שתף קטע נבחר

דיווח: חיילי מיאנמר שרפו גופות הרוגי ההפגנות

העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס" דיווח מפי תושבים שכוחות הביטחון השתלטו על כבשן מצפון לינגון וכי בשבוע האחרון עלה עשן מארובותיו ללא הפסקה. חיילים שאיבטחו את האזור איימו לפגוע במקומיים שייפרו את העוצר הלילי. בתוך כך, החונטה צימצמה משמעותית את נוכחות חייליה ברחובות ינגון

צבא מיאנמר (בורמה) שרף בחשאי במהלך השבוע שעבר מספר לא ידוע של גופות אזרחים שנהרגו בהפגנות למען דמוקרטיה במדינה בסוף החודש שעבר, כך מדווח הבוקר (יום א') העיתון הבריטי "סאנדיי טיימס". זאת, בניסיון לטשטש את כמות ההרוגים בהפגנות במדינה הנשלטת על ידי חונטה צבאית. בתוך כך, צימצמה החונטה באופן חד את מספר החיילים ברחובות הערים.

  

על פי הדיווח, תושבים מצפון-מזרח לבירה לשעבר, ינגון, הבחינו בעשן עולה ללא הפסק מכבשן הנמצא במקום וציינו כי על המתקן הוטלה אבטחה כבדה. לדבריהם, משאיות מכוסות בברזנטים הגיעו אל המקום בשעות הלילה וכי חיילים איימו לפגוע במקומיים שיפרו את עוצר שהוטל על האזור החל מהשעה 22:00. הדיווחים הועברו לידיעת גורמים בינלאומיים וצוותי סיוע בינגון.

  

"לא נעשה כל ניסיון לזהות את המתים, להחזיר את הגופות למשפחות או להעניק להן את מינימום הכבוד שדורשת הדת הבודהיסטית", אמר גורם רשמי זר שעודכן בדיווחים, אשר פשטו ברחבי העיר. על פי דיווחים אחרים שמידת אמינותם אינה ברורה בשלב זה, גם פצועים נשרפו למוות בעודם בחיים. שריפת הרוגי ההפגנות החלה ככל הנראה בליל ה-28 בספטמבר, שעות לאחר שצבא מיאנמר פתח באש לעבר נזירים לא חמושים ואזרחים שהפגינו ברחובות ינגון. 

 

על פי הערכות דיפלומטים זרים נהרגו בהפגנות באזור ינגון בין 100 ל-200 בני אדם ובין 4,000 ל-6,000 נזירים ואזרחים נעצרו. החונטה הצבאית דיווחה כי בהפגנות נהרגו עשרה בני אדם, בהם צלם יפני, וכי כ-2,000 נעצרו מהם כ-1,000 עודם במעצר. החונטה הצבאית אינה מאפשרת בשלב זה לארגוני סיוע בינלאומיים להיפגש עם עצורי ההפגנות ולבדוק את מצבם.

 

"אנו מקבלים דיווחים שמרפאות ובתי חולים במדינה קיבלו הוראה שלא להעניק טיפול רפואי לפצועי ההפגנות. אנו יודעים שחלק מהפצועים קיבלו טיפול בחשאי בבתיהם של אזרחים. להערכתנו, אנשים שנלקחו למעצר לא זכו לטיפול רפואי וייתכן שחלקם מתו", אמר גורם רפואי זר. 

 

בתוך כך, החונטה צימצמה באופן משמעותי את מספר החיילים והשוטרים ברחובות ינגון, ככל הנראה מתוך ביטחון כי הצליחה למחוץ את המחאה ההמונית נגד המשטר. המחסום האחרון שנותר בסביבת המקדשים שווגדון וסולה, שבהם נהגו לעבור המפגינים בצעדותיהם, הוסר. עם זאת, רשת האינטרנט, דרכה הועבר תחילה תיעוד העימותים בין המפגינים לכוחות הביטחון, נותרה מנותקת במדינה.

 

הבוקר הודיעה החונטה כי תפסה כלי נשק במהלך הפשיטות שערכו כוחותיה על מקדשים בודהיסטים והזהירה את הנזירים כי תעניש את כל מפרי החוק. אתמול דיווח עיתון בתאילנד פרטים על התעללות חיילים בנזירים, באחד מ-18 המנזרים בהם ערכו כוחות הביטחון של מיאנמר פשיטות ומעצרים. על פי הדיווח, החיילים העמידו את הנזירים בשורה סמוך לקיר והיכו אותם נמרצות ואף גרמו למותם של כמה מהם.

 

אתמול יצאו עשרות אלפי בני אדם לרחובות ערים שונות ברחבי העולם והפגינו נגד פעולותיה של החונטה הצבאית במיאנמר לדיכוי המחאה הדמוקרטית במדינה ולשחרורה של מנהיגת האופוזיציה, אונג סן סו צ'י, שהפכה לסמל המאבק במדינה. הפגנות התקיימו, בין היתר, באוסטרליה, בבריטניה ובתאילנד.

 


פורסם לראשונה 07/10/2007 06:33

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה בתאילנד נגד החונטה (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים