שתף קטע נבחר

מיאנמר: חרף איומי החונטה, מאה אלף מפגינים

אתמול בערב הפיצה החונטה הצבאית במיאנמר כרוזים הדורשים מהנזירים הבודהיסטים להימנע מ"מעורבות בעניינים חברתיים". אבל המחאה השקטה המשיכה גם היום - מאה אלף איש, בהם רבבות נזירים, שבו לרחובות להפגין למען הדמוקרטיה. לאחר שהסתיימה ההפגנה, התפרסו כוחות משטרה וצבא חמושים באזור מרכז העיר

הנזירים הבודהיסטים במיאנמר (בורמה), העומדים בראש ההפגנות הגדולות ביותר שנערכו במדינה מזה שני עשורים, הפרו היום (ג') את הוראתה המפורשת של החונטה הצבאית במדינה ושבו לרחובותיהן של שתי הערים הגדולות במדינה, כדי להשתתף בהפגנות ההמוניות נגד המשטר.

 

עם תום ההפגנה, התפרסו ברחובות העיר מאות שוטרים חמושים ברובים, אלות ומגינים - בעיקר סביב האזור שבו הסתיימה הצעדה היום. עדי ראיה העלו את האפשרות שהראשי החונטה מעוניינת למלא את מרכז העיר בכוחות צבא כדי לעצור בכוח את הישנותן של ההפגנות.

 

אתמול בערב - אחרי שמאה אלף מפגינים, בהם אלפי נזירים, צעדו אתמול בינגון הבירה ותבעו את השבת הדמוקרטיה למדינה - פרסמו ראשי החונטה גינוי חריף נגד ההפגנות, ואף איימו לנקוט צעדים נגד המפגינים, שלטענתם "מושפעים מאויבי המשטר מבית ומחוץ". כרוזים שפרסמה החונטה קראו לנזירים להישאר במנזרים ולהימנע מ"מעורבות בעניינים אזרחיים". ואולם גם הבוקר נהרו כמאה אלף מפגינים, בהם רבבות נזירים, לרחובות ינגון - וזכו לתשואות ההמונים. קרוב לאלף נזירים נוספים הפגינו בעיר מנדליי.

 

כמו ההפגנות הקודמות, גם ההפגנה היום החלה בתפילה המונית בפגודת שווגדון, המקדש החשוב במדינה, ומשם יצאו הנזירים בצעדה אל מרכז העיר. "ההפגנה הזאת אינה רק למען רווחתם של האזרחים. זו הפגנת תמיכה במאבקם של הנזירים למען הדמוקרטיה, והפגנה למען זכותו של העם לקבוע בעצמו את עתידו", אמר אחד הנזירים המפגינים לסוכנות הידיעות AP. "העם במיאנמר לא יכול לשאת יותר את הממשל הצבאי".

 

ההפגנות במיאנמר נמשכות מזה שמונה ימים. הן אינן אלימות: הנזירים צועדים ברחובות בדממה מוחלטת, בלי צעקות או אלימות. אלפי נזירים בודהיסטים, שלרוב אינם מתעניינים בהבלי העולם הזה, הגיעו למסקנה שעריצות החונטה הצבאית

הגיעה עד נפש. יחד עמם צועדים עשרות אלפים מתושבי המדינה.

 

המחאה עוררה הדים בעולם כולו, ומאבקם של הנזירים בחונטה זוכה לתמיכתם של מדינות רבות. נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, צפוי להודיע היום בנאומו בפני אסיפת האו"ם, על סנקציות נגד המשטר הצבאי - כדי לתמוך במאבק להשבת הדמוקרטיה במדינה.

 

גם ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, קרא לאיחוד האירופי לנקוט עמדה נוקשה יותר נגד המשטר הצבאי במיאנמר, ולהטיל עליו סנקציות אם נציגיו "מקבלים את ההחלטות השגויות".


פורסם לראשונה 25/09/2007 09:30

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנזירים המפגינים
צילום: איי אף פי
המקדש בינגון שממנו יצאה ההפגנה
צילום: איי אף פי
מומלצים