שנות הרוק
שנות התשעים הן שנות הפריחה של הרוקאנרול הישראלי, אבל יזכרו לעד גם כעשור של אסון פסטיבל ערד ורצח רבין. ירדנה ארזי נזכרת בשנים של עצב ושמחה. פרק חמישי
הרוק הישראלי, שראשיתו כבר בשנות השישים, זכה לפריחה גדולה בשנות התשעים. להקות צעירות שהחלו את דרכן במועדונים כמו רוקסן, וגם ביישובים בפריפרייה, סוחפות את הנוער ואת הפסטיבלים הגדולים, ובראשם פסטיבל ערד שהיה אז בשיאו.
אביב גפן, ערן צור, חמי רודנר, דנה ברגר, ענבל פרלמוטר, אסף אמדורסקי, כנסיית השכל, ד"ר קספר, ארקדי דוכין, חמי רודנר, פבלו רוזנברג ועוד רבים ונפלאים, נחשפים אז לראשונה וכולם צעירים ורעננים, מקוריים וחדשניים. עד היום כיף לשמוע אותם. רובם גם היו בפסטיבל ערד ההוא ב-1995, בו קיפחו את חייהם איטן פלד, חן יצחק ונעמה אלקריב.
1995 הייתה שנה קשה לכולנו והשירים העצובים שזוהו עם רצח רבין או נכתבו בעקבותיו, הם חלק מהפסקול שמלווה אותנו גם היום.
ובאותה נימה ממש, חוב קטן שנשמט מהעשור הקודם. את השיר "אין לי ארץ אחרת" כתב אהוד מנור בעקבות מלחמת לבנון. הוא נכתב במקור כשיר מחאה, אבל מכל הצדדים של המפה הפוליטית מיהרו לאמץ אותו. קורין אלאל הלחינה את השיר לאלבום "אמצע ספטמבר" של גלי עטרי ב-1986 והוא הפך לאחד ההמנונים החשובים של כל ישראלי באשר הוא. זכור במיוחד הביצוע המצמרר של גלי מהמופע הראשון לזכרו של רבין, כשהיא ללא כל ליווי מוזיקלי והקהל זועק איתה כל מילה.
מצעד השישים נועד להזכיר לכולנו את השירים היפים שהתנגנו ועודם מתנגנים בכל אוזן ישראלית. יצאנו לדרך ב-1948 ובכל שנה מתווספים עוד ועוד שירים, יוצרים, זמרים וקלאסיקות נצחיות. לא נברנו בארכיונים ולא גייסנו חוקרי זמר, בעיקר השתדלנו, העיתונאי שלומי לאופר ואני, לדלות מהזיכרון הקולקטיבי את הצלילים שסחפו מדינה שלמה בכל שנה, מאז ועד היום.
1988 - חלון לים התיכון / אור
מילים: יעקב גלעד. לחן וביצוע: יהודה פוליקר
מילים ולחן: נעמי שמר. ביצוע: שושנה דמארי
אני זוכרת את הפעם הראשונה בה שמעתי את השיר "עיניים שלי" של יהודה פוליקר שיצא לרדיו ב-1985. בשבילי הוא היה הרוקיסט מלהקת "בנזין", שמאוד אהבתי ופתאום גיליתי אותו מרגש ועוצמתי עם שיר יווני. דרכו גיליתי את המוזיקה היוונית והיכולת שלה לגעת ישר בלב.
דמארי במעמד פרס ישראל (צילום: סער יעקב, לע"מ)
שלוש שנים מאוחר יותר, ב-1988 פוליקר הוציא את אחד האלבומים המעניינים, היפים והחשובים שעסקו בשואה - "אפר ואבק", שנגע ביד חשופה בכאבם של בני הדור השני ויצר שירים שכל אחד מהם הוא מאסטרפיס. לשמוע ולדמוע: "אפר ואבק", "כשתגדל", "כאן התחנה טרבלינקה" והבולט בהם "חלון לים התיכון", שמתאר מכתב שנשלח ב-1950 מגבר שעלה לישראל לאהובתו אי שם באירופה. יעקב גלעד בכישרונו האדיר ויהודה פוליקר שהלחין, עיבד וביצע כמו שרק הוא יודע - לשיר ולהשאיר דקירה בלב.
באותה שנה תקדים לא פחות חשוב. לראשונה מוענק פרס ישראל לזמרת, מי אם לא למלכת הזמר העברי שושנה דמארי. בעקבות קבלת הפרס שושנה חוזרת לאולפני ההקלטות. בתחילה עם בועז שרעבי והדואט "לשיר איתך" ולאחר מכן היא מוציאה אלבום חדש בהפקתו המוזיקלית של מתי כספי ומתוכו בולט במיוחד השיר "אור" שכתבה והלחינה לכבודה נעמי שמר ושהפך עד מהרה לשיר עם.
עוד באותה תקופה: שנה נפלאה למוזיקה הישראלית ושנה שבה מכירות התקליטים הרקיעו שחקים. למעלה מעשרה תקליטי פלטינה בשנה אחת מוצלחת. שלמה ארצי עם "חום יולי אוגוסט" עטור השבחים ומתוכו הלהיט "תחת שמי ים תיכון". גלי עטרי, זמרת מצוינת שתמיד ידעה לבחור שירים איכותיים ששרדו את מבחן הזמן, מוציאה את "אלבום השנה": "צעד אחד לפני הנהר" ובו "נפאל", "רק אתמול" ו"מקיץ אל חלום". סי היימן, זמרת נשמה ורוקרית נועזת באותה תקופה כובשת את הרדיו עם ההמנונים הפמיניסטיים "לא עובדת בשביל אף אחד" ו"גיבור גדול".
ריטה מוציאה אלבום שני מצליח ובו "ימי התום", "עטוף ברחמים" ו"אני חיה לי מיום ליום", גם ריקי גל זוכה להצלחה עם אלבומה שני "מה זאת אהבה?", בהפקתו המוזיקלית המשובחת של מתי כספי. הטרובדור מאיר אריאל מושמע בלי הרף עם "נשל הנחש" ויוצר לעצמו שפה ייחודית וקהל נאמן. שלמה יידוב עם הלהיט "חולם בספרדית" ורמי פורטיס מצליח לפרוץ מהשוליים של הרוק עם האלבום "סיפורים מהקופסה" שזוכה להתעניינות גדולה ולהדים חיוביים גם ברדיו. היה פה כל-כך מעניין ורק אותי שלחו לאירוויזיון.
1989 – עוד יהיה לי
מילים: רחל שפירא. לחן: ירוסלב יעקובוביץ'. ביצוע: מרגלית צנעני
מרגול פרצה לחיינו כבר ב-1986. זמרת בלוז אמיתית, שמהראיון הטלוויזיוני הראשון שלה הוכיחה לכולם שיש לה חותם משלה, שפה משלה ונוכחות ייחודית. ב-1989 היה לה להיט קרימינלי שעשה לכולם שליכטה בלב. "יום אחד אולי אפרוש כנפיים" כתבה לה רחל שפירא והיא שרה עם כל הנשמה ועשתה את זה בגדול, בין היתר הודות לחיבור המוזיקלי עם המלחין והמעבד הפלילי ירוסלב יעקובוביץ'. שניהם, אגב, ליוו אותה בהצלחה לאורך כל הקריירה.
מרגול. היתה קרימינלית מההתחלה (צילום: דביר כחלון)
עוד באותה התקופה: שנה לאחר אלבום הבכורה המצליח "פנים ושמות", הזמר והיוצר דני רובס מוציא לרדיו את הלהיט האימתני "איך הוא שר" שגם נבחר כשיר השנה. מאז ועד היום כולם משוכנעים שהשיר נכתב בעקבות סיפור חייו של זהר ארגוב. דני, אגב, טוען אחרת ומבחינתי מה שבאמת חשוב זה שמדובר בשיר טוב שמושמע עד היום.
וגם: החברים של נטאשה מוציאים אלבום בכורה מצליח ורב להיטים, ומיד ברור שזוהי ריצה למרחקים ארוכים ושעוד נשמע רבות על ארקדי דוכין ומיכה שטרית, שניהם יחד וכל אחד בנפרד. להקת אטרף שרים על "שולה" ומה שהם עשו לה בחצר. חווה אלברשטיין מוכיחה שהיא עוד בשיאה עם "לונדון" של חנוך לוין. קורין אלאל כובשת את הרדיו עם "חפש באנטרטיקה". דפנה דקל שואלת "מי יציל את הבית שלי?" ואצל ליליה "גבר שר באמבטיה".
הזמר חיים משה זוכה להצלחה מסחררת עם השירים "כל נדריי" ו"נשבע" שהם חלק מהפלייליסט בכל חתונה עד היום, וגם "תודה", שיר יווני שתרגם עבורו עוזי חיטמן והפך מיד ללהיט מהדהד. ושימו לב לזמר מאוד צעיר עם שיר מקסים שזוכה לפופולריות גדולה – קוראים לו רון שובל והוא שר "לפעמים".
1990 – ציירי לך שפם
מילים: מיקיאגי. לחן וביצוע: נוער שוליים
להקת נוער שוליים הגיחה לחיינו עם להיט ענק ששיגע את המדינה - "ציירי לך שפם". הם היו רעננים ומדליקים וכל המדינה נגנבה מקול הפלצט של מיקיאגי. היו להם גם שירים עם ניחוח שונה לגמרי כמו "ענוג" ו"אמסטרדם". ואולי הם עוד יעשו איחוד.
נוער שוליים. שיגעו את המדינה (עטיפת האלבום)
עוד באותה התקופה: להקה צעירה ומעניינת משחררת להיטים לרדיו, קוראים לה "אתניקס" ועד מהרה היא תכבוש את המדינה. שלומי שבת, זמר עם קול מענג, מוציא את "בגלל הרוח" שכתבה אחותו לאה שבת, גם היא זמרת ויוצרת מוכשרת וייחודית. דני סנדרסון ומזי כהן שרים על "דון קישוט" ורפי פרסקי שואל "כמה פעמים ספרת עד עשר?"
1991 – הקיץ האחרון
מילים ולחן: מקס גת-מור. ביצוע: שפיות זמנית
השיר "הקיץ האחרון" עדיין מחזיק בשיא ישראלי - השיר שצעד הכי הרבה שבועות במצעד הפזמונים העברי. 52 שבועות, שנה שלמה הוא היה שם ואפשר להבין למה. להקת "שפיות זמנית" כבר עמדה על סף פירוק כשהם זכו בפסטיבל כישרונות צעירים והפרס היה סינגל לרדיו. הסינגל הפך לאחד השירים המרגשים והקסומים שמתארים את הלך הרוח של דור שלם. הלהקה עצמה הוציאה שני אלבומים ומאז התפרקה, אבל השיר נשאר איתנו.
עוד באותה התקופה: אתי אנקרי, זמרת ויוצרת שאני מאוד מעריכה מוציאה אלבום בכורה נפלא שגם הקהל וגם המבקרים אהבו. בלטו מתוכו השירים "רואה לך בעיניים" ו"לך תתרגל איתה". גידי גוב תמיד איתנו עם שירי אלבומו "אין עוד יום": "אני שוב מתאהב" ו"נאחז באוויר". יהודה פוליקר ממשיך רצף של הצלחות כבירות עם "פחות אבל כואב" ובו גם השירים "דברים שרציתי לומר", "פרח", "יורם" ו"הצל שלי ואני". במקביל הוא מלחין לזמרת יהודית תמיר את השיר "רומיאו" שהושמע ללא הרף בתקופת מלחמת המפרץ הראשונה. באותה תקופה כולנו "על גגות תל אביב" עם הטילים ובעיקר עם אלונה דניאל.
אביב גפן הצעיר מוציא אלבום בכורה בשם "אור הירח", גם ברי סחרוף חוזר לארץ ומוציא אלבום בכורה נפלא עם שירים בלתי נשכחים כמו "חלליות" ו"אמונה עיוורת". כרמלה גרוס ואנגר שרים על "תמונה אימפרסיוניסטית". דיוויד ברוזה עם ההמנון של מצדה "מתחת לשמיים" ואורנה ומשה דץ מייצגים בהצלחה את הכבוד הלאומי שלנו באירוויזיון וזוכים במקום השלישי והמאוד מכובד עם השיר "כאן" שכתב והלחין עוזי חיטמן, ושהפך לאחד משירי העם ישראל ושל הקהילות היהודיות בעולם.
1992 – תותים
מילים: זאב נחמה. לחן: זאב נחמה ותמיר קליסקי. ביצוע: אתניקס
להקת אתניקס שיחקה אותה בענק מהרגע הראשון והיא משקפת את השילוב המוצלח בין מוזיקת רוק למוטיבים ים תיכוניים. כאלה אנחנו. הקהל אימץ אותם מהרגע הראשון וכך גם הרדיו לאורך כל השנים. זאב נחמה ותמיר קליסקי בורכו ביכולת נדירה ליצור להיטים מרקידים וכך הם זכו לכבוש את תואר להקת השנה חמש פעמים ברציפות, יותר מכל להקה אחרת בישראל. אין מה להגיד, הם חלק מהקוד הגנטי שלנו.
אתניקס. מוטיבים מזרח תיכוניים
בהמשך אימצו נחמה וקליסקי שורה ארוכה של זמרים שזכו כל אחד בתורו להצלחה וללהיטים, די אם נזכיר את זהבה בן, שרון חזיז, שרית חדד וכמובן אייל גולן. נחזור ל-1992 ואז הלהיט הגדול שלהם היה "תותים", שלימים אפילו אהוד ברק העיד שזה השיר האהוב עליו ביותר, ואם אהוד אמר, אנחנו לא מתווכחים.
עוד באותה התקופה: המון להקות צעירות פורצות, בין היתר הודות למועדון רוקסן שהיה אז בשיאו, חלקן לא שרדו את מבחן הזמן, אבל איזה מזל שהן השאירו לנו שירים יפים כמו: "ירח כחול" של להקת גן חיות, "מנגנת באך" של הרידינג ג' ו"מסכה" של להקת דרמה.
"החברים של נטשה" מוציאים אלבום שני ובו "עוד נגיעה" ו"על קו הזינוק". כנסיית השכל מגיעים משדרות עם ה"אני מאמין" שלהם, ועוד להקה חדשה מאותה עיירה מוזיקלית, קוראים להם "טיפקס" וללהיט הראשון שלהם קוראים "הרבי ג'ו כפרה". ועוד הערה בשוליים: להקת רוק חדשה שלא מכניסה אף שיר לרדיו, אבל תצליח גם בלעדיו – "היהודים".
וחוץ מלהקות היו לנו גם את מאיר בנאי שמוציא אלבום מאוד מצליח ונוגע. להיטי האלבום היו "וביניהם" ו"אהבה קצרה" שגם היה שיר השנה, אבל מרגש במיוחד היה השיר "שער הרחמים" שנשמע כמו תפילה זועקת. גם גלי עטרי זוכה להצלחה עם "חזקה מהרוח", "ערמונים מהאש" ו"ביום שאחרי" בהפקתה המוזיקלית של חברתה הטובה קורין אלאל, ושלמה ארצי ממשיך לדהור הפעם עם "ירח".
1993 – עכשיו מעונן
מילים, לחן וביצוע: אביב גפן
אביב גפן תפס את עיקר תשומת הלב מהרגע שבו נכנס אל חיינו בשמלה של טובה'לה ואיפור כבד. הוא היה פרובוקטיבי אבל מוכשר כמו שד, והוויכוח הציבורי שהתעורר סביבו היה חסר תקדים. האשימו אותו שהוא גורם לנערים למחשבות אובדניות, קראו לו משתמט, לא הבינו את האיפור הכבד ונחרדו מהשורה "אנחנו דור מזויין".
גפן. פרובוקטיבי אבל מוכשר (צילום: מיכאל קרמר)
אבל מתחת למסרים הנוקבים הסתתרו מנגינות יפהפיות שכבשו את הנוער וגם הולידו את המעריצים הצמודים שזכו לכינוי "ילדי אור הירח". מבין שיריו המוקדמים השיר שזכה לחשיפה המשמעותית ביותר היה "עכשיו מעונן", כשם אלבומו השני.
עוד באותה התקופה: השיר הכי פופולרי ב-1993 היה "הכל פתוח", שירה של נעמי שמר שביצעו לאה לופטין ועופר לוי. אבל הם לא היו לבד בשטח: "איפה הילד" מפציעים בשמי הרוק עם "מה שעובר עלי". מופע הארנבות של דוקטור קספר עושים קאבר מדליק ל"בשמלה אדומה". ללהיט התורן של אתניקס קוראים "ג'סיקה". טיפקס שרים על "אנשים מגולגלים בתוך נייר עיתון". ריקי גל מתוודה על "חולשה לרקדנים".
שני זמרים צעירים מרטיטים לנו את הלב: אחינועם ניני ודויד ד'אור. ניני התלבטה מהרגע הראשון כזמרת ויוצרת עם סאונד משלה, שלא חששה לגעת בשירי משוררות ולהטביע עליהם, יחד עם שותפה המרכזי ליצירה הגיטריסט גילי דור, חותם משלה וגם נוכחות בולטת ברדיו. בהמשך היא פרצה את גבולות המדינה וזכתה להישגים מרשימים גם בחו"ל. דויד ד'אור הוא זמר ויוצר בעל קול ייחודי ושונה מכל מה שהכרנו עד אז. "תשמור על העולם, ילד" הוא שיר נצחי ומרגש שהיה עבורו פריצה מרשימה למוזיקה הישראלית.
1994 – שימי נר על החלון
מילים: פבלו רוזנברג. לחן: ניק מילר. ביצוע: סטלה מאריס
כבר סיכמנו שאני אוהבת רוקנרול ובאמצע שנות התשעים כולנו אהבנו רוקנרול. להקת סטלה מאריס התחילה את דרכה כלהקת רוק כבד, כולל סאונד חזק ומראה תואם, אבל הלהיט הגדול שלהם היה דווקא הבלדה הרומנטית "שימי נר על החלון", בה נחשפנו לקולו הנוגע של הסולן פבלו רוזנברג, שיצא בהמשך לקריירת סולו מצליחה. ואי אפשר להתעלם גם מהביצוע המחודש לשיר של הראל מויאל בגמר כוכב נולד 2 בו הוא זכה במקום הראשון.
סטלה מאריס. דווקא בזכות הבלדה (צילום: איה לוי)
ועוד רוקנ'רול מאותה השנה: זקני צפת עם הלהיט החינני והמדליק "יום הבוחר". אביב גפן שואל "האם להיות בך מאוהב?". להקת המכשפות עושה רוקנרול נשי עם "עד העונג הבא" ואסף אמדוסקי חיפש "אהבה חדשה".
הלהיט הרשמי של 1994 הוא "קשה לי" של הזמר אבי פרץ. שרון חזיז מוציאה אלבום בכורה ומתוכו "קח אותי לשם", ונעים להכיר זמרת חדשה ומעוררת מחלוקת – דנה אינטרנשיונל שמבצעת בחן ובחיוך ובעיבוד מדליק של עופר נסים את "ישנן בנות". על מיתרי הרגש פורטים בועז שרעבי עם "כשתבוא", שהוקדש לנווט השבוי רון ארד, עפרה חזה עם "לאורך הים", בני אמדורסקי עם שירו האחרון "אני גיטרה" שכתבה לו נעמי שמר ואריק אינשטיין עם "לבכות לך" שהפך כעבור שנה אקטואלי מתמיד.
1995 – להתראות נעורים שלום אהבה
מילים ולחן: יובל בנאי. ביצוע: משינה
פסטיבל ערד 1995 התחיל שמח, מלא תקווה, קסם נעורים ואווירה נהדרת אבל נגמר עצוב וכואב. מופע הפרידה של משינה משך אליו אלפי צופים. אחרי עשר שנים של הצלחות כבירות, להיטי ענק ומוזיקה מצוינת, הם החליטו להיפרד והקהל נהר למופעים האחרונים שלהם.
משינה. להתראות נעורים (צילום: יותם פרום)
היו שם בנות בראסטות, בנים בנעלי ד"ר מרטינס, עגילים וקעקועים, שרוואלים צבעוניים וריח חזק של שלום עמד באוויר, אבל אז התרחש האסון ושלושה בני נוער קיפחו את חייהם בשל הצפיפות והדוחק. למחרת בוטל הפסטיבל ולא חזר לעצמו מעולם. שיר הפרידה של משינה "להתראות נעורים שלום אהבה" שיקף את הלך הרוח ורק קיבל חיזוק מצמרר בעקבות האסון. אחר כך הגיע רצח רבין וטרף את הקלפים. מדינה שלמה הסתובבה אבלה וכואבת והתמימות ההיא של קיץ 1995 כבר לא תחזור לעולם.
עוד באותה התקופה: שיר השנה הוא "ערב כחול עמוק" של ריטה, אחריו במצעד "תפוחים ותמרים" של רמי קלינשטיין. דנה אינטרנשיונל היא זמרת השנה עם הלהיט "אני לא יכולה בלעדיך". לאבטיפוס יש להיט מתוק "תשאירי לי מקום לחבק אותך בחלום". לטיפקס "התחנה הישנה" ול"מוניקה סקס" את "מכה אפורה". אבל השיר הכי נוגע ללב של 1995, שגם הוא קיבל משמעויות מצמררות, שייך ללהקת חיל חינוך וגדנ"ע, שמוליק הספרי כתב, "אנחנו הילדים של חורף 73'".
1996 – שניים
מילים ולחן: שלמה ארצי. ביצוע: שלמה ארצי וריטה
שלמה ארצי וריטה, שני תותחי על, קיבעו במהלך שנות התשעים את מעמדם הבכיר במוזיקה הישראלית. הם מילאו איצטדיונים, כבשו את קיסריה ואת הרדיו. אין פלא שהדואט של שניהם – "שניים", הפך עד מהרה לאחד השירים הבולטים ב-1996. אגב, עוד שיר בולט מבית היוצר של ארצי באותה השנה הוא "מנגב לך את הדמעות".
ארצי. תותח על (צילום: קוקו)
עוד באותה השנה: שני רוקיסטים יוצאים לדרך חדשה. ארקי דוכין אחרי "החברים של נטשה" עם "חדר משלי" ופבלו רוזנברג אחרי "סטלה מאריס" עם "בדמעות שאת בוכה" המרגש. רונית שחר, מי שהייתה עד לא מכבר זמרת וגיטריסטית בלהקה של שלמה ארצי, יוצאת לדרך משלה עם דיסק בכורה מצליח ובו "אהוב יקר" ו"שלום לתמימות", גם סיון שביט בולטת בגזרה הנשית עם "נשקי אותי". ג'וני שועלי עם הבלדה "עכשיו" ויהודה פוליקר בשיר שהוא קריצה חכמה וסאטירית – "אני רוצה גם". באותו אלבום בלט גם השיר המצמרר "נמס בגשם" בהשתתפות יעקב גלעד.
ועוד להיטים מודל 96': "מכופף הבננות" המשעשע של שב"ק ס', "תביא קצת דינרוס" של אתניקס ו"מעביר דף" ששלמה ארצי כותב לנורית גלרון.
1997 – צאי אל החלון
מילים: זאב נחמה. לחן: זאב נחמה ותמיר קליסקי. ביצוע: אייל גולן
אם זהר ארגוב הוא המלך, אייל גולן הוא הנסיך. זמר מצוין ששר על אהבה ואתה פשוט מאמין לו. עד היום השירים שלו מלווים לחופה הרבה חתנים וכלות. תחת חסותה של להקת אתניקס הפך גולן לדבר הכי חם במוזיקה. "צאי אל החלון", להיט אימתני שבעקבותיו נולד המופע המשותף עם אתניקס, סימן את פריצתו של גולן ללב הקונצנזוס והפך אותו לאחד הזמרים הבולטים בישראל.
עוד באותה התקופה: פורץ לחיינו עברי לידר, יוצר צעיר ומקורי, עם אמירה
משלו ושירים נפלאים, בהם "לאונרדו" ו"תמיד אהבה". לידר הפך במרוצת השנים לאחד היוצרים האהודים והאמיצים ברוק הישראלי. עוד שם חדש מאותה השנה הוא אביתר בנאי, נצר למשפחה היצירתית, שמעורר עניין עם שירים כמו "שמתי לי פודרה", "כלום לא עצוב" ו"מתי נתנשק", כולם מאלבום הבכורה שלו שזוכה לחיבוק חם מהקהל ומהמבקרים כאחד. במקביל בן דודו אהוד בנאי, זמר ויוצר מוערך כבר שנים, מוציא לרדיו את השיר הקסום "מהרי נא". ונשאר במשפחה, יובל בנאי מוציא אלבום ראשון אחרי "משינה" ונוגע גם בפצעי מלחמת לבנון הראשונה בה לחם כחייל, עם שירים כמו "לא יכול לעצור את זה". גם דני סנדרסון מביע מחאה פוליטית נוקבת בשיר "הלא נודע".
לאה שבת עם אלבום יפהפה ובו "תמיד יחכו לך" המרגש. מיקה קרני, זמרת ויוצרת צעירה, מיוחדת ורעננה שרה על "מיטשל" ומרגול לוקחת אותנו לביקור ב"קפה אלהמברה". וגם: שב"ק ס' מבקשים "תתקעו בחצוצרה", טיפקס אומרים שזה הכל "סתם" וסוף כל סוף גם לנו יש להקת בנים כחול לבן, קוראים לה "היי פייב" והם משלהבים את כל הבנות בכיתה עם הלהיטים "יום מעונן" ו"אין לנו מה להפסיד".
הפרקים הקודמים:
פרויקט "60 שנה, 60 שירים" נולד מתוך "מצעד ה-60" ששודר ברדיו חיפה בהגשתם של ירדנה ארזי והעיתונאי שלומי לאופר.