דיווח: טורקיה הפציצה כפר כורדי בעיראק
אנקרה כבר הנחתה השבוע את צבאה להתכונן לפלישה לצפון עיראק, על מנת לרדוף אחר המורדים הכורדים הנוהגים לחצות את הגבול בין שתי המדינות ולתקוף חיילים טורקים בדרו-מזרח המדינה. בתוך כך, צפוי הפרלמנט הטורקי לדון בקרוב בהצעת החוק המאפשרת פעולה צבאית נרחבת בצפון עיראק
צבא טורקיה ירה אמש (שבת) לפחות שבעה פגזים אל הכפר הכורדי נזדור שבצפון עיראק, כך דיווחו עדי ראייה. לא דווח על נפגעים או על נזק בתקיפה. טורקיה מפגיזה באופן שגרתי את אזור הגבול בניסיון לעצור את חדירתם של אנשי המחתרת הכורדית (PKK) לאזור, אך ההפגזה האחרונה התרחשה לפני דיון הצפוי בפרלמנט באנקרה בהצעה לתקיפה נרחבת על בסיסי הכורדים בצפון עיראק.
אם ההצעה תאושר, היא תעניק לממשלת טורקיה גושפנקה חוקית לצאת למהלך התקפי נגד המורדים הכורדים במהלך השנה הקרובה. עם זאת, רמז ראש ממשלת טורקיה, רצ'פ טאיפ ארדואן, כי ייתכן שארצו תמתין עם התקיפה כדי לראות אם ארה"ב ובנות בריתה יתקפו בעצמן את מעוזי הכורדים בצפון עיראק. יצויין כי בעת האחרונה נרשם בטורקיה גל מתקפות טרור מצד המחתרת הכורדית, שתואר באנקרה כקטלני ביותר מזה 12 שנים.
טורקיה כבר הנחתה את צבאה להתכונן לפלישה לצפון עיראק על מנת לרדוף את המורדים, הנוהגים לחצות את הגבול בין המדינות ולתקוף בסיסי צבא וחיילים טורקים בדרום-מזרח המדינה. "המוסדות הרלוונטיים קיבלו את ההוראות הדרושות כדי להתכונן משפטית, כלכלית ופוליטית, על מנת לשים קץ לנוכחותו של ארגון הטרור במדינה השכנה, ובכלל זה למבצע אפשרי מעבר לגבול", נמסר בהודעה מלשכת ארדואן לפני כמה ימים.
בתוך כך, קראה מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, לטורקיה להימנע מכל פעולה צבאית משמעותית בצפון עיראק. "אני קוראת לאיפוק", אמרה רייס לכתבים במהלך ביקורה במוסקבה ולאחר שיחות שקיימה בטלפון עם בכירי הממשל הטורקי.
בשבועיים האחרונים התגברה מאוד המתיחות בין ארה"ב לטורקיה. זאת, על רקע הצעת החוק שהועלתה בקונגרס האמריקני, המגדירה את השואה הארמנית כ"רצח עם". בשיחת טלפון שקיים עם הנשיא בוש, אמר ארדואן כי אם יאשר הקונגרס הצעת חוק - ייפגעו היחסים בין שתי המדינות וגם בניסיון ליצור יחסים דיפלומטים בין טורקיה לארמניה.
ממשל בוש מתנגד להצעת החוק ובוש אף אמר כי החוק הוא "איננו התגובה הנכונה לרצח ההמוני ההיסטורי". הוא הזהיר את הקונגרס כי אישור הצעת החוק "תפגע קשות ביחסי שתי המדינות", אך בשלב זה נראה כי המפלגה הדמוקרטית, הזוכה לרוב בסנאט ובבית הנבחרים, מתכוונת להביא את הנושא להצבעה.