שתף קטע נבחר

 

שר הולנדי: אין כל נזק בפרסום "מיין קאמפף"

שר החינוך והתרבות, רונלד פלסטרק, קרא להסיר את החרם מעל המניפסט הנאצי, שנאסר לפרסום במדינה ב-1974, אך הוסיף כי שינוי המדיניות אינו צריך להתבצע באופן מיידי. דבריו של פלסטרק באו על רקע השוואה שערך מחוקק הולנדי בין ספרו של היטלר לקוראן. קרן אנה פרנק: מסכימים לפרסום בהקשר נכון

שר החינוך והתרבות ההולנדי, רונלד פלסטרק, קרא אתמול (ד') להסיר את החרם מעל ספרו של אדולף היטלר, "מיין קאמפף" ולאפשר את הדפסתו והפצתו. בראיון למגזין ההולנדי "דייפ", אמר פלסטרק כי אינו רואה כל נזק בפרסומו של הספר אך עם זאת, הוסיף כי אין צורך לבצע את שינוי במדיניות הולנד בנושא באופן מיידי.

 

דבריו של שר החינוך והתרבות ההולנדי, חבר מפלגת הלייבור, באו על רקע ויכוח ציבורי שהתעורר בימים האחרונים במדינה על רקע דבריו של חבר הפרלמנט הימני, חירט ווילדרס, שקרא להטיל חרם כולל על הקוראן. ווילדרס כינה את הקוראן "ספר פשיסטי" המתיר אלימות, בדומה ל"מיין קאמפף" של היטלר.

 

"ווילדרס צודק בכך שהחרמת הספר "מיין קאמפף" משונה. ייתכן שעלינו להפסיק את החרמתו ולתת אפשרות לפרסומו", אמר פלסטרק. "מיין קאמפף" נאסר לפרסום והפצה בהולנד בשנת 1974 לאחר שמוציא לאור ביקש להדפיס את הספר. מאז אוחזת ממשלת הולנד בזכויות לפרסום המניפסט הנאצי.

 

הדעות בהולנד בסוגיית החרמת ספרו של היטלר חלוקות. קרן המחקר וההנצחה על שמה של אנה פרנק הודיעה כי אין לה התנגדות להדפסת "מיין קאמפף" במדינה. "אם ניתן לפרסם את הספר בהקשר נכון, באופן עצמאי ומחקרי - אין לנו התנגדות לכך", אמר ראש הקרן, פיטר רודריקס.

 

לעומת זאת, חבר הפרלמנט מטעם המפלגה הנוצרית-דמוקרטית, סיברנד ואן-הרסמה בומה, אמר כי יהיה זה מהלך לא חכם להסיר את החרם מעל הספר. "זהו ככל הנראה הספר מחרחר השנאה והאפלייה הגדול ביותר של המאה ה-20. כל כוונתו היא הרג יהודים ובית המשפט אסר את פרסומו בשל כך", אמר בומה.

 

"מיין קאמפף" אסור לפרסום במדינות רבות ובגרמניה מתאפשרת הקריאה בו רק לאנשי אקדמיה. בישראל פורסם הספר בעבר חרף מחאה ציבורית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עותק של מיין קאמפף (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים