פרקליטי קצב יאמרו לבג"ץ: אין קלון במעשיו
לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הגיש את תשובתו לבג"ץ, מגיע תורם של פרקליטי קצב. הם יגוננו על הסדר הטיעון וגם יטענו כי אין קלון במעשיו. א' השלישית: "שיישאר בקריית מלאכי. אני לא רוצה לראות אותו מזהם יותר את האוויר הציבורי בארץ"
פרקליטיו של הנשיא לשעבר משה קצב, עורכי הדין ציון אמיר, אביגדור פלדמן ואברהם לביא, ישיבו הבוקר (יום א') לבג"ץ בנושא הסדר הטיעון בתגובה לצו על-תנאי שהוציאו חמשת שופטי העליון בראשות נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש. בתשובתם יטענו כי גם אם לא היה הסדר טיעון, יש להניח שלא היה מוגש כתב אישום על אונס. הם גם טוענים כי בעבירות שביצע קצב אין קלון, בניגוד לתשובתו של היועץ המשפטי לממשלה מיום חמישי האחרון.
הפרקליטים יוסיפו כי ההחלטה על הסדר הטיעון סבירה, משום שלא פחות מ-12 פרקליטים מפרקליטות המדינה היו שותפים להחלטה. לאחר הגשת התשובה יישארו לעותרים השונים עשרה ימים להשיב לתשובות היועץ המשפטי לממשלה וקצב. אז יתכנסו השופטים ויחליטו אם להפוך את הצו על תנאי לצו מוחלט ולהתערב בהחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה שלא להעמיד לדין את הנשיא קצב בעבירות מין חמורות יותר מאלה המופיעות בהסדר הטיעון, הכוללות חיבוק, ליטוף ונשיקה בלבד.
בתשובת המדינה שהוגשה לבג"ץ ביום חמישי נכתב כי "עמדת היועץ המשפטי לממשלה הינה כי בעבירות הנכללות בכתב האישום שגובש בהסדר הטיעון יש משום קלון, ואפילו קלון חמור: מדובר בעבירות מין, שנעברו בנסיבות מחמירות לנוכח מעמדו של עובר העבירה, ובעבירה של הטרדת עד - שבכל אחת מהן, ובוודאי בהצטברותן, יש משום קלון".
א' השלישית, אחת המתלוננות נגד קצב, סיפרה בערוץ 2 על התקופה הקשה שעברה בשנה החולפת. תלונתה לא נכללה בסופו של דבר בכתב האישום, משום שחלה עליה התיישנות. היא החליטה להגיש בג"ץ על נושא הקלון, ודרשה שהשופטים יקבעו כי יש קלון במעשיו של קצב: "עבירה שיש עמה קלון היא קטלנית עבור מישהו שהוא במסגרת הציבורית. אני מסתפקת בזה שמשה קצב יחזור לקריית מלאכי ויחיה שם את חייו בשקט. רחוק מהעין הציבורית. אני לא רוצה לראות אותו מזהם יותר את האוויר הציבורי בארץ".
לדבריה, "אם יש דבר שהפרשיה חשפה זה חוסר ההבנה של המערכת המשפטית למורכבות של נושא ההטרדות המיניות בישראל. אני חושבת שהם נכשלו בהבנתם את המורכבות של הנפש הנשית, את התהליכים שעוברים בטווח גילוי הנסיבות של הפרשה ואני חושבת שיש פה גם אי הבנה שקיימת במערכות יחסים שבהן לצד אחד יש כוח אדיר ויכולת בלתי נדלית להשפיע על עתידך, על מעמדך המקצועי ועל פרנסתך. הרגע המכריע בפרשה הזאת היה כשנוכחתי שהפרקליטות לא מתייצבת לצידנו. זו היתה אכזבה אדירה ומפח נפש בלתי רגיל".