גם היום: המורים העל-יסודיים ממשיכים לשבות
400 אלף תלמידי תיכון ייאלצו לחפש גם היום תחליפים לספסל הלימודים. תלמידי שדרות ועוטף עזה חוזרים ללמוד. שרת החינוך, יולי תמיר, קוראת לארגון המורים העל-יסודיים לשוב לשולחן המו"מ
יושב ראש ארגון המורים, רן ארז, נועד אמש (יום ד') עם מנהל כוח האדם בהוראה במשרד החינוך, מנחם כהן, בניסיון להתקדם מעט במשא ומתן בסוגיית תנאי העסקת המורים והשביתה בתיכונים. אבל השביתה נמשכת בינתיים וסיומה אינו נראה באופק.
400 אלף תלמידי תיכון לא ילמדו גם היום. במרכז השלטון המקומי הוקם מטה חירום שיעסוק במתן מענה בנושאים יומיומיים הנוגעים לשביתה. המטה יפעל בניסיון לגבש פעילויות אלטרנטיביות לבני הנוער ברשויות המקומיות אם השביתה תימשך זמן רב. שרת החינוך, יולי תמיר, צפויה להיפגש היום עם נציגי הרשויות על מנת לדון בנושא.
בעוד שרוב תלמידי התיכון בישראל יחפשו לעצמם תעסוקה, בשדרות ובעוטף עזה יחודשו הלימודים. ראש מועצת שער הנגב, אלון שוסטר, שמח לקבל היום את ההודעה על ביטול השביתה באזורו, אך אמר: "חבל מאוד שהיינו צריכים את כל המהומה התקשורתית הזו, אבל אולי בכך הצלחנו להעלות את המודעות לכך שעדיין המיגון החלקי במוסדות החינוך שלנו עדיף על פני החוסר המיגון בבתים".
נציגת מורי שער הנגב, דורית וייץ, פנתה לרן ארז וביקשה לפטור את היישובים מוכי הקסאם מהשביתה. "לאחר דיון מעמיק בחדר המורים הגענו להכרה שיציבותם הנפשית-רגשית של תלמידינו מחייבת אותנו, מעבר לכל שיקול אחר, להמשיך ולקיים את הלימודים כסדרם", כתבה לו במכתב.
תחילה דחו בארגון את הבקשה אך בעקבות פנייה נוספת מצד יושב-ראש ארגון ההורים הארצי, איציק מימון, הוחלט להיעתר לפניות.
חבר מועצת העירייה בשדרות, מיכאל אמסלם, שנאבק אף הוא למען הסרת השביתה בדרום, אמר: "אשתי מורה מזה 30 שנה ואני מכיר בחשיבות המאבק הזה, אבל מצד שני - זה בפירוש יכול לגרום לאסון. הילדים יסתובבו ברחובות ואז כשתהיה אזעקת צבע אדום הם יתחילו לרוץ ברחובות. הבטתי בתלמידים היום ברחובות והתפללתי שלא ייפול קאסם. אני מודה לארגון שאיפשר לנו את החזרה הזו ואנו מחזקים את ידיהם".
מה פתאום שביתה עכשיו?
שרת החינוך התייחסה אמש לשביתה, כשענתה על שאילתה שהוגשה לכנסת. "אני מאמינה בזכות השביתה, אבל לומר שזה הגיוני וראוי לשבות עכשיו? מה פתאום!", אמרה, "רן ארז רוצה להגדיר את כללי המשחק באופן שאני לא שמעתי על כך".
היא הוסיפה: "אני מצטרפת לקריאה שחברי ארגון המורים העל-יסודיים יבואו חזרה לשולחן הדיונים, הצעתי להם הצעות וכולן על השולחן. אני לא נוקטת באיומים. אלה ההצעות, וזו מסגרת התקציב, שהיא מאוד מכובדת. המורים שבתו בעבר עשרות ימים ולא הגיעו להישגים. לעומת זאת, פעם אחת הם ישבו על שולחן הדיונים, והעלו את שכרם באופן ניכר. אני מקווה שנחזור לדיונים ונשלים את המהלך כדי שנצא לרפורמה, שתכלול את מערכת החינוך כולה".