"רציתי לעצור את הנהג הדורס - ולדאוג לשלומו"
קצין מג"ב שעצר את הנהג שדרס למוות את טל זינו בערב יום כיפור, מספר כי למרות הכעס, דאג להרחיק אותו מהנוכחים במקום כדי שאלו לא יכו אותו. במקביל, מבקשים תושבי כפר תבור להיפגש עם צעירי הכפר הערבי השכן: "חשוב לדבר על רקמת היחסים"
"היה לי חשוב להצליח לבצע את המעצר מבלי שיצליחו לפגוע בו" - כך אמר היום ל-ynet רפ"ק רונן לוי, קצין מג"ב שהצליח לעצור את הצעיר שדרס למוות את טל זינו בת התשע בערב יום כיפור בכפר תבור. זינו מובאת למנוחות בכפר, וכבר עתה יוצאת קריאה מפי ותיקי הישוב לצעירי הכפר הסמוך שיבלי, ממנו יצא הנהג הפוגע: "אל תקלקלו את רקמת היחסים הקיימת בינינו למעלה ממאה שנים".
רפ"ק לוי, תושב כפר תבור, טייל בערב כיפור ברחובות היישוב בלוויית אשתו ושתי בנותיו.
לאחר שחלפו על פני בית הכנסת הגדול שמעו לפתע רעש של כלי רכב: "רעש של רכב ביום כיפור הוא דבר חריג", סיפר לוי, "הסתכלתי לכיוון הכניסה וראיתי טרקטורון נכנס לכפר במהירות. אמרתי לאשתי ולבנות שיעלו למדרכה וצעקתי לאנשים נוספים לזוז מן הכביש, אני עצמי נשארתי עומד על הכביש וסימנתי לו לעצור. מכיוון שהייתי בלבוש אזרחי נהג הטרקטורון חלף לידי במהירות ולא עצר, ואני נאלצתי לזוז הצידה".
לוי מתאר כי כל האירוע התרחש בכמה שניות בודדות. הוא מספר כי שמע צעקות ומיד הבין שמשהו קרה: "ראיתי ילדה מוטלת על הכביש. יש לי שכן רופא שמתגורר בקרבת מקום, ולכן בחרתי מיד לרוץ ולהזעיק אותו שיבוא להגיש עזרה", תוך כדי ריצה לעבר ביתו של הרופא מבחין לוי באדם המעורר את חשדו: "הבנתי מיד שהוא הנהג שניסה להימלט. שאלתי אותו מי הוא, הסברתי לו שאני שוטר ואמרתי לו שאציג בפניו תעודות מאוחר יותר. לקחתי אותו והתחלתי ללכת איתו הצידה כדי לבצע את המעצר רחוק ממקום התאונה".
בשלב זה נעזר לוי בשני אנשים נוספים המתגוררים ביישוב. הוא ביקש מהם להחזיק את הצעיר ובמקביל נכנס לבית הרופא והזעיק אותו לזירת האירוע. לאחר מכן, הרחיק את הצעיר עוד כמה מטרים מהאזור. "היה לי בראש שעליי לעצור את הצעיר ובמקביל לדאוג לשלומו", סיפר, "מי שניסה לפגוע בו הורחק מן המקום".
תושבי כפר תבור מספרים אך הם כי למרות שהם אינם אוכלוסיה אלימה, המקרה הנורא עורר את זעמם. "היו אנשים שקראו לגשת אליו ולהכות אותו. היו גם כמה כאלו שירקו לעברו אבל בזה זה הסתיים", סיפר תושב המקום, ישי מאיר.
לדבריו, בין כפר תבור לכפר שיבלי היו מאז ומעולם יחסי שכנות טובים, אולם בשנים האחרונות עושים צעירי המקום בכפר כבשלהם, "את מה שאסור להם לעשות בבית הם עושים כאן. פנינו לנכבדי העדה והם בעצמם אמרו שהם אינם יכולים עליהם. לכן אני כלל לא מופתע הכתובת הייתה על הקיר".
מאיר וחבריו נפגשו אתמול בעקבות המקרה הקשה ועתה הם מבקשים להיפגש עם תלמידי כתות יא' ו-יב' בשיבלי בכדי לקיים עמם שיחות בנושא: "חשוב לדבר על רקמת היחסים ועל עצמת הפגיעה. חשוב שהם ידעו שעשו מעשה שלא יעשה והטרגדיה שקרתה כאן היא הקש ששבר את גב הגמל".