שתף קטע נבחר

נשיא איראן: חישובי כמהנדס מוכיחים שלא נותקף

בנאום בפני סטודנטים ומרצים בטהרן, טען מחמוד אחמדי-נג'אד כי הוא משוכנע שאויביה של איראן לא יעזו לתקוף. "אני מהנדס, בקיא בניתוחים ובבחינה לעומק, ועורך תוכניות בהתבסס על היגיון והוכחה. שנית, אני מאמין בדברי האל. האל אמר שאלה שפוסעים בנתיב הנכון - יינצחו. אויביה של איראן לא יוכלו לעשות לנו בעיות", סיכם

נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, אמר כי החישובים שביצע בזכות הכשרתו כמהנדס כמו גם אמונתו באל משכנעים אותו שאיראן לא תותקף על ידי מדינות המערב המבקשות לשים קץ לתוכנית הגרעין של ארצו.

 

המערב דורש מאיראן להפסיק את תוכניתה הגרעינית, ובייחוד את תוכנית העשרת האורניום - מאחר שמדינות המערב חוששות שאיראן חותרת להשגת נשק גרעיני. איראן כמובן דוחה את הטענה הזאת, טוענת כי היא מעוניינת באנרגיה גרעינית בלבד - ומסרבת לשעות לדרישה. הסירוב האיראני הביא להסלמה ברטוריקה מצד מנהיגים מערביים, שסירבו לשלול אפשרות של פעולה צבאית נגד טהרן.

 

ואולם אחמדי-נג'אד, הנוהג לעקוץ את המערב בכל הזדמנות, התפאר ביכולתו האקדמית והתיחס בביטול לאפשרות של שימוש בכוח נגד ארצו. "היו ימים שבהם נשמעו במדינה קולות שקראו לנו להתקפל, 'כדי שלא תהיה מלחמה'", אמר הנשיא האיראני אתמול בהופעה בפני סטודנטים ומרצים בטהרן.

 

"אך אני אמרתי להם שאני מהנדס, בקיא בניתוחים ובבחינה לעומק. האויבים לא יעזו להילחם בנו", אמר הנשיא, על פי דיווח ביומון האיראני הרפורמיסטי "אעתמאד מלי", שאינו חוסך ביקורת מאחמדי-נג'אד.

 

"לאלה שמודאגים מכך, אני נותן שתי סיבות להירגע: ראשית, אני מהנדס, אשף של חישובים. אני מעלה השערות, מאשר או מפריך אותן. אני עורך תוכניות בהתבסס על היגיון והוכחה", אמר הנשיא. "שנית, אני מאמין בדברי האל. האל אמר שאלה שפוסעים בנתיב הנכון - יינצחו. אויביה של איראן לא יוכלו לעשות לנו בעיות", סיכם.

 

עם זאת, כמה כלי תקשורת במדינה מתחו ביקורת על דבריו של הנשיא, וטענו כי עובדת היותו בעל תואר דוקטור בהנדסת ותכנון תחבורה מאוניברסיטת טהרן למדעים וטכנולוגיה אינה ערובה לכך שארה"ב לא תתקוף את איראן.

 

במאמר המערכת של העיתון הרפורמיסטי "אעתמאד מלי" נכתב כי "אי אפשר לפסול שום אפשרות בפוליטיקה ואף אחד לא יכול להציג פיתרון היפותטי". העיתון ציין עוד בהקשר זה כי אחמדי נג'אד "צריך להיות מציאותי כדי לא להיות מופתע". יצויין כי התבטאותו של אחמדי-נג'אד, המנסה להבליט את כישוריו, וכן הביקורת שנמתחה עליו בתקשורת האיראנית, קשורים למאבק הפוליטי הפנימי באיראן שצובר תאוצה לקראת הבחירות למג'לס שיתקיימו במרס 2008.

  

בשבוע שעבר, אמר אחמדי-נג'אד, מפקד לשעבר במשמרות המהפכה שלו תואר דוקטור, כי היה שמח להקדיש מזמנו לפעילות אקדמית אילו חובותיו הנשיאותיות היו מאפשרות זאת. במסיבת עיתונאים שקיים, שב ודחה את האפשרות שארצות הברית תתקיף את איראן, וטען כי השפעתה של וושינגטון על עיראק נחלשת.

 

וושינגטון הבהירה כי היא מעוניינת לפתור את המשבר הגרעיני עם טהרן בדרכים דיפלומטיות, אך לא שללה את האפשרות של שימוש בכוח. בשבוע שעבר אמר נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש כי תוכניותיה האטומיות של איראן מטילות על האזור את "צילה

של שואה גרעינית".

 

במקביל, טען בשבוע שעבר נשיא צרפת ניקולא סרקוזי כי הדיפלומטיה היא האלטרנטיבה היחידה ל"פצצה איראנית - או להפצצת איראן". ארה"ב פועלת במועצת הביטחון כדי להחריף בפעם השנייה את הסנקציות שהוטלו על טהרן בשל סירובה להשעות את העשרת האורניום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשף של חישובים. אחמדי-נג'אד
צילום: איי אף פי
מומלצים