רן ארז: דוחפים תלמידים לכיתה כמו סרדינים
"אני ממשיך להיות אופטימי וממשיך לקוות שראש הממשלה יתערב ונוכל להגיע להסכם", אמר יו"ר ארגון המורים באירוע מחאה שהתקיים בבאר שבע. הוא סיפר על התנאים הקשים בכיתות והוסיף: "אין שום התקדמות במשא ומתן". ברחבי הארץ מקיימים המורים אירועי מחאה נוספים
המורים יוצאים לרחובות: כ-200 מורים הפגינו הבוקר (יום ה') מול משרד החינוך בבאר-שבע ביום ה-14 לשביתה. למורים הצטרפו עשרות תלמידים וסטודנטים. "זהו מאבק חברתי שאמור לשפר את איכות החיים של כולנו. לכן זהו גם מאבקם של ההורים, של הסטודנטים ושל אזרחי מדינת ישראל בכלל", אמר יו"ר ארגון המורים, רן ארז, שנאם בהפגנה.
"השביתה היא לא רק על שכר המורים, אלא גם על החזרת שמונה וחצי השעות השבועיות שנלקחו מהתלמידים ועל כך שבכל כיתה לומדים יותר מ-40 תלמידים, שדוחפים אותם כמו סרדינים", המשיך ארז. "ננקוט צעדים נוספים להחרפת המאבק, אבל אני ממשיך להיות אופטימי וממשיך לקוות שראש הממשלה יתערב ונוכל להגיע להסכם".
200 מורים הגיעו למחות. באר שבע (צילום: הרצל יוסף)
"נכון לעכשיו", אמר ארז, "אין שום התקדמות במשא ומתן עם משרד האוצר. וככל הידוע לנו כרגע הם הולכים לקצץ עוד 180 מיליון שקלים מתקציב החינוך ברשויות המקומיות ולבטל את חוק חינוך חובה בחוק ההסדרים".
שמחה מנגשה תלמידה בתיכון רבין בעיר, בת 15, הגיעה גם היא כדי לתמוך במורים. "השכר של המורים משפיל ולנו קיצצו את שעות הלימודים. יש צפיפות גדולה בכיתות, כ-40 תלמידים בכל כיתה ואני רוצה שיהיה לי יותר נוח ללמוד. אם המצב יימשך ככה, אני לא יודעת איך אני אלמד לבגרויות שיהיו לי בשנה הבאה", אמרה.
תמיכה אקדמית
יונתן גרין, יושב ראש אגודת הסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון הגיע לתמוך ואמר: "רק לפני חצי שנה נאבקנו בכסילות של ועדת שוחט והיום אנחנו נלחמים שוב על עתיד החינוך וההשכלה בארץ. אם לא נשקיע בחינוך ובמעמד המורה, לא נצליח לשמור על ההון אנושי שיש לנו בארץ. אוי לנו, לעם הספר, שפקידי האוצר אמונים על בורותנו".
רן ארז קרא שלא להתרגש מהסכנה המרחפת מעל הבגרויות: "אל לנו לסגוד לעגל הזהב של הבגרויות. איפה החינוך נגד האלימות, החינוך נגד הוונדליזם? את כל שעותינו אנחנו מקדישים רק לבגרויות ולא כך צריכה להיראות מערכת החינוך בארץ".
המורים לא הסתפקו במחאה הבאר-שבעית. מאות מורים הפגינו במוקים שונים בכל
רחבי הארץ. בין היתר מתקיימים היום אירועי מחאה והפגנות ברחובות וברמת-גן. בחיפה צעדו כ-200 מורים מבית הספר הריאלי (בית בירם) לכיוון מרכז חורב במסגרת המחאה.
בינתיים נמשכת גם שביתת הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות, זה היום החמישי. בסגל האקדמי אומרים כי אין התקדמות במשא ומתן מול משרד האוצר וכי סוף השביתה אינו נראה באופק. נציג המרצים, הפרופסור צבי הכהן, אמר בנושא כי "אורך השביתה ומידת הנזקים שיגרמו בעטייה יקבעו על-ידי נכונות האוצר להיכנס למו"מ בתום לב עם הסגל האקדמי".