"סיירת מטכ"ל אספה חומר גרעיני בסוריה"
"סאנדיי טיימס" מדווח שלפני התקיפה האווירית בצפון-מזרח סוריה פשטו לוחמי "היחידה", לבושים מדים סוריים, על מחסן באותו אזור, ונטלו משם דגימות שמקורן בצפון-קוריאה. ההוכחות לקשר האטומי הסורי-קוריאני הוצגו לאמריקנים
חיילי סיירת מטכ"ל פשטו על מבנה בסוריה עוד בטרם הפעילות האווירית בשמי המדינה, ונטלו מהמקום חומרים גרעיניים שמקורם בצפון-קוריאה. כך מדווח הבוקר (א') העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס". מהדיווח עולה שהפעולה אושרה על-ידי הממשל בוושינגטון, שביקש קודם לכל הוכחה לקשר שבין דמשק לפיונגיאנג.
על פי הדיווח, המתבסס על מקורות בכירים בוושינגטון ובירושלים, המודיעין הישראלי אסף בחודשים האחרונים חומר רב בנוגע לחומר הגרעיני בסוריה, שעל פי המידע אוחסן במתחם בדיר אז-זוור שבצפון-מזרח סוריה. בנוסף, הגיעו לידי ישראל ראיות לכך שנציגים מצפון קוריאה ביקרו באתר, והיא שיתפה במידע הזה את נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, במהלך הקיץ.
מהדיווח עולה שגורמי ביטחון בישראל לא רצו לקחת סיכון עם השכנה
מצפון, והחליטו לגבש תוכנית תקיפה בדומה לזו שבוצעה בשנת 1981 נגד הכור בעיראק. עם זאת, וושינגטון התעקשה לקבל ראיות לכך שבאזור מצוי חומר גרעיני הקשור לצפון קוריאה לפני שתאשר את פעולת חיל האוויר בסוריה, ולכן נשלחה יחידה מיוחדת של צה"ל למקום כדי לאסוף ראיות.
ה"סאנדיי טיימס" טוען שחיילי סיירת מטכ"ל פשטו על המבנה כשהם לבושים ככל הנראה במדי צבא סוריה, ולקחו מהמקום דגימות של חומר. בדיקות מעבדה שנערכו לחומר שנלקח אישרו שמקורו אכן בצפון-קוריאה, אולם בדיווח לא נמסרו פרטים נוספים על החומר. עקב כך נעתר הממשל האמריקני ואישר את הפעולה האווירית בשמי סוריה ב-6 בספטמבר. על פי הדיווח בעיתון, החשש היה שסוריה הצטרפה לצפון קוריאה ואיראן במירוץ להשגת נשק גרעיני.
מקורות סיפרו ל"טיימס" שהתקיפה, המכונה בפי גורמי מודיעין ישראלים "הפרויקט
הצפון-קוריאני", היא ככל הנראה חלק מתוכנית רחבה יותר של ישראל נגד התוכנית הסורית להשגת נשק בלתי-קונבנציונלי. המבצע נוהל באופן אישי על ידי שר הביטחון, אהוד ברק, לשעבר מפקד הסיירת. מקורות סיפרו לעיתון שברק עסק בתכנון המבצע באופן אינטנסיבי מאז מינויו לתפקיד.
עוד דווח שדיפלומטים בצפון קוריאה וסין מאמינים שכמה אזרחים קוריאנים ששהו במקום נהרגו במהלך המבצע, השערה המתבססת על שיחות שנערכו לאחרונה בין הממשל בסין ובצפון קוריאה. גורמים סורים אף נחתו בשבוע שעבר בפיונגיאנג, ביקת צפון קוריאה, מה שאף חיזק עוד יותר את ההשערה ששתי המדינות מהדקות את שיתוף הפעולה בינהן.