השר מג'אדלה: חיל האוויר טס כל יום מעל סוריה
שר התרבות אמר לעיתון "א-סינארה" כי לא צפויה מלחמה עם הסורים, בהתייחסות ראשונה של גורם רשמי בישראל ל"תקרית המטוס" אתמול. עיתונים ערבים רבים תקפו את ישראל והאשימו שאינה מעוניינת בשלום. מנגד, מרבית העיתונים הגדולים בעולם המערבי ייחסו לתקרית מקום משני בלבד
שר התרבות, ראלב מג'אדלה, אמר לעיתון "א-סינארה", היוצא לאור בנצרת, כי אין בידיו מידע על פעולת חיל האוויר בשמי סוריה, אולם לדבריו "ייתכן שנכנסו לגיחת צילום, או מתוך טעות". הוא הוסיף כי "חיל האוויר הישראלי נוהג להיכנס מדי-יום לשמיה של סוריה", והעריך שהפעם הזאת לא תגרום לפרוץ מלחמה עם סוריה. יצוין כי זו ההתייחסות הראשונה של גורם רשמי בישראל לתקרית.
עיתונים לא מעטים בעולם הערבי התייחסו הבוקר (ו') לתקרית בצורה פחות סלחנית. "הרפתקנות ישראלית בלתי מחושבת" כך קבעה כותרתו של היומון הסורי הממסדי א-ת'וורה. מקורות סורים אמרו לעיתון כי העובדה שישראל תיקנה את תגובתה לתקרית שלוש פעמים "מעידה על התסכול והמבוכה הפוקדים את ישראל. הצהרות הבכירים הישראלים אתמול מעידות על הסתירות בעמדת ישראל. ההצהרות הללו באות להראות את ההונאה והולכת השולל אשר נוקטת בה ישראל וכן את הסתירות אשר מבטאות את חוסר המהימנות של העמדות הישראליות כאשר הם מדברים על שלום".
במקביל, אמר גורם דיפלומטי מערבי בביירות כי מטרת פעולת חיל האוויר בשמי סוריה הייתה לשלוח מסר לסורים, ולא יותר. בשיחה עם אתר האינטרנט הליבראלי "אילאף" הפועל בלונדון, שלל אותו גורם כי אירוע שכזה עלול להתרחב עד כדי מלחמה. לדבריו, ממשלת ישראל אינה מעוניינת להיכנס למלחמה עם סוריה, שכן אז היא עלולה למצוא את עצמה כמי שנאלצת להנחית מכות קשות שעלולות להביא לנפילתו של המשטר הסורי, משטר שישראל רואה כאפשרות הטובה ביותר מבחינתה, למרות כל ההסתייגויות שלה ממנו. על פי אותו הגורם, ישראל חוששת מהתגברות הכאוס באזור ומהתפשטות כוחות איסלאם הקיצוני בגבולה הצפוני.
הגורם הדיפלומטי העריך כי מטרת החדירה האווירית הייתה העברת מסר על כעסה של ישראל נוכח הסיוע הסורי לארגונים הפלסטינים, בין אם ברצועת עזה או באירועים אחרים, וכן לסיוע אותו היא מעניקה לחיזבאללה. עוד הוסיף אותו גורם, כי ישראל חוששת שההנהגה הסורית תוסט בידי טהרן לפתוח במלחמה, כדי לכבוש חלקים מרמת הגולן. מהלך כזה יאפשר לטהרן לאלץ את ישראל לפתוח במשא ומתן על הגולן, להסיט את תשומת הלב של העולם מסוגיית הגרעין האיראני. בנוסף, הדבר יאפשר לסורים להפחית מהלחץ הבין-לאומי בחקירת רצח ראש ממשלת לבנון לשעבר, רפיק אל חרירי.
מאמר סורי אחר שפורסם הבוקר מזהיר כי סבלנותה של סוריה מוגבלת. במאמר כותב עלי ג'מאלו: "אנו בסוריה מאסנו מהמשחק הזה ועמנו אינו יכול לשאת עוד את ההתגרויות הללו. יש לנו את מלוא הזכויות, אדמתנו כבושה ובכל יום אנו חוזרים ואומרים שאנו רוצים שלום ופועלים למענו. אנו פועלים בשכל ובהיגיון כדי לא להיגרר למלחמה, שלא תותיר אחריה אלא הרס ומוות באזור".
עוד נכתב כי "מה שישראל עשתה הוא תוקפנות ברורה על מדינה בטוחה הפועלת יומם ולילה ליישם את החלטות האו"ם. סוריה היום, על גבריה ונשיה, צעיריה וזקניה, עומדת בשורה אחת לצד החלטותיו של הנשיא בשאר אסד, בין אם למלחמה או לשלום".
בתוך כך קרא יו"ר התנועה לשלום עם סוריה ומנכ"ל משרד החוץ לשעבר, דר' אלון ליאל, לישראל להסביר את שארע שלשום בלילה. בשיחה עם ynet אמר: "במצב מתוח כל כך על הגבול הצפוני של ישראל - שתיקה ישראלית רועמת על תקרית מסוג זה עלולה להגביר את המתיחות ולדרדר את המצב ולכן צריכה להיות הודעה ישראלית מסודרת על מה שקרה-בין אם הכחשה או הסבר". לדבריו, שתיקה ישראלית נותנת נקודות רבות לסוריה במישור המדיני במקרה שתחול הידרדרות.
יצוין כי רוב עיתוני העולם המערבי לא העניקו בולטות מיוחדת לחדירת המטוסים הישראלים לסוריה. החשובים שבעיתוני ארצות הברית, בריטניה וצרפת פרסמו את הידיעה על התקרית בכתבות קצרות, שלא הופיעו בשערים או בעמודים המרכזיים.
יוצא דופן בעניין זה היה העיתון הבריטי "אינדיפנדנט", שהקדיש כתבה ארוכה יחסית לעניין, תחת הכותרת "מטוסים ישראליים 'הפילו תחמושת' בגיחה מעל סוריה". בידיעה נכתב כי המימשל הסורי שוקל כיצד להגיב לפעולה הישראלית, שהגבירה את המתח בין שתי המדינות.
אחר הצהריים היקש השר מג'אדלה להבהיר את הדברים הבאים: "אין בכוונתי וגם לא הייתה בכוונתי להתייחס, בשום כלי תקשורת שהוא, לאירוע אם התרחש, כפי שטענו הסורים, או שלא התרחש. כפי שחזרתי ואמרתי, אני סבור כי לא תפרוץ מלחמה בקרוב. הרי סוריה כבר טענה בעבר על מקרים דומים. על כן, אין סיבה שדמשק תפעל שונה הפעם. אני מרגיש ומאמין בכל לבי כי ישנה רגיעה בצפון, ורוחות המלחמה פסקו מלנשוב".