שתף קטע נבחר

 

תפילת הדרך

כחצי מיליון ישראלים המתמודדים עם מוגבלויות גופניות אינם יכולים להשתתף בתפילות הנערכות בבתי הכנסת - כיוון שרובם כלל אינם נגישים. בימים שבין כסה לעשור, ynet ועמותת "במעגלי צדק" מזמינים אתכם לקחת חלק בפרויקט מיפוי בתי כנסת המאפשרים גם למי שלוקה בנכויות להיפגש עם אלוהיו

כ-500,000 אנשים בעלי מוגבלויות גופניות שונות חיים בישראל. חצי מיליון בני אדם, שעל-פי מחקרים שנערכו בשנים האחרונות בתי הכנסת אינם נגישים עבור מרביתם. הם מנועים מלפקוד את בתי הכנסת בשל היעדר כבש (רמפה) המאפשר להם להיכנס למוסדות באופן מכובד, אזור מרווח בו יוכלו להציב את כיסא הגלגלים שלהם כך שלא יפריע למעבר, תאי שירותים המותאמים למוגבלויותיהם או יכולת לקחת חלק פעיל בתפילות.  

 

החגים הבאים עלינו לטובה הם לא רק ימים של שמחה אלא גם ימים של תשובה וחשבון נפש. מורשת ישראל מחייבת אותנו לתת את הדעת לא רק למצוות שבין אדם למקום, אלא גם למצוות שבין אדם לחברו. הדין, החסד והצדק מחייבים אותנו לעשות הכל בכדי לאפשר גם לאנשים בעלי מוגבלויות להשתתף עמנו בתפילה ולשמוח איתנו בשמחת החג. על כולנו לעשות כל מאמץ כדי להגשים את המעשה הערכי והמוסרי הזה.  

 

מתוך הבנה כי המקום בו נפגש האדם עם אלוהיו חייב להיות נגיש לכל, עמותת "במעגלי צדק" וערוץ היהדות של ynet חונכים פרויקט משותף שמטרתו להעלות את המודעות לנושא ולהנגיש בתי כנסת. וכן, גם אתם יכולים לקחת בו חלק.

  

דווחו לנו על בתי כנסת נגישים שאתם מכירים, כאלה הממוקמים באזור מגוריכם ובהם אתם נוהגים להתפלל, או בסביבה מרוחקת. אנחנו נרכז את הנתונים ונפרסם רשימת בתי כנסת נגישים המבוססת על המידע ששלחתם. בהמשך, הרשימה תתעדכן בקביעות, כדי שיוכלו כולם להתפלל יחדיו בבית הכנסת ביום כיפור - ולאורך השנה כולה.  

 

לכתבה זו התפרסמו 17 תגובות ב-17 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית-כנסת. נגיש?
צילום: צביקה טישלר
במעגלי צדק
מומלצים