הקונגרס אישר חוק לתיקונים במערכת הפטנטים בארה"ב
ברוב של 220 מול 175 אישר הקונגרס תיקונים לחוקי הפטנטים בארה"ב. הסנט ונשיא ארה"ב עוד צריכים לאשר את הצעה לתיקון כדי שזה יהפוך לחוק. התיקון מגביל את סמכות השופטים למתן נזקים למפרי פטנטים ועל פי הערכות מדובר בתיקון הדרמטי ביותר של מערכת הפטנטים בארה"ב בחמישים השנים האחרונות.
הצעת החוק הוגשה על ידי חבר המפלגה הדמוקרטית מקליפורניה, בעידוד רב של חברות התוכנה הגדולות כמו אדובי ומיקרוסופט. חשוב לציין כי ההצבעה לא התחלקה על פי מפלגות ותמכו בחוק 60 רפוליקנים, ואילו בין המתנגדים היו 58 דמוקרטים. המצדדים בחוק טוענים כי התיקון נועד לסכור פירצה בחוק הקיים, המאפשר, לטענתם, לשרלטנים זרירזים לרשום פטנטים רבים חסרי בסיס ואחר כך לסחוט את חברות התוכנה הגדולות במליוני דולרים.
ראוי לציין כי בסוף שנת 2006 בית המשפט העליון בארה"ב נתן פסק דין מנחה בעניין זה, תוך שהוא פוסל פטנט, על ידי החמרת נושא ההתקדמות האמצאתית הנדרשת כדי לקבל פטנט - בכך החמיר את הקרטריונים לקבלת פטנט. מטרת החוק היא להחמיר את הקרטריונים, ולהגביל את סכומי הפיצויים עבור הפרת פטנט. אך ההצעה לא עברה חלק, ורק לאחר כשלוש שעות של דיונים סוערים בקונגרס, כשאת הקול הרם ביותר כנגד התיקון נושאת הרפוליקאית מקליפורניה, אשר אף כינתה את הצעת החוק בשם "חוק לעידוד גניבת טכנולוגיה".
נציגת המפלגה הדמוקרטית מאוהיו, גב' קאפטור, טוענת כי התיקון מעניק לחברות הגדולות כוח עודף, כשגם במצב הקיים היום, עקב הכיסים העמוקים, יש להם כוח עודף על פני הממצאים הפשוטים. על פי דבריה החברות הגדולות כמו סיסקו, לנובו, ebay, אורקל ועוד מחפשות קיצור דרך להמנע מלשלם מליוני דולרים על הפרות הפטנט שלהם, וזאת מבלי לשנות את הגישה העסקית הקלוקלת שלהן.
בבלוג העיר מישהו כי הצעת החוק נועדה למנוע את המצב הקיים היום, שבה אם תוכנה מורכבת מכמה עשרות פטנטים, ונמצא שפטנט אחד מופר, בעל הפטנט המופר מקבל פיצוי על פי ערך התוכנה כולה, ולא רק על פי ערך הפטנט שלו. הבלוג טוען כי זה בערך כמו "אם מגב של מכונית מפר פטנט, לפצות את בעל הפטנט על פי ערך המכונית כולה"
.
חוץ מהתיקון השנוי במחלוקת הצעת החוק משנה עוד כמה עקרונות בשיטת הפטנטים האמריקאית. העיקרי שבהם הוא שינוי השיטה הקיימת היום של קביעת בכורה. כיום בארה"ב, בניגוד לשאר מדינות העולם, הממציא הראון הוא בעל זכות הבכורה ולא המגיש הראשון. מי המציא ראשון המצאה קשה הרבה יותר להוכיח מאשר מי הגיש ראשון בקשת פטנט. חוץ מזה לאור אמנות בינלאומיות שארה"ב חתומה עליהן, מתן בכורה לממציא הראשון רק בארה"ב, לעומת המגיש הראשון בשאר מדינות ה PCT ואמנת פאריז, גורם לעוול למגישי פטנטים בארה"ב.
עכשיו רק צריך לראות אם החוק יאושר כפי שהוא על ידי הסנט ויחתם על ידי נשיא ארה"ב.