שתף קטע נבחר

רבבות הפגינו ברחבי העולם נגד שליטי מיאנמר

עשרות אלפי בני אדם ברחבי העולם מציינים יום הזדהות עם מפגנים שקטים למען הדמוקרטיה במיאנמר. המפגינים קראו "לשחרר את בורמה" ודרשו מהאו"ם לנקוט בפעולה חריפה נגד החונטה הצבאית השולטת במדינה

עשרות אלפי בני אדם יצאו היום (שבת) לרחובות בערים שונות ברחבי העולם והפגינו נגד פעולותיה של החונטה הצבאית השולטת במיאנמר (בורמה) לדיכוי המחאה הדמוקרטית במדינה. ההפגנות התקיימו בין היתר באוסטרליה, בבריטניה ובתאילנד.

 

באוסטרליה התכנסו מאות בני אדם סמוך לבית האופרה המפורסם בעיר סידני ואילו במלבורן נערכה צעדת מחאה בהשתתפות כאלף מפגינים. בניו זילנד השכנה צעדו כ-500 מפגינים ברחובות וולינגטון, שם נשאו שלטים שעליהם נכתב: "די לשפיכות הדמים".

 

עשרות תאילנדים הפגינו בשעות הצהריים מול שגרירות מיאנמר בבנגקוק. המפגינים קראו: "לשחרר את בורמה!" ונשאו תמונות של מנהיגת האופוזיציה הבורמזית, אונג סן סו צ'י, שהפכה לסמל המאבק למען הדמוקרטיה במדינה. מפגינים הודים קיימו עצרת מחאה לאור נרות סמוך לאתר הנצחה להרוגי מלחמות בניו-דלהי.

 

ההפגנה הגדולה ביותר התקיימה בבירת בריטניה, לונדון. מארגני הצעדה טענו כי עשרת אלפים בני אדם הגיעו למרכז לונדון במטרה להביע הזדהות עם המפגינים במיאנמר. נזירים בודהיסטים הובילו את המפגינים שצעדו לאורך גדת נהר התמזה.


מחאה בלונדון. הנזירים הובילו את הצעדה (צילום: AP)

 

המפגינים צעקו: "בורמה, בורמה, חופשייה, חופשייה" ולבסוף נעצרו מול מעון ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון, ברחוב דאונינג. מאוחר יותר נערכה עצרת בכיכר טרפלגאר שבה השתתפו כמה חברי פרלמנט, פעילים למען זכויות אדם וגולים ממיאנמר. המפגינים קראו לאו"ם לנקוט בפעולה חריפה נגד החונטה הצבאית במדינה.

 

אתמול התקיים דיון במועצת הביטחון של האו"ם בנוגע למצב במיאנמר. המזכ"ל באן קי-מון אמר אז כי השימוש בכוח שעשתה החונטה לפיזור מפגינים שקטים למען הדמוקרטיה היא התנהגות "מתועבת ובלתי מקובלת". בנוסף, קרא באן למנהיג החונטה להיפגש עם מנהיגת האופוזיציה ולנקוט ב"פעולות אמיצות" למען עידוד הדמוקרטיה וכיבוד זכויות אדם.

 

שליח האו"ם למיאנמר, איברהים גמברי, קרא בדיון לשחרור כל העצירים הפוליטים במדינה ואמר כי מדובר בצעד חיוני לדיאלוג לאומי אמיתי. הוא הזהיר מפני "השלכות בינלאומיות" למשבר הפוליטי במיאנמר וקרא אף הוא למנהיג החונטה להיפגש עם סו צ'י, הנתונה במעצר בית זה יותר מעשור. זאת, על אף הודעת האופוזיציה מוקדם יותר כי אין בכוונת אנשיה להיפגש עם ראשי הצבא. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משמרת מחאה בבנגקוק
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
סו צ'י. סמל המאבק
צילום: איי פי
מומלצים