"נייטוויש" מתחילים מחדש בישראל
אחרי שהקלידן פיטר את הזמרת וגרם לסערה תקשורתית בהיקף לאומי, מתחילה להקת המטאל הפינית "נייטוויש" את סיבוב ההופעות העולמי שלה עם הזמרת החדשה, דווקא בישראל. "זה היה מאוד קשה", אומר הקלידן תומאס הולופאינן בראיון בלעדי ל-ynet, "אבל הסערה הזו גם קרבה וגיבשה אותנו"
אלה היו ארבע שנים מוטרפות עבור חברי להקת "נייטוויש" (Nightwish). טאריה טורונן, מי שהיתה זמרת הלהקה ואחד מסמליה המוכרים ביותר, פוטרה במפתיע. יום אחד החליט הקלידן, אחד ממייסדי הלהקה והיוצר העיקרי בה, תומאס הולופאינן, לפרסם באתר הלהקה מכתב פיטורים, ולפנות אישית לטורנן. הולופאינן שפך את ליבו וכתב כי טורונן היא כבר לא אותה ילדה מתוקה שהכיר פעם, שבעלה הארגנטינאי שינה אותה לגמרי, שכל מה שמעניין אותה זה כסף ועסקים ושהוא כבר לא רוצה לכתוב שירים שאותם היא תשיר.
לפני שמתעמקים בעניין, חשוב להבין את הרגישויות והפרופורציות. בסקנדינביה אוהבים מטאל והרבה. "נייטוויש", שדוגלת במטאל סימפוני מדויק ומוכרת היטב בתעשיית המטאל העולמית, היא אחת הלהקות הפופולרית והאהובות ביותר בסקנדינביה בכלל ובפינלנד בפרט, אם לא הכי אהובה. בשביל להבין את גודל הזעזוע לשמע הפיטורים המפתיעים, ניתן לערוך השוואה מקומית: נאמר ששלומי ברכה היה מחליט יום אחד לכתוב מכתב פיטורים ליובל בנאי באתר של משינה. מזעזע, לא?
"זה לא היה אמיתי", מספר הולופאינן ל-ynet, "אי אפשר היה לתאר את זה ולסבול את זה, במיוחד בפינלנד, כמובן. במשך שבועות הופיעו כתבות על הנושא בכל העיתונים האפשריים, בכל תוכניות האירוח ואפילו לראש ממשלת פינלנד היה מה להגיד בעניין, כאילו מדובר בטרגדיה לאומית. זה היה מגוחך. אני ממש לא ידעתי שתיווצר כזו מהומה. הכל ממש הפך לאופרת סבון מציאותית ולאף אחד כבר לא היה איכפת מהמוזיקה, רק ממערכת היחסים. בסופו של דבר, אלה דברים צהובים שהתקשורת ניזונה מהם, ואני מבין את זה, אבל בשבילי הכל כבר היסטוריה".
בכל זאת, מדובר במצב מאוד לא נוח.
"נכון. והחלק הכי קשה הוא להתמודד אחר כך עם הציבור, עם הדברים שכתבו עליך בעיתון, וכתבו הרבה דברים אישיים. לא משנה מה אמרת לעיתונאים, תמיד הם הפכו את הדברים לכיוון הלא נכון. זה היה מאוד קשה, אבל מצד שני כל הסערה הזו היתה גם תהליך שקירב וגיבש את כולנו".
הולופאינן מימין, בלייקרט משמאל. "התקרבנו והתגבשנו"
הגיבוש אכן התקיים, הלהקה המשיכה הלאה ולפני כמה חודשים גם חשפה את זהותה של הזמרת החדשה, אנט בלייקרט. יחד עם הרכש החדש הם יגיעו אלינו במוצ"ש (6.10) ויופיעו בהאנגר 11 שבנמל תל-אביב. עבור מעריצי הלהקה, ההופעה הזאת היא פיסת היסטוריה. מדובר בהופעה הראשונה של הלהקה עם בלייקרט ובפעם הראשונה מזה שנתיים שהלהקה תעמוד יחד על הבמה.
"זה ממש פנטסטי", אומר הולופאינן על הבחירה לעשות את מופע ההשקה בישראל, "תמיד קורה משהו ממש מיוחד כשאתה מופיע במדינה שאף פעם עוד לא היית בה. זה הולך להיות מאוד מיוחד, ובגלל שמדובר בהופעה ראשונה בסיבוב ההופעות, אז יש גם התרגשות יתר. הרעיון המקורי היה להתחיל את סיבוב ההופעות בארצות הברית, אבל אנחנו באים לישראל קודם, ומשם נמשיך לאמריקה".
אתם מודעים לסצנת המטאל הענקית שקיימת בישראל?
"קצת, כן. אני יודע שהתרבות הזו היא גדולה אצלכם. במשך שנים קיבלנו הרבה דואר ממעריצים ישראלים".
מקשיבים ללב
ממש בימים אלה יוצא ברחבי העולם אלבום חדש וראשון של "נייטוויש" עם בלייקרט שנקרא "Dark Passion Play". "למרות שהעבודה על האלבום היתה בזמן הכי גרוע שרק אפשר", אומר הולופאינן על היצירה בזמן הסערה התקשורתית, "אני חושב שזה האלבום שהיה הכי קל ליצור אותו מכל האלבומים שעשינו. זה לקח הרבה זמן, כמעט שנתיים של כתיבה ועשרה חודשים באולפן, אבל האווירה היתה ממש מחזקת וממש רגועה. היו רגעים שזה הרגיש כמו סיפור שלא נגמר ושהקירות של האולפן התחילו לסגור עלינו, אבל בסוף זה היה מסע מתגמל".זו ממש לידה מחדש.
"זה צעד חדש, אבל אני לא חושב שזו התחלה חדשה. אולי יש כאלה שחושבים שמדובר בתחילתו של עידן חדש בחיי הלהקה, אבל אני אישית לא מרגיש ככה. אנחנו פשוט ממשיכים מאיפה שהפסקנו לפני כמה שנים, רק עם שינוי בלהקה".
מה אתם אומרים לכל המעריצים המאוכזבים שלא מרוצים מהפיטורים של טורונן?
"יש להם כל זכות להיות מאוכזבים, אני מבין את זה. אבל אנחנו חייבים להקשיב ללב שלנו וכולם מרגישים ממש שמחים עם השינוי. אין אפשרות שתמיד נוכל לרצות את כולם, כנראה שבשלבים מסוימים אתה צריך להיות קצת אגואיסט, לדאוג לעצמך, ולזכור לא ללקק את התחת לאנשים. ובגלל זה, הלהקה נשמעת היום כמו שהיא נשמעת. כמו שאנחנו רוצים שהיא תשמע".