שתף קטע נבחר

 

נציגת Adobe בישראל: לא לגייס עובדים שלא שירתו

יו"ר quicksoft, הנציגה הישראלית של ענקית התוכנה, פעיל בקבוצה למען שוויון בנטל השירות הצבאי. "מי שמילא את חובתו צריך להית מופלה לטובה", הוא אומר. זאת, בניגוד לכאורה לחוק שוויון הזדמנויות

"אנו ממליצים לא להעסיק אנשים שלא מלאו את חובתם למדינה ולא שרתו בצבא או בשרות לאומי/אזרחי", כך קרא ראובן אגסי, יו"ר Quicksoft, נציגת חברת Adobe בישראל בהודעה שהתפרסמה באתר החברה אמש (ב'). אגסי מבהיר כי הקריאה אינה בתיאום עם Adobe העולמית או על דעתה.  

 

עדכון: בעקבות פרסום הידיעה, הוסרה ההמלצה מאתר החברה, וכעת מופיעה רק תמיכה במחאה נגד השתמטות.

 

 


ההודעה באתר

  

אגסי הוא חבר הפורום הורים לשיוויון בנטל, ארגון המגדיר את עצמו באתרו כ-"התארגנות ספונטנית א-מפלגתית של אזרחים מכל שדרות הציבור והורים למשרתים בצה"ל ובמסגרות אחרות, המחנכים את ילדינו לשרות צבאי מלא".

 

"המאבק הציבורי שפרץ באחרונה בנושא הגיוס לצה"ל, הוא אחד המאבקים הצודקים ביותר שיש בחברה הישראלית. הנושא אינו חדש ולא נולד בגלל התבטאות זו או אחרת של שר ביטחון או רמטכ"ל" נכתב באתר הפורום.  

 

"אנחנו מציעים להעדיף את אלה ששירתו בצבא (..) הצבא משחרר אנשים...הוא לא רוצה להתעסק עם אנשים בעייתיים (...) אנחנו יודעים שחמישים אחוז מאלה ששוחררו מהצבא הם אחר כך מוצאים את דרכם בחיים, אני לא חושב שצריך לספק להם יתרון".

 

"מי שמילא את חובתו - צריך להיות מופלה לטובה" 

חוק שיוויון בתעסוקה קובע כי "לא יפלה מעביד בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת מינם, (...) מעמדם האישי, (...) השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים". ציטטנו את החוק בפני אגסי והוא הכריז "אני מודע לכל החוקים שיש במדינת ישראל ואני גם מבצע אותם...ייתכן שיש מקום לנסח את הדברים בצורה אחרת. נשנה את הנוסח בשעות הקרובות", אמר לנו אגסי הבוקר.

 

האם העדפה להעסיק את מי ששירת היא לא אפליה?

 

"אני חושב שמי שמילא את חובתו ועשה את זה כדין צריך להיות מופלה לטובה".

 

איך תבדיל בין מי ששוחרר מסיבה לגיטימית רפואית לבין מי שהשתמט?

 

"אני יכול להבדיל בזה שכל אחד יציג לי תעודת שחרור והצבא יכתוב למה הוא שוחרר מהצבא. אם בן אדם שוחרר מסיבות רפואיות, והוא מתאים, שיקבלו אותו לעבודה. אך יש הרבה אנשים ששוחררו כי לא נוח להם לשרת בצבא". 

 

החוק עוד קובע כי "מעביד לא ידרוש מדורש עבודה או מעובד את הפרופיל הצבאי שלו, ולא יעשה שימוש בפרופיל הצבאי שלו, אם הגיע לידיו, בכל ענין". אגסי טוען בדיוק את ההפך: "בתור בן אדם שאני צריך לקבל מישהו לעבודה, יש לי את הזכות המלאה לדעת למה הוא לא שירת בצבא".

 

זה לא פוגע בזכות שלו לפרטיות?

 

"זה פוגע בזכות אלה ששירתו בצבא כדין ובזה שהם עשו את החובה שלהם ובן אדם מתחמק מהחובה שלו. אם בן אדם לא רוצה לחשוף את המצב הרפואי שלו בפני, אני אשקול, בגלל אני אדם חושב".

 

קיבלת פטור - שלם שכר לימוד מלא באוניברסיטה

על פי פרסומים באתר, האפליה לטובה, לדעתו של אגסי, לא צריכה להסתיים בהעדפת מי ששירת בצבא בהעסקה. באתר הוא מציע "קיבלת פטור מצה"ל? לא נורא. אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה? שלם שכר לימוד מלא. אתה רוצה ביטוח רפואי בקופת חולים: הביטוח שלך יעלה לך הרבה יותר כסף. הלכת לביטוח לאומי? דמי הביטוח שתשלם יהיו הרבה יותר יקרים מחבריך ששוכבים עכשיו במארבים".

 

"מה לעשות שאני חושב ככה?", הוא אומר.

 

עם זאת, מציין אגסי באתר כי אין כוונה לרדוף אחרי מי שמקבל פטור כחוק, "אבל אנחנו רוצים לוודא קודם כל שמספרם לא יגדל ללא סיבה ושנית שהם יתרמו מזמנם ומרצם כמה שנים מחייהם".

 

"מטרת החוק: לא להפלות נגד ערבים"

יועצו האסטרטגי של הפורום, איתי בן חורין, מוסיף את התגובה הבאה: "אני מודע לכך שזה לא מתיישב עם החוק במתכונתו הנוכחית ומוכן לשאת בתוצאות. צריך להיות שינוי בחוק.

 

"מטרת החוק לא הייתה להגן על משתמטים, אלא לא להפלות ערבים אשר לא נדרשים כיום לשרת, וכמובן שאנחנו לא מתכוונים לערבים בשלב זה, עד אשר השירות האזרחי ייושם ותהיה גם להם אפשרות לשרת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"להפלות לטובה את מי ששירת"
מומלצים