שתף קטע נבחר

עושים שופינג בסין? גם זיוף צריך לדעת לקנות

סין היא אלופת העולם בחיקויים ואטרקציית קניות פופולרית במיוחד. הסינים, מצידם, מנצלים את המצב, מנפחים מחירים, מחליפים מוצרים ונותנים עודף בשטרות מזוייפים. לפיכך, קבלו מדריך קדם-אולימפי לקנייה בטוחה ולהתמקחות בארץ המאוכלסת בתבל

לפני כשנתיים, במהלך טיולו בסין, החליט א' לרכוש פנינה באחת מחנויות היוקרה. הוא שילם על הרכישה, וזו נארזה בחנות בקפידה. לאחר מכן, כאשר ביקש להראות את אבן החן לחבר, גילה להפתעתו שבתוך האריזה הנאה הייתה  פנינה קטנה יותר, שעלותה נמוכה בהרבה מזו ששילם עליה.

 

א' לא ויתר. הוא חזר לחנות, העמיד את "המוכרים התמימים" על טעותם, ולאחר חילופי דברים ארוכים,

 הם הסכימו להחליף את הפנינה לזו המקורית שרכש.

 

"טעויות" מסוג זה, אך גם רבות אחרות מתרחשות לא מעט בסין, הן בדוכני השווקים הזולים ביותר, והן בחנויות יוקרה הנמצאות במרכזי הערים. בשל כך, חשוב מאוד לדעת כיצד לקנות בסין, אחרת חווית הקנייה עלולה להיהרס כשתגיעו למלון ותגלו שנפלתם בפח.

 

המלצות למתמקח המתחיל

סין נחשבת לשוק הזיופים הגדול ביותר בעולם, ועובדה זו בפני עצמה מהווה אחת האטרקציות המרכזיות עבור תיירים המגיעים למדינה ומחכים בקוצר רוח לימי הקניות שהקציבו לעצמם. עם זאת, הסינים, אשר מודעים למצב ולביקוש הרב, מעלים מחירים ללא פרופורציה, אורזים לרוכשים מוצרים שונים מאלה ששילמו עליהם ולעיתים אף נותנים עודף בשטרות מזוייפים.


ה"טעויות" קורות בכל מקום (צילום: ויז'ואל/פוטוס) 

 

יש לזכור כי לכל מוצר בסין יש שני מחירים: למקומיים ולתיירים. אם תוכלו, מומלץ לתת דוגמא של המוצר למקומי שיקנה אותו עבורכם. אם אין לכם במי להיעזר, כדאי לעבור לטקטיקת ההתמקחות.

 

המוכרים בסין נוהגים להעלות את המחיר בעשרות אחוזים כך שהמשא ומתן יחל ממחיר גבוה במיוחד. אם, למשל, המוכר נקב במחיר של 1000 יואן, כדאי להציע 100 יואן. ההתמקחות חשובה מאוד, אך חייבת להתבצע תמיד בצורה מנומסת, ללא צעקות או תנועות ידיים, אלא בעקשנות ובנחישות. צריך לקחת בחשבון את קושיי השפה ולהיות סבלניים.

 

גם אם גיליתם שהונו אתכם, חשוב לדבר בעדינות, היות והסינים מאמינים שהם אינם "גנבים" אלה "טועים". לאחר הרכישה אסור לעזוב את החנות עד שלא בדקתם את תכולת האריזה ווידאתם כי זו אכן מכילה את המוצר שעליו שילמתם.

 

כך תעברו את השופינג בשלום

הנה לפניכם כמה המלצות שיעזרו לכם לעבור את השופינג בשלום:

 

  • כסף מזויף: מומלץ לצאת לקניות מצויידים בכמות מספקת של כסף קטן, וכן יש להיזהר מקבלת עודף מזויף, במיוחד בשווקים, בהם נהוג להחזיר לתיירים בעיקר שטרות של 100 או 50 יואן. במקביל, עם ההגעה למלון כדאי לבקש מהמדריך או מאחד המקומיים להראות לכם כסף מזויף כדי שתדעו לזהותו בשוק.

 

  • ביגוד ונעליים: איכותם של חיקויי מותגים, כמו פולו או לקוסט, עולה בהרבה על איכותם של בגדים אחרים, ומומלץ לקנותם בשוק המשי בבייג'ינג. נעליים, בשונה מביגוד, כדאי לקנות רק בחנויות ולא בשווקים.

 

  • שעונים, תיקים וארנקים: מומלץ לקנות אך ורק בחנויות חיקוי מותגים ברמה גבוהה ולא בדוכנים ברחוב. ולא, זו אינה טעות הקלדה. חנויות אלה מוסתרות בדרך כלל בבנייני משרדים וניתן להגיע אליהן באמצעות מדריך, או להיעזר באחד המקומיים שמכיר את המקום, את הבעלים ואת הסחורה ויכול לקבוע עם הבעלים בשיחת טלפון מראש.

 

  • פנינים ותכשיטים: זמינותם של המחצבים הרבים בסין, בעיקר של אבן הירקן, מושכים אליה רוכשים פוטנציאליים של פנינים ושל תכשיטים אחרים המשובצים באבנים יקרות. אם אתם מחפשים אבנים אמיתיות - חשוב לזכור לקנות אותן רק במפעלים, מאחר והתכשיטים ברחוב ובשווקים הם ללא ספק מזויפים. גם במפעלים רצוי להתמקח, ואם תעשו זאת בצורה מוצלחת, תוכלו להוריד עד 50% ממחירה המקורי של האבן.

 

  • קרם פנינים: אחד הלהיטים של התיירים הישראלים, הנחשב ליקר מאוד בארץ. מומלץ לקנות רק במפעלים במחיר 80 יואן לקופסא, שהם כ-50 שקל, ולא יותר. 

 

  • עטי מון בלאן: זוג עטים מזויפים בקופסה מהודרת (ומזויפת גם היא), פופולריים מאוד כמתנה מחו"ל. יש לשים לב להבדלי המחירים בין השווקים לחנויות. ברחוב, נמכר המארז ב-20 יואן, ובחנויות של חיקויים ברמה גבוהה הוא נמכר ב-70 יואן וגם נראה הרבה יותר טוב. 

 

בסיוע אביה בן שלום, מדריך נסיעות לסין בחברת דיזנהויז

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סין היא גם מעצמת קניות חשובה
צילום: עידו אבנרי
דעו כיצד נראים השטרות המזוייפים
צילום: איי אף פי
צילום: סי די בנק
להקפיד לקנות אבני חן רק במפעלים
צילום: סי די בנק
מומלצים