שתף קטע נבחר
 
צילום: אסף רונן

פשוט נהדרת: פפריקה מעושנת

האוכל הפשוט חוזר? יעל גרטי מתמסרת לפשטות ומכינה שקשוקה ותפוחי אדמה בתנור, אבל עם טוויסט: פפריקה מעושנת. הכניסו אותה למטבח שלכם ולא תצטערו

"אני מוכן שהארוחה תהיה אצלך בתנאי שלא יהיה אוכל פלצני", הודיע אחי הצעיר כשהתווכחנו היכן נחגוג את יום הולדתה של אמי. "פלצני? אצלי"? עניתי בתמימות והתחלתי לתכנן תפריט בלתי-פלצני בעליל. לשולחן הגיעה פיצה נהדרת, ישר מן התנור, אחריה עלו ובאו שני סוגי תפוחי אדמה בתנור, אורז לבן פשוט (וגם אורז מלא, לחובבות הז'אנר), אפונה עדינה, דלורית בתנור, שומר בתנור ו- 3 סלטים רעננים. "זו אחת הארוחות הטובות שאי פעם הגשת לנו", סיכמה גיסתי.

 

"האוכל הפשוט חוזר", הודיעה לילך, חברתי הבשלנית, שנטשה לאחרונה את ג'לי הבלזמי וקפוצ'ינו הפטריות לטובת קציצות דגים ברוטב חריימה, חורשט ואורז פרסי. "אנשים חוזרים לאוכל שכיף לאכול", היא אומרת, "מבלי להתאמץ לזהות את המרכיבים ומבלי להבין איך הכינו את הקציפה". כיוון שכך, הכנתי הפעם משהו פשוט באמת: תפוחי אדמה בתנור ושקשוקה, אבל עם טוויסט: פפריקה מעושנת.

 

פפריקה מעושנת - נעים להכיר

"חיי השתנו מאז שפגשתי בפפריקה המעושנת", מגלה 'שפית בהתהוות' מפורום האוכל של ynet, "אני משתמשת בה להעשרת תבשילי דגים או כל תבשיל בעל רוטב סמיך, מכינה נשנושי בצק עלים עם פפריקה מעושנת ומלח גס, מכינה פלפלצ'וּמה ומה לא. היא טעימה בכל מצב, אי אפשר ליפול איתה".

 

Vanilla'' מפורום האוכל מציעה לבזוק מעט פפריקה מעושנת על חציל קלוי, מעוטר בטחינה ירוקה. "זה עושה פלאים", היא אומרת. עוד היא משתמשת בפפריקה מעושנת להעשרת טעמם של גבץ' ופפריקאש. היכן משיגים? ב"ספייסס" (הדר יוסף, צומת בילו ויהוד), בסניפי "לגעת באוכל" (ראשון לציון ורעננה) ובחנויות תבלינים מובחרות.

 

תפוחי אדמה אפויים בפפריקה מעושנת

אפשר, כמובן, להשתמש בתפוחי אדמה רגילים (אותם יש לקלוף) במקום תפוחי האדמה הקטנים.

 

המרכיבים (ל-3 מנות):

1 שקית (800 גרם) תפוחי אדמה קטנים למיקרוגל

לרוטב:

3 כפות גדושות מיונז

2 כפות שמן זית

1 כף גדושה פפריקה מעושנת

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה (שתוכל להכיל בהמשך את כל תפוחי האדמה) עד לקבלת קרם כתום חלק.
  3. חותכים כל תפוח אדמה ל-4 או 6 חלקים (אין צורך לשטוף אך מומלץ לבדוק שאין פגמים) מוסיפים לקערה. מערבבים היטב. מעבירים לתבנית ואופים במשך שעה או עד שמזלג ננעץ בקלות בתפוחי האדמה. מגישים חם.


תפוחי אדמה אפויים בפפריקה מעושנת (צילום: ירון ברנר)

 

שקשוקה מעושנת

ע"פ רעיון של Vanilla מפורום האוכל

 

רגע הקסם של המנה הזו הוא הרגע בו מוסיפים את הפפריקה המעושנת לרוטב: מערבבים ועוצרים רגע להריח. תענוג. אודה ולא אבוש: ליקקתי את הצלחת.

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

שמן זית

1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק

1 פלפל אדום, מנוקה וחתוך לרצועות דקיקות

1 פלפל כתום או צהוב, מנוקה וחתוך לרצועות דקיקות

7 עגבניות תמר בינוניות או 5 עגבניות רגילות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור גרוס גס

1 כפית פפריקה מעושנת

2 ביצים

 

כלים: מחבת גדולה עם מכסה מתאים

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים כף שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה ומטגנים בצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים פלפלים ומטגנים עד להתרככותם.
  3. מוסיפים עגבניות ומערבבים. מנמיכים מעט את האש ומניחים לעגבניות להתבשל ולהתרכך במשך דקות אחדות.
  4. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס גס ופפריקה מעושנת. מערבבים, טועמים (זהירות, זה חם!) ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  5. שוברים שתי ביצים במרכז המחבת (אני שוברת אותן קודם לכן בקערית, אחת-אחת, כדי לבדוק שהן בסדר, ומעבירה מהקערית למחבת), מנמיכים את האש ומכסים במכסה. מבשלים על אש קטנה מאוד במשך 10-15 דקות, לפי הרכות הרצויה של החלמון (אני אוהבת את הביצה עשויה היטב, כך שאני ממתינה 15 דקות). מסירים מן האש ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אי אפשר ליפול איתה. פפריקה מעושנת
צילום: ירון ברנר
מומלצים