שתף קטע נבחר

 

סין: עוד 4 מיליון יפונו בגלל הסכר הגדול בעולם

"יותר מארבעה מיליון תושבים באזור שמורת הטבע שהוקמה עם בניית סכר שלושת הערוצים, יעודדו להתיישב מחדש בפרברי העיר צ'ונגצ'ינג", כך דיווחה סוכנות הידיעות הסינית הרשמית. גם תומכיו הנלהבים של הפלא ההנדסי מודים כי הסב נזק כבד לאיכות הסביבה

סין תפנה מבתיהם לפחות ארבעה מיליון בני אדם מאזור שמורת הטבע שהוקמה עם בניית סכר "שלושת הערוצים" במהלך 10 עד 15 השנים הקרובות על מנת להגן על איכות הסביבה, כך דיווחה היום (ה') סוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינואה".

 

הסכר הענק שנבנה סמוך לצ'ונגצ'ינג בדרום-מערב סין, הוא הפרויקט ההידרו-אלקטרי הגדול בעולם. אולם גם פקידים סינים בכירים שהגנו על הפלא ההנדסי מזהירים כעת שאיכות הסביבה באזור הסכר משלמת מחיר יקר. מאז הושלמה בניית הסכר, הפך האזור מוקד למפולות בוץ, סחיפה, ועימותים על רקע מחסור באדמה.

 

במהלך בניית הסכר הוצפו שתי ערים,  116 עיירות ומאות כפרים וכבר פונו מבתיהם 1.4 מיליון בני אדם. פעילי זכויות אדם טוענים שרבים מהם פונו בכוח, ובתיהם נהרסו לנגד עיניהם. ישנן גם טענות על פיצויים שהובטחו אך לא מומשו. תחנת הכוח ההידרו-אלקטרית עדיין נבנית, אך לפי כלי התקשורת הממשלתיים, היא צפויה להתחיל לפעול עד סוף השנה הבאה, מעט אחרי המשחקים האולימפיים שייערכו בבייג'ינג.


הסכר לפני השלמתו (צילום: איי.פי)

 

"יותר מארבעה מיליון בני אדם המתגוררים כעת בצפון-מזרח ובדרום-מערב צ'ונגצ'ינג, באזור בשטח 600 ק"מ שבו שוכנת שמורת הטבע של שלושת הערוצים, יעודדו להתיישב מחדש בפרברבי העיר הנמצאים במרחק של כשעה נסיעה מרכז צ'ונגצ'ינג", דיווחה סוכנות הידיעות הסינית הרשמית. סגן ראש העיר צ'ונגצ'ינג, יו יואנמו, צוטט בדיווח כאומר שהסיבה לכך היא הביטחון האקולוגי של האזור.

 

בנייתו של הסכר הושלמה במאי 2005. גובהו של המבנה העיקרי בסכר הוא 185 מטרים, אורכו כ-3 קילומטר והוא חוצה את נהר היאנגצה. כשיושלם הפרויקט, יפיקו גנרטורים מהמים הזורמים בסכר אנרגיה המקבילה לכ-15 תחנות כוח גרעיניות, 18 גיגה-ווטים. טווח התמסורת של האנרגיה הוא כאלף קילומטרים, כך שהסכר ייאפשר העברת חשמל נקי מזיהומי אוויר למיליוני סינים.

 

בין השאר יאפשר הסכר לספינות משא להפליג במעלה הנהר כשהן עמוסות בסחורות, במקום להעבירן בדרך היבשתית הארוכה והמסוכנת יותר. עלותו של הסכר, שבנייתו החלה לפני 18 שנים, נאמדת בכ-25 מיליארד דולר. בשיאו של הפרויקט, כ-30 אלף עובדים הועסקו בבנייתו. הוא ממוקם סמוך לעיירה סנדופינג במחוז הובאיי שבמרכז המדינה ונועד לאפשר את השליטה בנהר העוצמתי והארוך בסין.

 

הסכר אמור לספק לסינים לא רק חשמל בכמויות אדירות, אלא גם את המערכת הגדולה בעולם לבקרת שטפונות, שגבו רבבות קורבנות במהלך ההיסטוריה של האזור. אך למרות כל זאת, ארגוני איכות הסביבה הביעו חשש שהפרויקט השאפתני יגרום באמצעות האטת הנהר לעלייה בזיהום. כמו כן, בשטח הגדול שהוצף על ידי הסכר היו קודם לכן מפעלים שכעת עלולים לזהם את המים באיטיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
חגיגות סיום בניית הסכר. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים