שתף קטע נבחר

 

נטשה מסדרת את ארונות המטבח, חלק ב'

נטשה כבר בשוונג, אז היא ממשיכה לסדר את המטבח ואתם זוכים בעוד טיפים מצויינים

מאז שעברתי לבית חדש, סבל המטבח שלי מכאוס וחוסר יעילות, עד שהחלטתי להזעיק לעזרה כמה יועצות לסידור וארגון הבית. מהביקורת הבונה שהעבירו המקצועניות על המטבח שלי אימצתי כמעט את כל העצות: ארגנתי את הפריטים השונים במטבח לפי קבוצות ומטרות; העברתי את המזווה לארון אחד גדול הרחק ממקורות חום; סידרתי את המצרכים בצורה הגיונית ונוחה - מצרכי האפייה במקום אחד, פסטות ואיטריות באחר והתבלינים במגירה מיועדת רק להם. במקום להתייאש מארונות עמוקים ולא נוחים יצרתי הדמיה של מגירות נוחות לשליפה על ידי סידור הפריטים השונים בסלסילות. הכלים היומיומיים תפסו את מקומם במקום אחד שנגיש לשליפה של ילדים. רק מכשירי החשמל עדיין מחכים למיון ולסידור - אבל אני בדרך הנכונה.

 


ווים - דרך נהדרת לסדר את המטבח (צילום: עדי גלעד)

 

והנה עוד כמה עצות טובות לסידור המטבח, כי כבר התחלתי לסדר ו"תפסתי שוונג":

 

סידור קופסאות לאחסון

אין צורך לשמור כל קופסה וקופסה שקיבלתם אי פעם עם איזה סלט בסופרמרקט. הרבה יותר פשוט להשקיע בקניית סט אחד של קופסאות מלבניות או מרובעות (לא עגולות, אלה מבזבזות מקום בארון). הן לא חייבות להיות יקרות, אבל כדאי שיתאימו גם לשימוש במיקרו. כדאי שהקופסאות יהיו בגודל אחיד - כך יהיה קל יותר לאחסן אותן, כי נוכל לשים אותן זו בתוך זו ולחסוך במקום. אני צמצמתי את הקופסאות שלי לפי הצרכים, במקום להחזיק קופסאות סתם: קופסאות קטנות לרטבים ומצרכים קטנים, בינוניות למנות אישיות, וגדולות כי לפעמים צריך לאחסן תבשילים לגדוד.

 

נגד חיפושיות ועשים

כדי למנוע גדילתן של חיות קטנות כגון עשים וחיפושיות הקמח בארונות המזווה, כדאי להניח מספר עלי דפנה בתוך ובין שקיות הקמח, האורז ושאר המצרכים שהחרקים אוהבים. עלי הדפנה מבריחים חרקים ומזיקים ממוצרי המזון. כדאי להחליף את עלי הדפנה כל שלושה חודשים בעלים חדשים.

 

לשמור על פח נקי

אי אפשר למנוע לחלוטין את הדליפות המגעילות של האשפה אל תוך הפח. לכן, כדאי להניח בתחתית הפח נייר סופג, שיספוג את הנוזל וישאיר את הפח נקי. כשהנייר מתלכלך אפשר פשוט להחליף אותו.

 

מה שמים ב"קרוסלה"

ב"קרוסלה", הארון עם המדפים המסתובבים, לא כדאי לאחסן כלים שבירים, אלא סירים ומחבתות בלבד.

שימו לב שלרבים מהסירים שנמכרים היום יש מכסים שבירים, והקפידו להניח כל מכסה על הסיר המתאים כשהוא הפוך, כדי שלא יזוז. בדרך כלל נותר לא מעט מרחב מבוזבז בין הקרוסלה לדופן הארון. כדי לנצל אותו, נעצו בקיר הפנימי של הארון מספר ווים ותלו עליהם מחבתות. אני ניצלתי את הקרוסלה דווקא לאחסון מוצרי מזווה, כי היא רחוקה מספיק מכל מקור חום חשמלי ולחות, וגם בגלל שיש לי מגירות שמיועדות לסירים ומחבתות.

 

לנצל את מתקן הייבוש

יש לכם מעל הכיור ארון עם מתקן ייבוש? גם כאן אתם יכולים לתקוע כמה ווים ולנצלם לצורך תליית מספר חפצים כמו מסננת קטנה, פומפייה וכו'. או שאתם יכולים לעשות כמוני: לסגור את החור שמעל הכיור ולנצל את המקום לאחסון כלים.

 

לסדר את הגביעים

גבעי יין תופסים מקום רב בארונות. כדי לצמצם את השטח שהם תופסים, נסו לסדר אותם בזיגזג, כשגביע אחד ניצב על רגלו והגביע שלידו ניצב על פניו. סידור זה יאפשר ניצול מקסימלי של המקום. חברה המליצה לי לרפד את המדפים והמגירות המיועדים לאחסון כוסות וגביעי יין במשטח סיליקון נגד החלקה, רעיון יעיל במיוחד שמונע מכלי זכוכית לרעוד כשפותחים את המגירה. אני ריפדתי 3 מגירות גדולות במשטח של גליל סיליקון שקוף שקניתי ב'איקאה' תמורת 29 שקלים.

 

 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: איליה גוררי)

 

הקליקו כאן לכל הפוסטים בבלוג של נטשה

 

פוסטים אחרונים:

נטשה מסדרת את ארונות המטבח

פילים וחצילים בארון הבגדים

מאפה תפוחים בקרם דבש

מרק עוף לימוני בסגנון יווני

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארון מסודר. בקרוב אצלכם
צילום: ליאת פז
נטשה חיימוביץ'
צילום: יניב אדרי
לאשה בפייסבוק
מומלצים