שתף קטע נבחר

 

AMD חושפת: מעבדים תלת-ליבתיים

שבוע אחרי שחשפה את מעבדי הדור הבא שלה, AMD מציגה פיתוח נוסף שמבוסס על אותה טכנולוגיה: מעבדים בעלי שלוש ליבות. הם יגיעו לשוק רק בתחילת השנה הבאה, אבל נראה שהם עשויים לחולל בו שינויים מעניינים

יצרנית המעבדים AMD הכריזה אמש (ב') על AMD Phenom Triple-Core, סדרת מעבדים נוספת שתתבסס על המיקרו-ארכיטקטורה "ברצלונה" אותה חשפה בשבוע שעבר.

 

החידוש במעבדים החדשים: הם בעלי שלוש ליבות (Triple Core), בשונה מכל סדרות המעבדים האחרונות של AMD ושל המתחרה אינטל, שהיו בעלי ליבות זוגיות: שתיים (Dual Core) או ארבע (Quad).

 

לדברי AMD, מעבדי Phenom Triple-Core צפויים להגיע לשוק ברבעון הראשון של 2008. לשיטתה, הם יציעו מענה אמיתי לצורך ולביקוש קיימים מצד השוק, למעבדים חזקים וזולים (חזקים יותר מכפולי-ליבה וזולים ממרובעי-הליבות).

 

יתרון בתחרות מול אינטל

ביקורת לא מעטה הושמעה כנגד AMD בחודשים האחרונים, על הקושי שלה לעמוד בלוחות הזמנים שהציבה לעצמה. AMD, שעדיין מקדישה משאבים לתהליך המיזוג עם חברת ATI, הקפידה להבהיר שמועד ההכרזה של מעבדי ה-Triple Core לא ישפיע על הזמינות של המעבדים החדשים האחרים. Phenom, התשובה שלה ל-Core 2 Duo של אינטל, צפוי לנחות בשוק לקראת מכירות חג-המולד הקרוב, בחודש דצמבר.

 

עד כמה שניתן לקבוע, נראה שמעבדי ה-Triple-Core לא משקפים הישג טכנולוגי חדש כלשהו, אלא מיועדים לנצל את היתרון הטכנולוגי שיש ל-AMD מאז שנת 2003 בארכיטקטורת לוח-האם.  

 


באדום: Hyper Transport 3.0, בירוק-זית: בקר הזיכרון המובנה. תרשים: AMD

 

החל ממעבדי Opteron הראשונים (2003) המעבדים של AMD משתמשים בבקרי-זיכרון מובנים (בניגוד לאינטל, אצלה הפונקציה הזו קיימת בערכת השבבים שעל הלוח). תכונה זו, בשילוב עם טכנולוגיית DirectConnect של AMD, מאפשרות לליבות-מעבד נפרדות "לדבר" עם הזיכרון בערוצי תקשורת נפרדים במקום דרך ערוץ אחד משותף (בניגוד לשיטת ה-FSB, ה-Front Side Bus של אינטל).

 

ההבדל הזה בטכנולוגיה, הופך את היישום של מעבד תלת-ליבתי פשוט מאד עבור AMD ובלתי אפשרי או לא-משתלם בעליל עבור אינטל.

 

למעבדי אינטל תהיה יכולת דומה רק החל מהדור המוכר בשם הקוד "Nehalem", שהכרזתו צפויה לסתיו 2008. בינתיים, AMD תנסה מן הסתם ליצור פלח שוק חדש שיהיה שייך רק לה.

  

האתגר של AMD

מלבד מספר הליבות, מעבדי Phenom Triple-Core כנראה זהים לגמרי למעבדי Phenom FX מרובעי-הליבות (למעשה, כשביקשנו מהחברה תמונה של המעבד החדש, הם הציעו לנו להשתמש בתמונות שכבר יש לנו, ואמרו שהמעבדים החדשים "נראים אותו הדבר"). לפי AMD, הם יגיעו עם מטמון L3 מובנה בנפח של 2MB ויתמכו בטכנולוגיות עדכניות

אחרות של החברה, כמו HyperTransport 3.0, ו-Cool'n'Quiet 2.0.

 

ככל הנראה, המעבדים האלה יהיו בעצם מעבדי Quad-Core שאחת הליבות שלהם מנוטרלת. מבחינת AMD, זה אומר עלויות ייצור זהות ומתח רווחים נמוך יותר. מבחינת הצרכן, המעבר ממעבדי שתי ליבות למעבדי ארבע ליבות יהיה משתלם יותר (רוב היישומים הקיימים לא מתאימים לריבוי ליבות, ולכן כל ליבה נוספת מעניקה שיפור-שולי קטן יותר בביצועים).

 

לכן, למרות שאפשר לנחש שהמעבדים התלת-ליבתיים יהיו הצלחה מסחרית, AMD עשויה בעצם להפסיד על המעבדים האלה הכנסות ולא להרוויח כל נתח שוק חדש. מצד שני, AMD תקבל יותר גמישות במלחמת המחירים מול אינטל. אם היא תשכיל לנצל אותה, יפתח בפניה חלון הזדמנות בן מספר חודשים להגדיל את נתח השוק שלה ולצמצם את גרעונותיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים