שתף קטע נבחר
 

עוגת לייקח: הדרך הטובה לשבור את הצום

תקראו לה" עוגת טורט", תתחכמו עם הכינוי "עוגת תופין" או שתכנו אותה בלגלוג "עוגת חנק" - עוגת הלייקח היא עדיין הפתרון המושלם לשבירת הצום. הקשיבו לסבתא

סבתות תמיד יודעות הכי טוב. זו לפחות דעתי, וזאת הסיבה לכך שאני מציעה לכם לעשות את מה שכל הסבתות מייעצות לעשות בתום הצום (וזה ממש לא משנה מאיזו עדה הן) - לשתות תה עם הרבה סוכר ולאכול פרוסת עוגה לא שמנה. מעניין שגם המומחים מסכימים עם הסבתות ומייעצים לא לסיים את הצום בארוחה כבדה אלא לאכול משהו קטן שיעלה את רמת הסוכר בדם ורק אחרי כמה שעה-שעתיים לאכול ארוחה משמעותית יותר.

 

המתכון שלפניכם הוא לעוגת "לייקח" קלאסית (הנקראת גם טורט או עוגת תופין) - אין בה שומן מלבד זה שהחלמונים מכילים, היא קלה מאוד לעיכול והעובדה שהיא די דלה, עושה אותה מתאימה בדיוק לתפקיד.

 

עוגת לייקח

המרכיבים:

6 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס קמח

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מנפים את הקמח לקערה, מפזרים פנימה את המלח ומניחים בצד.
  3. מפרידים בזהירות את החלבונים והחלמונים לשתי קערות נפרדות - מקפידים שלא יהיו שרידי חלמון בחלבונים, אחרת הם לא יקציפו.
  4. מניחים את החלבונים בקערת מערבל ומתחילים להקציף. כעבור כדקה מוסיפים פנימה כף מהסוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף מבריק וחזק.
  5. בקערת מערבל אחרת שמים את החלמונים ומתחילים להקציף במהירות הגבוהה ביותר. כשהחלמונים מקציפים ותופחים עד לנפח כפול מנפחם המקורי (זה לוקח זמן, סבלנות), מוסיפים בהדרגה את הסוכר, כמה כפות בכל פעם. לבסוף מוסיפים את תמצית הווניל ומסיימים להקציף.
  6. מקפלים בעדינות את החלמונים המוקצפים לתוך קצף החלבונים, מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית משומנת קלות.
  7. מכניסים לתנור ואופים עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע (בין 20 ל-30 דקות). אם רוצים, אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל לעוגה לאחר שהתקררה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
משעממת, אבל לפניך
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים