קוסמטיקה אורגנית: ניסינו 37 מוצרים - התוצאות
יעל גרטי קראה את האותיות הקטנות, שאלה קושיות ומרחה את עצמה לדעת ב-37 מוצרי קוסמטיקה אורגנית: מסיכת חוחובה ואזוביון, מסיכת רימונים ורודה, משחת שיניים מלוחה וקרמים על בסיס תמציות מהאלפים השוויצריים. מהם המוצרים האורגניים באמת? מה מסתתר ברשימות המרכיבים? איך בוחרים, היכן משיגים - וכמה זה עולה לנו. כתבה שניה בסדרה
"אנשים רבים בכלל לא מוכנים לשמוע אודות נזקי הקוסמטיקה הקונוונציונלית", מספרת אפרת ינאי, המדריכה הראשית של חברת 'ד"ר האושקה', "משום שהם מסרבים לוותר על מוצרים שהשימוש בהם הפך הרגל, גם אם יכול להיות כרוך בהם לכאורה נזק לגוף. תהליך נטישת מוצרי קוסמטיקה רגילה לטובת מוצרים אורגניים אינו קל, ולא ניתן לעשות אותו בן לילה".
אם ניסיתם, בעקבות הכתבה הקודמת בסדרה, לפענח את תכולת השמפו שלכם, אפשר שהחלטתם לנסות מוצר טיפוח אורגני. רגע לפני שאתם מתנפלים על בית הטבע הקרוב לביתכם ודורשים בתוקף שמפו-אבוקדו או סבון שמן זית גלילי, הרשו לי לספר לכם על המתרחש בתחום הקוסמטיקה האורגנית בארץ.
רשיון משרד הבריאות אינו מבטיח מוצר "נקי"
כל מוצרי הטיפוח הנמכרים בארץ מצוידים ברשיון משרד הבריאות, אך אין זה מן הנמנע שאחוז גדול ממוצרים אלה מכיל SLS, חומרים משמרים ותוצרי נפט.
תו תקן אורגני אינו מבטיח מוצר 100% אורגני
תו תקן אורגני של חברת "אקוסרט" (Ecocert) הצרפתית מבטיח לפחות 10% מרכיבים אורגניים - ומינימום של 95% מרכיבים ממקורות צמחיים טבעיים, אך מה
מסתתר ב- 5% הנותרים שאינם אורגניים או טבעיים? מוצרי "Nature's Gate", למשל, מתהדרים בתקן של "אקוסרט", באישור של הארגון האורגני באוסטרליה, באישור "החוק האורגני של קליפורניה 2003" ובאישור של חברת "סקאל" העולמית בישראל - ועדיין ניתן למצוא הפתעות ברשימת המרכיבים, בדמותם של שני חומרים משמרים מסוכנים.
תקן טבעי אינו מבטיח שהמוצר מתאים לצמחונים/טבעונים
תקן חברת BDIH הגרמנית, למשל, בו אוחזות החברות "ולדה" ו-"ד"ר האושקה", הוא תקן למוצרי טיפוח טבעיים - ולא תקן אורגני. הוא אמנם מבטיח העדר שמנים מינרליים, וזלין, סיליקון, חומרים משמרים, חומרי טעם וצבע סינטטיים במוצר - אך אינו מבטיח שהמוצר אינו מכיל מרכיבים מן החי. מוצרים אחדים של "ד"ר האושקה" למשל, מכילים פרופוליס, שהיא תערובת הנאספת על ידי דבורים. באתר החברה ניתן לבדוק אילו מוצרים מתאימים לצמחונים/טבעונים.
מסיכה לפנים - רק ממלפפונים אורגניים (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
המדבקה על האריזה לא תמיד תואמת לזו של היצרן
רגע לפני שאתם חופפים בשמפו בניחוח אשכוליות-ג'ינג'ר או מסתבנים בסבון בניחוח לואיזה של חברת "Nature's Gate" האמריקאית, קלפו את מדבקת המוצר. חוסר התאמה מדאיג מתגלה בין תווית המוצר המקורית - ובין המדבקה שהודבקה בארץ. יבואני מוצרי החברה, המתגאים, כאמור, בארבעה תקנים אורגניים שונים, טורחים להסתיר תחת המדבקה שני חומרים משמרים מסוכנים: מטילפרבן ופרופילפרבן. "כמי שמאמינים בשקיפות ובאמינות שמחנו על פנייתך בנוגע לנושא המרכיבים", השיבה ענת סגל, יבואנית המוצרים. "נבדוק בהקדם את כל מוצרינו, במידה וימצאו מוצרים בהם אין התאמה בין התווית הישראלית לבין התווית המקורית - נטפל בכך בהקדם".
לא כל מי שמתגאה בתו תקן אורגני אכן מחזיק בתקן זה
עיון מעמיק בקטלוג של "אורגניקס קוסמטיקס" מגלה, באותיות קטנות בפינת עמוד פנימי, את ההצהרה הבאה: "למוצרים המוגמרים אין עדיין אישור מאת ECOCERT על היותם אורגניים. החברה תפנה בקרוב לגוף זה על מנת לקבל הסמכה למוצרים המוגמרים". "כל המרכיבים הם אורגניים באישור 'אקוסרט'", מצהיר יואב גזית, בעל החברה, "אני מוכן לפקסס אליך את האישורים לגבי כל מרכיב ומרכיב. למוצרים המוגמרים אין עדיין תו תקן. החברה פועלת מול 'אגריאור' ו-'אקוסרט' על מנת לקבל את אישורם לכך שהמוצרים אכן אורגניים". "אגריאור", אגב, לא מעניקה תו תקן למוצרי טיפוח (כי אם מפקחת על קליטתם בארץ של מוצרים שקיבלו תו תקן אורגני בחו"ל) – ואין די בכך שהמרכיבים אורגניים - גם לתהליכי הייצור יש חשיבות רבה.
לא כל מוצר שמצהיר "אורגני" הוא באמת אורגני
חברת "שוורץ" מייצרת שלושה מוצרים הנושאים חותמת עגולה וגדולה "אורגני". תחת המילה "מרכך" כתוב בחזית המוצר, באותיות קטנטנות באנגלית: "מועשר בשמן זית
אורגני". מאחור, ברשימת המרכיבים מסתתרים SLS ו- מטילפרבן (חומר משמר). "אין כיום אף סמכות אורגנית בתחום הקוסמטיקה", מתגונן עוזי שוורץ, מנהל השיווק של החברה, "מעולם לא הצהרתי שכיוון החשיבה שלנו הוא קוסמטיקה אורגנית (חותמת 'אורגני' גדולה בקדמת המוצר, זה לא סוג של הצהרה?) ולא נתקלתי בתגובות זועמות של לקוחות שמתלוננים על כך שהמוצר אינו באמת אורגני (אם אף אחד לא התלונן, זה אומר שזה בסדר?). המרכיב הפעיל במוצרים הללו הוא שמן זית אורגני שנרכש מספקים אורגניים המוכרים ע"י 'אגריאור'. בסדרה החדשה, העתידה לצאת למדפים בחורף, כל המרכיבים יהיו 100% טבעיים, כולל החומר המשמר".
ולפעמים זה הפוך: יש צדיקים בסדום
לפעמים מי שאינו מצהיר "אורגני" על גבי מוצריו ואינו מנפנף בתו תקן - מתגלה כיותר טבעי או יותר אורגני מהיצרנים המתיימרים להיות אורגניים. החברות "עשבי קדם" ו-"נורית קוסמטיקה טבעית" אינן מצהירות שמוצריהן אורגניים, אך בדיקת המוצרים מגלה רשימה נקיה לחלוטין, להוציא את קרם הבסיס, שלדברי נורית משמש במוצרים בודדים. "ולדה" ו"ד"ר האושקה" אינן מצהירות על היותן אורגניות (כי אם מתגאות בתו תקן של קוסמטיקה טבעית, כאמור), אך רשימת המרכיבים של מוצריהן חפה מחומרים מסוכנים.
אז איך בכל זאת בוחרים מוצר קוסמטיקה אורגני?
"ראשית, הייתי הולכת לשני בתי טבע או שני בתי מרקחת", מציעה אפרת ינאי מ'ד"ר האושקה', "מבקשת המלצות מאנשי הצוות - ורק אז מחליטה מה לרכוש. מומלץ לנסות את המוצר לפני הרכישה: אחד הדברים החשובים ביותר בעיני בבחירת מוצר הוא עד כמה המוצר נעים לנו".
אפשר לקבל דוגמיות?
אם בשוק הקוסמטיקה הקונוונציונלית די ברכישת מוצר קוסמטיקה אחד כדי לקבל שלל דוגמיות חינם, שוק הקוסמטיקה האורגנית מעט פחות נדיב. "חברות הקוסמטיקה הקונוונציונלית יכולות להעניק דוגמיות בנדיבות משום שעלות שהמרכיבים שלהם היא ככל הידוע אפסית", מסבירה אפרת ינאי, "כשלקוח רוכש מוצר קוסמטיקה אורגני הוא משלם על המרכיבים- ולא על כל מערך השיווק והפרסום שמסביב". באמצעות האתר של חברת "ולדה" ניתן לבקש דוגמיות של המוצרים ולקבלן חינם. בחנויות המציעות את מוצרי "ד"ר האושקה" ניתן לרכוש ערכת התנסות הכוללת 6 מוצרים קטנים במחיר של 99 שקלים, או מוצר בודד לנסיון ב- 24 שקלים. "העובדה שהחברה גובה כסף על מוצרים לנסיון", אומרת ינאי, "מעידה על בטחונה באיכות מוצריה".
מדוע המוצרים כה יקרים?
"זו איכות אחרת", אומר הרוקח רן סמואלוב, יבואן 'ולדה', "כל הצמחים גדלים בטכנולוגיה אורגנית ביו- דינאמית, תוך סחר הוגן מול החקלאים- שגם לו יש מחיר, ועדיין מותגי היוקרה של הקוסמטיקה הקונוונציונלית עולים יותר ממותגי היוקרה של הקוסמטיקה האורגנית". "על הלקוח להבין שעליו לשלם יותר עבור מוצרים באיכות גבוהה", אומרת הנטורופתית גיליה גלעד מרשת 'זמורה אורגני', "כיוון שתהליך הייצור יקר פי כמה. בעוד הפקת מוצרי קוסמטיקה רגילה היא מהירה ומרכיביה מאוד זולים - הפקת מוצר משמן אתרי אורכת זמן רב, והתפוקה היא כמות מאוד קטנה של חומר גלם. החומרים המשמרים הטבעיים יקרים יותר והפקת ריח מצמחי מרפא ולא מתמציות סינטטיות היא יקרה יותר. כל הדברים האלה עולים כסף רב. מי שהפנים את העובדה שהחומרים הבאים במגע עם הגוף משפיעים על מצבו הבריאותי -יעדיף לשלם מעט יותר עבור תוצרת איכותית".
צילום: Index open
"המוצרים אינם כה יקרים", מצטדקת אפרת ינאי, "הכל תלוי למה את משווה. אם את משווה לקוסמטיקה בסיסית שמיוצרת בארץ- מוצרי ' ד"ר האושקה' אכן יקרים יותר, אך אם את משווה לחברות קוסמטיקה יוקרתיות כגון 'קליניק' או 'קלארינס' – מוצריה זולים יותר. בכל מקרה, כשמבינים מהי איכות החומרים ומהי ההקפדה בייצור – מבינים שהמוצרים אינם יקרים".
איך קונים בזול?
- משווים מחירים בין רשתות בתי הטבע בארץ: "אורגניק מרקט", "זמורה אורגני", "עדן טבע מרקט", "ביו סנטר" ואחרים.
- מבקשים ממי שנוסע לגרמניה לקנות עבורכם את מוצרי "ד"ר האושקה": לפי השמועות מחירם שם נמוך משמעותית ממחירם בארץ.
- מבררים לגבי מבצעי הנחות: בתאריכים 5-12 בספטמבר, למשל, יתקיים מבצע הנחות בסך 25% על מוצרי "ד"ר האושקה" בכל נקודות המכירה.
- בודקים באתרי אינטרנט כגון דראגסטור
או
vitaminglobal
או bshvilenu
מוצרי קוסמטיקה אורגנית: שלב ההתנסות
במשך שבועיים תמימים הקרבתי את גופי על מזבח הבדיקה העִתונאית: צחצחתי שיניים במשחת שיניים מלוחה, הסתבנתי בקצח וחנקתי עוברי אורח תמימים בניחוחות לימון עזים.
למרות שאין לי ספק שהידיעה כי מוצר טיפוח הוא אורגני או טבעי מהווה מרכיב נכבד בהנאה של המשתמש (המודע לנזקי הקוסמטיקה הקונוונציונלית ולאיכות הסביבה), השתדלתי להתנתק מהמסקנות העולות מרשימת המרכיבים, כך שהציונים שהענקתי למוצרים מתייחסים להנאה שלי מהמוצר, מבחינת ריח, מרקם, תחושה - ולא לאמינות המוצר כאורגני.
הרשימה פותחת במותגים שמוצריהם "נקיים" יותר מבחינת רשימת המרכיבים- ומסיימת במותגים שמוצריהם מכילים מרכיבים מסוכנים. הסעיף "הפתעות לא נעימות ברשימת המרכיבים" מתייחס אך ורק למוצרים שנבדקו ולא לכלל המוצרים של המותג.
ד"ר האושקה
החברה קיימת מאז שנת: 1967
נוסדה על ידי: ד"ר רודולף האושקה
ארץ הייצור: גרמניה
תקן אורגני: BDIH
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: אין
ה"אני המאמין" של החברה: מרכיבים צמחיים טהורים, שיטות גידול ביו-דינאמיות.
הפצה: "ארומה לייף"
טווח המחירים: יקר
היכן משיגים: בכל סניפי "אורגניק מרקט", "שור טבצ'ניק", "עדן טבע מרקט". לבירורים: טל': 08-9287778.
מוצרים שניסיתי:
- קרם פנים נוזלי: קרם בצבע צהבהב-בהיר, ריח נהדר, מרקם נוזלי נעים, תחושה רעננה מאוד ונעימה מאוד.
המחיר: 169 שקלים ל-30 מ"ל, 369 שקלים ל-100 מ"ל.
- מי פנים: נוזל חום-מיימי, ריח נעים מאוד, מרקם קליל מאוד.
המחיר: 189 שקלים ל-100 מ"ל.
- קרם ניקוי פנים: קרם בצבע חום בהיר: מראה וריח לא נעים, מרקם משחתי-גרגרי לא נעים, משאיר את העור מעט שמנוני- בכוונה תחילה: מוצרי החברה שואפים לנקות מבלי לייבש את העור.
המחיר: 119 שקלים ל-50 מ"ל.
עוד בקולקציה: מוצרי איפור אורגניים, שטרם אושרו למכירה על-ידי משרד הבריאות. ניתן לנסותם בבית המרקחת "הומגליל" (הגליל) שבתל אביב.
ולדה
החברה קיימת מאז שנת: 1921
נוסדה על ידי: ד"ר רודולף שטיינר, אבי התורה האנתרופוסופית
ארץ הייצור: גרמניה
תקן אורגני: BDIH
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: אין
ה"אני המאמין" של החברה: שימוש בחומרים טבעיים בלבד ובתמציות צמחים ממקור אורגני, ביו דינמי, ללא חומרים משמרים, ללא חומרי צבע וריח מלאכותיים
ומבלי לבצע ניסויים על בעלי חיים.
הפצה: "סמואלוב"
טווח המחירים: בינוני
היכן משיגים: בתי טבע וברשתות "זמורה אורגני", "סופר פארם", "ניו פארם", "שילב" ועוד.
מוצרים שניסיתי:
- קרם רגליים: צבע בז', ריח- לימוני חזק, מעורר, שמורגש גם מרחוק. מרקם מעט שמנוני - אך לא שמנוני מדי, נספג מהר, נעים מאוד למגע, מותיר תחושה נעימה. לא מונע ריח זיעה.
44.90 שקלים ל- 75 גרם.
- קרם ידיים: קרם צהבהב, ריח סביר, מרקם נעים למגע אך מותיר תחושה דביקה.
39.90 שקלים ל- 50 מ"ל.
- דאודורנט ללא אלומיניום: נוזל שקוף, ריח לימון חזק -שמזכיר ריח של קרטיב לימון, לא מאוד נעים. עמד בהצלחה בשני ימי בישול ארוכים (במזגן) מבלי ליצור מפגעים תברואתיים, לא נוסה בחוצות העיר.
39.90 שקלים למיכל קטן בנפח 30 מ"ל.
- שמן צלוליטיס: צבעו צהבהב-ירקרק, כיאה לשמן-מרקמו שמנוני, לא כ"כ נספג בעור. משימוש אחד לא ניתן לדעת מהן תוצאות שימוש ארוך טווח. "הריח נעים", דיווחה חברתי מורן, "השמן דורש הכנה מוקדמת של שטיפת המקום בזרם מים חמים או שפשוף במברשת למשך כמה דקות. לאחר שימוש אחד קשה לומר - מיועד לשימוש של חודש לפחות ולכן אין תוצאות מיידיות. לאמיצות ולמתמידות".
109.90 שקלים ל- 100 מ"ל.
- קרם פנים מסדרת "איריס": צבע בז', ריח חזק ולא כ"כ נעים, מרקם שומני.
72.90 שקלים ל- 30 מ"ל.
- משחת שיניים מלחית: צבע חום כהה, מרקם גרגרי מאוד לא נעים בפה, טעם מלוח דוחה למדי: במה פשעתי?
29.90 שקלים ל-75 מ"ל.
- עוד בקולקציה: 2 טעמים נוספים, רטניה ומשחת שיניים צמחית.
עשבי קדם
החברה קיימת מאז שנת: 1996
נוסדה על ידי: ד"ר אמיר קיטרון וד"ר נסים אמזלג
ארץ הייצור: ישראל (מושב כרמל)
תקן אורגני: אין
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: אין
ה"אני המאמין" של החברה: הסדרה מבוססת על צמחי מדבר יהודה הנדירים בעולם, התורמים להתחדשות והזנת העור. המוצרים אינם מכילים כימיקלים סינטטיים כלל.
הפצה: "אדוני-מדיקל"
טווח המחירים: בינוני-יקר
היכן משיגים: ברשתות "זמורה אורגני", "ניו פארם", "אורגניק מרקט", ב-6 חנויות המותג באזור ים- המלח ובבתי טבע ברחבי הארץ
מוצרים שניסיתי:
- "תשרי" - פילינג עדין לעור. הריח- צמחי מאוד, חזק ומעניין. זוהי משחה גרגרית שחורה שיש לערבב לפני המריחה. לא נעימה למריחה - אך כעבור 20 דקות מותירה את העור עם תחושה מאוד חלקה ונקיה.
95 שקלים
ל-50 מ"ל.
- "משי פנים"- סרום להזנת עור הפנים ולטיפוח עור העיניים. נוזל שקוף-ירקרק, הריח צמחי (שמן נבט חיטה, גרניום, לענה), חזק, מיוחד ומעורר. המרקם שמנוני מאוד (בקיצור: זה שמן), אין זה סרום במובן המקובל של המושג, שכן לא ניתן למרוח מעליו קרם פנים ואיפור.
132 שקלים ל- 50 מ"ל.
- "צוקים" - משחה מזינה הממצקת את עור הפנים ועור העיניים. ריח צמחי חזק (ברושים, גרניום ועוד) ומעניין, מרקם חמאתי לחלוטין, מתאימה למריחה לפני השינה.
72 שקלים ל- 30 מ"ל.
נורית קוסמטיקה טבעית
החברה קיימת מאז שנת: 2005
נוסדה על ידי: נורית ארגמן, קוסמטיקאית טבעית וארומתרפיסטית
ארץ הייצור: ישראל (הרצליה)
תקן אורגני: אין
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: אין
ה"אני המאמין" של החברה: שימוש בחומרים טבעיים, רובם אורגניים. ללא כימיקלים, ללא חומרים משמרים, ללא חומרים מקציפים. כל המוצרים מיוצרים בהזמנה מיוחדת, לפי העדפותיו של הלקוח.
טווח המחירים: זול-בינוני
היכן משיגים: טל': 054-2470069.
מוצרים שניסיתי:
- שפתון לחות: אין זה שפתון צבעוני כי אם שפתון לחות בלבד, מרגיש כמו וזלין וטוב מזה- אך טבעי לחלוטין. נראה כמו חמאה צהבהבה, ריח של שמן עץ התה- רענן- לא כל אחד יאהב. נספג בשפתיים כעבור זמן מה.
20 שקלים ל-5-15 מ"ל.
- קרם עיניים: קרם בצבע צהוב, ריח סביר, מרקם עבה ועשיר. מכביד על העיניים ולכן מתאים לשימוש לפני השינה.
65-95 שקלים ל-15 מ"ל.
- שמפו: לא דומה לאף שמפו שאתם מכירים: ריח צמחי מרענן ונעים, צבע צהוב, מרקם שמנוני משהו, נעים לשימוש אך מותיר מעט תחושת שמנוניות בשיער.
35 שקלים ל-60 מ"ל.
- מסיכה לפנים: צבע חרדלי-חום, ריח צמחי חזק, מרקם משחתי- גרגרי, מותירה תחושת עור חלק, אך לא תחושת רעננות כלשהיא.
85 שקלים ל-50 מ"ל.
- מסיכת שמנים אורגנית לשיער: שמן בריח צמחי מאוד מיוחד ונעים.
55 שקלים ל-50 מ"ל.
L'Occitane
החברה קיימת מאז שנת: 1976
נוסדה על ידי: אוליבייה בוסאן
ארץ הייצור: צרפת
תקן אורגני: Ecocert- תקן צרפתי
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: בסדרה האורגנית-אין.
ה"אני המאמין" של החברה: כל טוב צמחי פרובנס, מסורות טיפוח מקומיות, כבוד לסביבה, ללקוחות, לספקים – ויש גם כיתוב בכתב ברייל על גבי המוצרים.
הפצה: "ל'אוקסיטן"
טווח המחירים: יקר
היכן משיגים: רשת חנויות L'occitane ובתי טבע
מוצרים שניסיתי:
- קרם גוף אורגני-ביו בניחוח לוונדר: קרם סגול-בהיר, ריח לבנדר מובהק, דביק מעט.
149 שקלים ל-250 מ"ל.
אורגניקס קוסמטיקס
היצרן: B4U
החברה קיימת מאז שנת: 1999
נוסדה על ידי: יואב ונירית גזית
ארץ הייצור: ישראל (אזוּר)
תקן אורגני: ECOCERT.
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: אין
ה"אני המאמין" של החברה: מוצרים על בסיס צמחי מרפא ממרומי האלפים השוויצריים, ללא חומרים מקשים, ללא תמציות ריח סינטטיות, ללא צבעי מאכל או צבעים אחרים.
טווח המחירים: בינוני
היכן משיגים: רשת "אורגניק מרקט"
מוצרים שניסיתי:
- קרם גוף: קרם בצבע שמנת, הריח והמרקם נעימים.
39 שקלים ל-100 מ"ל.
- קרם לילה: קרם בצבע לבן, ריח נעים, מרקם עשיר, כבד מאוד, שמנוני.
129 שקלים ל-50 מ"ל.
- מסיכה לפנים: צבע לבן, ריח סביר, מרקם נעים למדי, לא נספגת בעור הפנים בצורה אחידה, מותירה תחושה נעימה.
119 שקלים ל- 100 מ"ל.
- סרוּם: נוזל בצבע בז', ריח סביר-מינוס. המרקם נעים, אך כעבור כמה דקות העור מרגיש אטום ובלתי גמיש, לא משהו שאפשר להשאיר מתחת לקרם פנים ואיפור, כמקובל בסרוּמים.
129 שקלים ל- 40 מ"ל.
- קרם צוואר ועיניים: קרם בצבע שמנת, הריח מעט חזק מדי, המרקם עבה, כבד מאוד, שמנוני. כבד מדי לשימוש בשעות היום.
129 שקלים ל- 50 מ"ל.
- קרם רגליים: קרם בצבע לבן, ריח סביר, מרקם סביר. יעל חברתי טענה כי הקרם אמנם הותיר תחושת רכות, אך גם תחושת רטיבות שנמשכה לאורך כל היום והפריעה מאוד.
39 שקלים ל- 100 מ"ל.
- קרם ידיים: קרם בצבע לבן, ריח סביר, מרקם דביק ולא נעים. יעל חברתי טענה שהקרם לא תרם לה במאום לתחושת רכות בידיים וריחו הזכיר לה ריח של תרופה.
35 שקלים ל- 100 מ"ל.
עומר הגליל
החברה קיימת מאז שנת: 1998
נוסדה על ידי: רון ואירית קינן
ארץ הייצור: ישראל (א. ת. שחק, נחל עירון)
תקן אורגני: אין
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: פנוקסיאתנול (חומר משמר)
ה"אני המאמין" של החברה: מרכיבים טבעיים, המוצרים לא נוסו על בעלי חיים.
הפצה: עצמית
טווח המחירים: בינוני
היכן משיגים: בתי טבע, "עדן טבע מרקט", בתי מרקחת
מוצרים שניסיתי:
- מסיכת הזנה רימונים: צבע ורוד, ריח מתוק ולא בהכרח נעים, מרקם סמיך מאוד, מותירה תחושה נעימה אחרי השימוש.
110 שקלים ל-50 מ"ל.
- ג'ל למקלחת פצ'ולי-אמבר. נוזל כחול, ריח פצ'ולי חזק (ואולי חזק מדי), נעים מאוד בשימוש.
45 שקלים ל-250 מ"ל.
איה נטורל
החברה קיימת מאז שנת: 2004
נוסדה על ידי: ד"ר זיאד דבור, שכיהן כרוקח הראשי של צה"ל וג'מאל חמוד, כימאי,
לשעבר ראש ענף בחיל הרפואה.
ארץ הייצור: ישראל (בית ג'אן)
תקן אורגני: אין
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: מטילפרבן ופרופילפרבן- חומרים משמרים.
ה"אני המאמין" של החברה: שילוב בין מסורת גלילית ובין ידע מקצועי וטכנולוגי עדכני. המוצרים, המבוססים על שמן זית גלילי (מעצי זית בלתי מרוססים), מיוצרים ממרכיבים צמחיים וללא מרכיבים מן החי, לא נוסו על בעלי חיים, ידידותיים לסביבה, ללא מרכיבים מתוצרי נפט, ללא חומרי צבע, ריח סינטטיים או אלכוהול.
הפצה: עצמית
טווח המחירים: בינוני
היכן משיגים: בתי טבע, לנקודות מכירה ניתן לברר בטל': 04-9805066
מוצרים שניסיתי:
- קרם רגליים: קרם לבן, ריח נעים, לא נוזלי מדי ולא כבד מדי, נעים למגע, נספג בעור ולא מותיר תחושת שמנוניות.
40 שקלים ל-150 גרם.
- סבון נוזלי בריח שמן זית: נוזל סמיך למדי בצבע ירקרק, ריח נעים מאוד- מותיר תחושה מעט יבשה על העור ועדיין כיף להשתמש בו.
45 שקלים ל-330 מ"ל.
- חמאת וניל למריחה על המחשוף, החזה והפנים: חמאה צהבהבה, ריח מאוד נעים, מרגישה כמו למרוח חמאה או שומן על הגוף. תחושה שמנונית. לא נספג בעור- גם לא למחרת. יכולה להתאים למסג'ים.
120 שקלים ל-50 מ"ל.
- סבון פילינג לפנים: סבון מוצק בצבע אפור כהה, מנוקד בנקודות שחורות (זה קצח!): לא יפה, לא ריחני, נדבק לכיור האמבט – אך מותיר את עור הפנים נקי ורענן.
30 שקלים ל-100 גרם.
נייצ'רס גייט Nature's Gate
החברה נוסדה על-ידי משפחת ויינשטיין, קליפורניה בשנות ה-70 של המאה הקודמת
ארץ הייצור: ארה"ב
תקן אורגני: החוק האורגני של קליפורניה 2003, הארגון האורגני באוסטרליה, חב'
"סקאל" העולמית בישראל,ECOCERT
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: מטילפרבן, פרופילפרבן-חומרים משמרים.
ה"אני המאמין" של החברה: מוצרים על בסיס צמחים ופירות אורגניים.
הפצה: "סגל אורגניקס"
טווח המחירים: זול
היכן משיגים: בתי טבע, רשת "טיב טעם"
מוצרים שניסיתי:
- שמפו מסדרת הפירות, בניחוח אשכולית וג'ינג'ר. צבע שקוף-מוזהב, ריח פירותי נעים מאוד, תחושה מאוד נעימה בחפיפה.
43 שקלים ל- 345 גרם.
- סבון נוזלי בניחוח קמומיל ולואיזה לימונית. צבע: שקוף-מוזהב, ריח: נחמד מאוד, נעים לשימוש.
35 שקלים ל-345 גרם.
- קרם גוף בניחוח לוונדר ואלוורה: קרם נוזלי בצבע לבן, ריח רענן ונעים, בעל מרקם קליל ונעים.
39 שקלים ל-345 גרם.
- ג'ל גילוח בניחוח עשב לימון ומרווה: ג'ל סמיך בצבע לבן, הריח רענן; ג'ל זה אינו דומה לאף ג'ל גילוח שאתם מכירים: לא עושה קצף, לא ממש מסייע לגילוח. גילחתי בו את רגליי והוא הסב לי גירוי שלא חלף אלא כעבור שבוע וחצי.
50 שקלים ל-177 מ"ל.
שוורץ
החברה קיימת מאז שנת: 1965
נוסדה על ידי: משפחת שוורץ
ארץ הייצור: ישראל (באר שבע)
תקן אורגני: אין (אבל בהחלט כתוב באותיות קידוש לבנה על המוצר "אורגני")
הפתעות לא נעימות שמצאתי ברשימת המרכיבים: SLS, מטילפרבן.
ה"אני המאמין" של החברה: החברה מייצרת 3 מוצרים המכילים שמן זית אורגני.
הפצה: "שוורץ"
טווח המחירים: זול מאוד
היכן משיגים: בתי טבע ובתי מרקחת
מוצרים שניסיתי:
- מרכך בצבע לבן, ריח של שמן זית, נעים לשימוש - ומותיר את השיער יפה ונעים.
22 שקלים ל- 280 סמ"ק.
- שמפו בצבע לבן, ריח שמן זית לא טבעי במיוחד, נעים בחפיפה.
22 שקלים ל- 280 סמ"ק.
שכחתי מותג חשוב? יש לכם המלצה על מוצרי טיפוח אורגניים? נשמח לשמוע מכם בטוקבקים