ארה"ב: ביהמ"ש ישקול חוקיותן של זריקות הרעל
בעקבות פנייתם של שני רוצחים שהורשעו ונידונו למוות - ידון בית המשפט העליון בארצות הברית בשאלת חוקיותן של הוצאות להורג באמצעות זריקת רעל. הנידונים למוות טענו כי מדובר בעונש קשה ואכזרי במיוחד, ופרקליטם טען כי מדובר באחד התיקים המשמעותיים ביותר שהובאו בפני בית המשפט העליון הנוגע לסוגיית עונש המוות
בית המשפט העליון בארצות הברית הסכים היום (ג') לדון בשאלה האם הוצאה להורג באמצעות זריקת רעל היא מנוגדת לחוקת המדינה - בעקבות פנייתם של שני אסירים הממתינים להוצאה להורג.
בית הדין יקשיב לפנייתו של הרוצח המורשע ראלף בייז ושל עמיתו הנידון למוות תומס קלייד בולינג. השניים תבעו את מדינת קנטקי בשנת 2004, בטענה שהוצאה להורג באמצעות זריקת רעל היא עונש קשה ואכזרי במיוחד. הוצאתו להורג של בייז נקבעה להלילה - אך בית המשפט העליון של מדינת קנטקי השעה את ביצוע גזר הדין מוקדם יותר החודש.
"זהו כפי הנראה אחד התיקים החשובים ביותר מזה עשורים המתייחס לסוגיית עונש המוות", אמר דיוויד בארון, עורך הדין המייצג את בייז ובולינג בתביעתם בפני בית המשפט.
סוגיית ההוצאות להורג בארצות הברית זכתה לביקורת ולגינויים באירופה - ובייחוד הנוהל לבצע את ההוצאות להורג באמצעות זריקות רעל. בדצמבר שעבר, התעוררה סערה בארה"ב לאחר שהוצאתו להורג של רוצח מורשע, אנחל ניבל דיאז בן ה-55, נמשכה 34 דקות, כפול מהזמן המקובל. פתולוג שבדק את גופתו של דיאז לאחר שנקבע מותו, אמר כי מחט המזרק שהיתה אמורה להחדיר את הרעל לגופו ניקבה את ורידיו של דיאז ולאחר מכן חדרה גם לרקמה רכה בזרועו. בעקבות
האירוע, החליט מושל מדינת פלורידה ג'ב בוש להשעות את כל ההוצאות להורג במדינה.
מושל אחר שלא הסכים להשעות את ההוצאות להורג במדינתו הוא מושל טקסס ריק פרי. על אף קריאתו של האיחוד האירופי לפרי להשעות את ההוצאות להורג הנהוגות במדינה ב-25 השנים האחרונות, החליט פרי שלא לשעות לקריאה. בחודש אוגוסט לבדו תוכננו להתבצע במדינה חמש הוצאות להורג באמצעות זריקות רעל.