מחקר: גברים בעלי קול עמוק מביאים יותר ילדים
על פי ממצאי המחקר, ככל שקולו של הגבר עמוק יותר, כך הסיכויים גדולים יותר שיהיה אב ליותר ילדים
בני אדם בעלי קולות עמוקים נוטים להביא יותר ילדים מאלו המדברים בטון גבוה. כך קובעים מדענים במחקר חדש. הממצאים מבוססים על קבוצת ציידים-לקטנים בטנזניה הידועים בשם שבט ההאדזה (Hadza) שניתן לחקור אותם בלי הטיה כי אינם משתמשים בשום אמצעי לפיקוח על הילודה.
- עוד באתר "הידען": מי הוא אגנוסטיקן? - מאמר מאת ברטראנד ראסל
לגברים בעלי קולות נמוכים היו בממוצע שני ילדים יותר מאשר לגברים בעלי קול גבוה. הדבר תואם תצפיות לפיהן נשים מוצאות קולות גבריים מושכים יותר, על פי המחקר, שפורסם בכתב העת ביולוג'י לטרס.
"יש סיבות רבות מדוע קול נמוך יותר מביא הצלחה" אמרה לאתר ה-BBC קורן אפיצלה מהמחלקה לאנטרופולוגיה בפקולטה למדעים ואמנויות באוניברסיטת הרווארד. "טונים נמוכים הם סוגסטיביים בשל רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון, שיכול לגרום לנשים לבחון את התכונות הגבריות כגון כשרון ציד ולפיכך אספקת מזון טובה יותר. יכול להיות שגברים בעלי קולות עמוקים פשוט מתחילים להקים את המשפחה מוקדם יותר. איננו יודעים עדיין מה עומד מאחורי התופעה".
קבוצתה של אפיצלה חוקרת את שבט ההזדה משום ש"הם מספקים חלון לעבר שלנו". הם חיים את חייהם בדרך דומה לזו שחיו בה אבותנו והתנהגותם יכולה להאיר פנים רבות של האבולוציה שאחרת היו נעלמות בשל התרבות המודרנית.
ניסוי פשוט
נשות ההאדזה אוספות פירות יער וחופרות כדי להשיג פקעות בעוד הגברים צדים בעלי חיים ואוספים דבש. את הנישואים לא מארגנים, כך שגבר ואישה יכולים לבחור זו את זו. ההאדזה הם מונוגמיים אך רומנים מחוץ לנישואים מקובלים, וקצב הגירושים גבוה. לצורך המחקר הוקלטו קולותיהם של 49 גברים ו-52 נשים בגילאים 18 עד 55.
הניסוי היה די פשוט, אומרת אפיצלה. "הלכתי לתשע מחנות שונים ופשוט נתתי להם להגיע לג'יפ שלי ולהקליט אותם אומרים הוג'אמבו, שפירושו שלום, לתוך מיקרופון. לאחר מכן ניתחתי את הקול ואת גובה הצליל והשוותי זאת עם נתוני הפריון של אותו אדם – כמה ילדים ישלו וכמה מהן עדיין שרדו.
הממצאים גילו כי ככל שקולו של הגבר עמוק יותר, כך הסיכויים גדולים יותר שיהיה אב ליותר ילדים, אמרה. היא הוסיפה כי אין קשר בין גובה הקול לכושר השרידות של הילדים. "מצאנו שלנשים, גובה הקול לא קשור לרביה."
"יתכן שהדו צורתיות של הקול בין גברים ונשים התפתחה לאורך אלפי שנים, בעיקר בשל ברירת ההזדווגות", מסבירה אפיצלה. "יתכן שהיתה פעם שהקולות של גברים היו קרובים יותר בגובה הצליל מאשר היום.
הקבוצה מתכננת להרחיב את המחקר לנתח את הנתונים שנאספו בניסוי שנועד לבחון האם קולות נמוכים יותר בקרב ההאדזה מהווה גם סמן של ביצועיו של האיש. "הכרזתי על האולימפיאדה של ההאדזה", היא אמרה.
"אנשי הצוות משתתפים במגוון רחב של פעילויות כגון תחרות קליעה למטרה, ריצה, ציד וכו'. אני מתכוונת לבחון את התוצאות הללו ולראות אם יש קשר בין הצלחה בציד, כישורי רביה וגובה הקול. המחקר בוצע בשיתוף דייויד פיינברג מאוניברסיטת מקמאסטר ופראנק מארלו מאוניברסיטת מדינת פלורידה.