שתף קטע נבחר
 

מתקפת עש באוסטרליה? בתיאבון!

אפשר להציע לכם חביתת עש או עש מוקפץ בחמאה? שף אוסטרלי מסידני הופך את החרקים שמטרידים את תושבי העיר לתגלית קולינרית

אחרי שהועלתה באוסטרליה הצעה לאכול את חתולי הבר כדי להיפטר מהם, הגיע תורם של העשים. עבור רוב תושבי סידני עש הבוגונג הוא מטרד מכוער איתו הם נאלצים להתמודד בכל אביב. אולם במקום להילחם בהם, השף ז'אן-פול ברונטו מייעץ לתושבי סידני לטגן אותם במעט חמאה.

 

"זה אוכל, בסה"כ אוכל", אומר ברונטו. "זה מזון אבוריג'ני". החוקר מרטין רובינסון גם הוא חובב עש. ברוב המקרים הוא אוכל אותם כשהם אינם מבושלים, אולם הוא מציין שהם טעימים גם כחלק מתבשיל. "הייתי ממליץ לא לאכול יותר מ-10 עשים ביום – 10 עשים זו כמות מכובדת", הוא אומר ומזהיר שחלק מהעשים נחשפו לחומרי הדברה. בדומה למרבית החרקים, העש מכיל כמות רבה של חלבון ושומן.

 

לעש הבוגונג מוטת כנפיים שיכולה להגיע עד 5 ס"מ והם בדרך כלל נודדים בקבוצות גדולות באביב ובתחילת הקיץ בחיפוש אחר אזורי מחייה קרירים, מסע שאורך כ-3,000 קילומטרים ובסופו העשים מגיעים למערות שבהרי האלפים האוסטרליים. אולם במקרים רבים אורות העיר מבלבלים ומושכים את העשים במהלך מסעם וכך הם נשארים בעיר.

 

למרות שחלק ניכר מתושבי סידני מזדעזעים מהמחשבה על אכילת עש, אחרים מוכנים לנסות הכל כדי להיפטר מהמטרד. "אכלתי את הראש ובאמת היה לו טעם אגוזי", אמר אחד מהם. "גועל נפש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עש בחמאה, מישהו?
צילום: רויטרס
מומלצים