גורמים המתנגדים לפרויקט לתקוע מקלות בגלגלים. "תמיד היו קשיים מול משרד החינוך", הוא טוען, "אבל הצלחנו להתגבר עליהם. במשרד החינוך לא הצליחו לקבל את העובדה שיש שתי מורות בכיתות הנמוכות, ודברים כאלה. עכשיו כבר נערכנו להמשך, גייסנו משאבים ואנשי מקצוע, והיינו במגעים עם מנהלי מחלקות החינוך במשגב, סכנין ושעב. פתאום באים ודורשים מאיתנו להתאחד עם בית ספר אחר. מבחינתנו זה סוף הדרך".
ההורים וצוות בית הספר מנסה כעת לבטל את רוע הגזירה באמצעות פנייה לכל המשרדים הממשלתיים הנוגעים בעניין, וגם לגופים פרטיים, בהם קבוצת "דו קיום בעסקים", בראשה עומדים מאזן גנאים מסכנין ואיש הפרסום תום וגנר, הפועלים אף הם בניסיון לקדם את המשך פעילותו של בית הספר.
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "פניית המועצה האיזורית לאישור בית ספר תיכון בבית הספר הייחודי, נדחתה בישיבה שהתקימה אצל מנכ"ל המשרד. כמות התלמידים המיועדים לעלות במסגרת בית הספר גליל לחטיבה העליונה הינו מזערי (15 במספר) ולפיכך אין מקום למתן רישיון, היות ושיעור זה של תלמידים לא ייזכה את בית הספר במשאבים הדרושים.
"הצענו לרשות לשלב את בוגרי בית הספר הדו לשוני בבית הספר המקיף משגב, כדי שילמדו בו בכיתה נפרדת, אך הצעה זו לא נענתה בחיוב".