דווקא בגלל ההתחממות - יותר שלג במון-בלאן
דווקא בשעה שכולם מדברים על התחממות כדור הארץ וכשההרים האחרים באירופה מתקשים להתכסות בשלג, המון-בלאן גבה ב-2 מטרים הודות לתוספת של שלג על הפסגה. המדענים: שלג-העד שנותר על ההר בקיץ הופך דביק יותר, נצבר ולא מפשיר
דורות של תלמידים צרפתים שיננו בגאווה בבתי הספר שהמון-בלאן הוא ההר הגבוה ביותר בצרפת ובמערב אירופה, ושגובהו 4,807 מטר. אבל מדידה שנערכה לאחרונה גילתה שההר גבה בשנתיים האחרונות בקצת יותר מ-2 מטרים, וגובהו כעת 4,810.90 מטר. התוספת מקורה בשכבה של שלג שנוספה לפסגתו, ומדענים מסבירים שדווקא התחממות כדור הארץ היא האחראית לכך.
על פי הדיווח ב"טלגרף", ההר החל לגדול מאז 2003 וקצב הגדילה שלו הואץ בחודשים האחרונים. "הגובה וגם ההיקף של המון-בלאן גדלו באופן משמעותי משום ששכבת קרח נוספה ללפסגה בשנתיים האחרונות", הסביר פיליפ בורל, ממכון המחקר של מחוז הוט-סבואה באלפים הצרפתים. לדברי המומחים, גם כמות השלג שעל ההר הכפילה את עצמה מאז 2005, והיא עומדת השנה על 24 אלף מטרים מעוקבים.
המדענים מסבירים שהתופעה נגרמת, למרבה האירוניה, בשל התחממות כדור הארץ, והתחזקות תופעות של רוח עזה באזור ההר.
פסגתו של המון-בלאן, בגובה של מעל 4,000 מטר, מושלגת כל ימות השנה. "הטמפרטורות הגבוהות ביותר בחודשי הקיץ גורמות לשלג בגובה הזה להפוך לדביק ולהיתפס על מורדותיו של ההר", הסביר המטאורולוג יאן גייזנדנר. כאשר מגיע הסתיו והחורף ושלגים חדשים יורדים, הם נצברים על ההר ומגביהים אותו. לדברי גייזנדנר, התופעה הזו ייחודית להרי האלפים הגבוהים, והיא מנוגדת לתופעה אחרת של התמעטות השלג בהרים הנמוכים יותר באירופה.
"קרחונים הנמצאים בגובה רב גדלים ואילו אלה המצויים בגובה נמוך או בינוני נמסים, מצטמקים ונמצאים תחת איום", אמר גייזנדנר.