שתף קטע נבחר
 

רוקדת על שתי החתונות

למרות שהיא כבר משמשת כמנהלת תיאטרון 'הסימטה', בעיריית ת"א החליטו לאשר את מינויה של עירית פרנק גם לתפקיד מנכ"לית 'האוניברסיטה העממית'. נציג העיריה: "מדובר בניסוי של שנה"

רק שנה עברה מאז החל תיאטרון "הסימטה" לרשום סימנים של התאוששות ויציבות, אחרי שנים של קפיאה על השמרים וכמעט סגירה, וכבר החליטו בעיריית תל אביב לאשר את מינויה של מנהלת התיאטרון, עירית פרנק, גם לתפקיד מנכ"לית 'האוניברסיטה העממית', בה לומדים כ-3500 תלמידים מידי שנה. בעירייה אמנם משוכנעים שהדבר לא יפגע בהתנהלותו של אף אחד מהגופים, אבל אי אפשר שלא לתהות האם באמת אפשר וראוי לנהל את שני הגופים במקביל, מבלי שהעשייה בשטח תיפגע.

 


הסימטה. ייאלץ להסתפק במנהלת באופן חלקי

 

למרות שהמינוי נכנס לתוקפו רק בשבוע שעבר, השפעותיו, כך מתברר, הורגשו לאורך שלושת החודשים שקדמו לו. לדברי יוצרים ושחקנים בתיאטרון, מזה חודשים מתנהל למעשה המקום ללא מנהלת בפועל. "ניהול התיאטרון ביומיום הופקד בידיה של מנהלת החשבונות, זהבה חזה-כהן. להגיע לעירית פרנק בעניינים שקשורים לבעיות קטנות או גדולות היה כמעט בלתי אפשרי", נאמר ל-ynet.

 

בהודעה לעיתונות מטעם 'האוניברסיטה העממית', נכתב כי במהלך השנה הקרובה מתכננת ההנהלה לפתוח קורסים נוספים על אלה הקיימים, וליישם רפורמה במסגרתה תכוון פעילות המוסד גם לקהל צעיר שעד כה לא הוגדר כקהל היעד שלו. איך תצליח פרנק להשתלט על הובלת רפורמה ב'אוניברסיטה העממית' ובמקביל לשמר את נפח העשייה בתיאטרון? לעירייה ולפרנק הפתרונים. "בהכירנו את יכולותיה, אנו מאמינים כי ניהול של שני הגופים על ידה אפשרי", נמסר בתגובה מדוברות העירייה, "יתרה מכך, המהלך טומן בחובו פוטנציאל שעשוי להיטיב עם שני הגופים". 

 

בעירייה מבטלים את הטענות ואומרים: "עירית פרנק מתפקדת כמנהלת התיאטרון בכל דבר ועניין, ובהיעדרה פועלת סגניתה על פי הנחיותיה".

אביגדור לוין, ראש אגף תרבות בעירייה, הוסיף כי "בהיותנו מודעים לבעיות שעלולות להתעורר, לקחנו על עצמנו לבדוק בפועל את האפשרות לניהול שני המוסדות במקביל לאורך תקופה מסוימת. אין לנו כל כוונה לייבש את 'הסימטה.' אם יתברר לנו תוך זמן סביר שהמהלך לא צלח, לתיאטרון יהיה מנהל משלו".

 

לשלב בין שני המוסדות

מעצם המינוי עולה כי העירייה רואה בניהול תיאטרון הפרינג' העירוני משרה שניתן לאייש אותה באופן חלקי, מסקנה שמעלה את השאלה מדוע עד היום תוקצב התפקיד במשרה מלאה. בעירייה מדגישים כי משכורתה של פרנק מטעם "הסימטה" נותרה כשהיתה, ומוסיפים כי "הנהלת האוניברסיטה העממית החליטה לתגמל את פרנק על פי שיקול דעתה". מכיון שמדובר בעמותה רשומה במסגרת תאגידי עיריית תל אביב, אפשר להניח כי תוספת השכר מגיעה מתקציביה הציבוריים של רשות תל אביב.

 

פרנק, מצדה, אינה מבינה על מה המהומה. "הכוונה היא לשלב בין שני המוסדות, ומה רע בזה?", היא תוהה ופורשת אג'נדה שתשלב בין הרצאות באוניברסיטה, פתיחת קורס לתאורנים וצפייה בהפקות התיאטרון. לטובת כך יוסב אולם הספורט לחלל רב שימושי שיאפשר קיום הרצאות, ובמקביל ישמש כבמה נוספת לתיאטרון.

 

פרנק מודה שבחודשים שקדמו למינוי נוכחותה בתיאטרון פחתה. "כרגע האוניברסיטה היתה צריכה יותר את תשומת הלב שלי. הייתי צריכה ללמוד לאיזה מקום אני נכנסת ועשיתי חפיפה, אז בשלושת החודשים האחרונים הייתי מעט בתיאטרון, אבל זה לא אומר שהוא לא תפקד או הוזנח". לדבריה, בניגוד לטענות, לא העבירה את המושכות הלאה. "זהבה חזה-כהן היא סגנית שלי ומסייעת לי רבות, אבל היא אינה עושה דבר ללא הסכמתי. היא אחראית על תחום הכספים אך סמכויותיה מוגבלות, וודאי שאינה מטפלת בענייני אמנות. לשם כך קיימת הועדה האמנותית של התיאטרון שממשיכה לעבוד במלוא המרץ".

 

האם אינך חושבת שלתיאטרון "הסמטה" מגיע מנהל במשרה מלאה?

 

"אני מבינה את השאלה והיא לגיטימית, אבל אני חושבת שאידיאולוגית החיבור בין מוסד אקדמי לתיאטרון פרינג' ניסיוני הוא חיובי, והמסר מאחוריו נכון. אני לא הראשונה שעושה את זה. קחי למשל את יאיר ורדי שמנהל את מרכז 'סוזן דלל' ובמקביל עומד בראש 'האקדמיה למחול בירושלים'. תיאטרון 'הסמטה' הוא בנשמתי, שמתי את חותמי במקום בהרבה דם ויזע' ואני אמשיך לנהל אותו כי הוא יקר לי. זה ניסיון לשנה מתוך הסכמה עם עיריית תל אביב. אני מאד מקווה שהניסיון הזה יצלח ויאפשר לפתח את שני המוסדות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים