שתף קטע נבחר

מיאנמר: הצבא השתלט על רחובות ינגון

כוחות הביטחון, שפעלו במצוות החונטה הצבאית, הצליחו לפזר לחלוטין את הפגנות הענק בעיר תוך שימוש בכוח ובאש חיה. התושבים איבדו כל תקווה לדמוקרטיה לאחר שהנזירים, מובילי המאבק, ננעלו בתוך המנזרים

סוף התקווה לדמוקרטיה? צבא מיאנמר וכוחות המשטרה של המדינה הצליחו הלילה (שבת) להשתלט על ינגון ולפזר את רובם המוחלט של המפגינים שהשתתפו בהפגנות הענק שנערכו בה בימים האחרונים. לפי דיווחים מאוד בני אדם נעצרו במהלך ההפגנות, ורבים נהרגו. שליח האו"ם למדינה, איברהים גמברי, יצא אליה על מנת לשכנע את ראשי החונטה הצבאית להפסיק את השימוש בנשק, בניסיון להביא לסיום ההפגנות.

 

עדי ראייה מספרים כי כמה קבוצות קטנות של מפגינים עודן מתגודדות בחלק מהרחובות, ואנשי המשטרה יורים לעברן אש חיה וגז מדמיע. כמה שעות מוקדם יותר ניתקו אנשי החונטה הצבאית השולטת במדינה את רשת האינטרנט במיאנמר, ונעלו את שערי המנזרים הבודהיסטים בינגון – שנזיריהם היו ממובילי ההפגנות נגד המשטר הצבאי.

 

לפי דיווחים, רחובות ינגון כעת ריקים ממפגינים, ורק מדי פעם נראים שוטרים חמושים שרודפים אחר קבוצות קטנות שלהם. כאמור הנזירים, שהיו ממובילי המאבק, נעולים כעת בתוך המנזרים.


הנזירים הובילו את ההפגנות (צילום: AFP) 

 

כל המנזרים בערים הגדולות, ינגון ומנדלאי, ננעלו והוקפו בגדות תיל. שומרים חמושים הועמדו בצידם החיצוני, והדרכים המובילות אליהם נחסמו. נעילתם של הנזירים בתוך המנזרים הייתה מכה קשה להפגנות ההמוניות נגד המשטר. "הנזירים היו אלו שנתנו לנו אומץ", אמר אחד מתושבי המדינה, "אני לא חושבת שנותרה לנו עוד תקווה לנצח במאבק הזה".

 

אתמול סיפר שגריר אוסטרליה במיאנמר (בורמה לשעבר) כי שמע שמספר ההרוגים בהפגנות במדינה "גדול פי כמה" מהמספרים שפורסמו. על פי הדיווחים, במהלך פיזור הפגנה באש חיה נהרגו כתשעה מפגינים - בהם גם צלם עיתונות יפני.

 

יפן הביעה זעם נוכח מותו של הצלם היפני, והצליחה לסחוט התנצלות ממיאנמר על התקרית. סוכנות הידיעות היפנית "קיודו" דיווחה כי שר החוץ של יפן נפגש עם שר החוץ של מיאנמר במטה האו"ם בניו יורק והביע בפניו את מחאתו על המוות.

 

לפי הדיווח, ענה לו שר החוץ של מיאנמר כי הוא מצר על התקרית והוסיף: "ההפגנות מתחילות להרגע, ואנחנו רוצים לרסן את הצעדים הננקטים נגדם".

 

ההפגנות במיאנמר הן הגדולות ביותר שהיו במדינה מזה 20 שנה והשתתפו בהן לפי ההערכות כ-70 אלף בני אדם. המפגינים מוחים נגד שלטון החונטה הצבאית ודורשים את השבתה של הדמוקרטיה למדינה. השלטונות הצבאיים החלו לפני ימים אחדים להשתמש בנשק חם ובכוח רב כדי לפזר את ההפגנות, מה שהוביל לביקורת בינלאומית חריפה מצד מדינות רבות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השוטרים ברחובות
צילום: איי פי
הפגנות ענק
צילום: איי פי
הנזירים נכלאו
צילום: איי אף פי
מומלצים